Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kesim yapılan alan yeniden ağaçlandırılacak

EKONOMİ 09.05.2016 - 17:00, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3896+ kez okundu.
 

Kesim yapılan alan yeniden ağaçlandırılacak

Aydın’ın Yenipazar ilçesine bağlı Çavdar köyü sınırlarında bulunan yaklaşık 250 dönüm koru ve ormanlık alandaki kesim ile ilgili açıklama yapan Orman İşletme Müdürlüğü, bölgede yeniden ağaçlandırma yapılacağını açıkladı.

Aydın’ın Yenipazar ilçesine bağlı Çavdar köyü sınırlarında bulunan yaklaşık 250 dönüm koru ve ormanlık alandaki kesim ile ilgili açıklama yapan Orman İşletme Müdürlüğü, bölgede yeniden ağaçlandırma yapılacağını açıkladı. Kesimi, Köy Muhtarlığı ve azaların talebi üzerine yaptıklarını belirten Nazilli İşletme Müdürü Yücel Sönmez, kesim yapılan bazı bölgelerde yine kızılçam, bazı bölgelerde de köylünün isteği doğrultusunda fıstık çamı dikilmesinin planlandığını belirtti. Alanın aynı zamanda bal üretim merkezleri arasında yer aldığını ve kesimin durdurulması için yazılı müracaatta bulunduklarını belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Öztürk, yapılan kesim çalışmalarının hem bölge halkını hem de arıcıları olumsuz etkileyeceğini belirtmişti. Konuyla ilgili Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı’na gönderilen yazıda, “Yenipazar Orman İşletme Şefliği Çavdar Köyü sınırları içerisinde kalan 205 nolu bölmenin ayrı ayrı yerlerinde olmak üzere; 15 hektarlık kısmı endüstriyel plantasyon, 14,1 hektarı ağaçlandırma yeni tesis 2016 yılı programında olup 14,1 hekatralık kısmında herhangi bir ağaç kesimi olmadan (makilik), 15 hektarlık endüstriyel plantasyon sahasında 3 bin 533 metre küplük dikili gövde hacmindeki kızılçam ağaçları üretime verilmiş kesime başlanmıştır. İşletme şefliğimizce incelendiğinde köy muhtarlığı ve azalarının dışarıdan arıcıların gelmesiyle o civarda hayvan ölülerinin bulunduğu,   arıların su kaynaklarına yoğun baskısı nedeniyle hayvanlarını sulayamadıklarını, bu olumsuz şartlar yüzünden köy halkının rahatsız olduğunu, bu bölmenin kesimine rızalarının olduğunu belirtmeleri üzerine kesim işi başlatıldı. Arıcılar Birliği’nin dilekçelerinde belirtildiği gibi kesilen kızılçam ağaçlarının yerine fıstık çamı değil endüstriyel plantasyon sahası olduğu için kızılçam fidanı dikilecektir. Ağaçlandırma yeni tesisne konu olan 14,1 hektarlık kısımda zaten kızılçam ağacı bulunmamakta, burada yapılacak çalışma sonucu yine köylülerin isteği üzerine fıstık çamı dikilmesi planlanmaktadır” ifadelerine yer verildi. Açıklamanın kendilerine ilginç geldiğini belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Öztürk, kesimin köylülerin rızası ve ihtiyar heyetinin bilgisi dışında yapıldığını ileri sürdü.
Aydın’ın Yenipazar ilçesine bağlı Çavdar köyü sınırlarında bulunan yaklaşık 250 dönüm koru ve ormanlık alandaki kesim ile ilgili açıklama yapan Orman İşletme Müdürlüğü, bölgede yeniden ağaçlandırma yapılacağını açıkladı.

Aydın’ın Yenipazar ilçesine bağlı Çavdar köyü sınırlarında bulunan yaklaşık 250 dönüm koru ve ormanlık alandaki kesim ile ilgili açıklama yapan Orman İşletme Müdürlüğü, bölgede yeniden ağaçlandırma yapılacağını açıkladı. Kesimi, Köy Muhtarlığı ve azaların talebi üzerine yaptıklarını belirten Nazilli İşletme Müdürü Yücel Sönmez, kesim yapılan bazı bölgelerde yine kızılçam, bazı bölgelerde de köylünün isteği doğrultusunda fıstık çamı dikilmesinin planlandığını belirtti.

Alanın aynı zamanda bal üretim merkezleri arasında yer aldığını ve kesimin durdurulması için yazılı müracaatta bulunduklarını belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Öztürk, yapılan kesim çalışmalarının hem bölge halkını hem de arıcıları olumsuz etkileyeceğini belirtmişti.

Konuyla ilgili Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı’na gönderilen yazıda, “Yenipazar Orman İşletme Şefliği Çavdar Köyü sınırları içerisinde kalan 205 nolu bölmenin ayrı ayrı yerlerinde olmak üzere; 15 hektarlık kısmı endüstriyel plantasyon, 14,1 hektarı ağaçlandırma yeni tesis 2016 yılı programında olup 14,1 hekatralık kısmında herhangi bir ağaç kesimi olmadan (makilik), 15 hektarlık endüstriyel plantasyon sahasında 3 bin 533 metre küplük dikili gövde hacmindeki kızılçam ağaçları üretime verilmiş kesime başlanmıştır.

İşletme şefliğimizce incelendiğinde köy muhtarlığı ve azalarının dışarıdan arıcıların gelmesiyle o civarda hayvan ölülerinin bulunduğu,   arıların su kaynaklarına yoğun baskısı nedeniyle hayvanlarını sulayamadıklarını, bu olumsuz şartlar yüzünden köy halkının rahatsız olduğunu, bu bölmenin kesimine rızalarının olduğunu belirtmeleri üzerine kesim işi başlatıldı. Arıcılar Birliği’nin dilekçelerinde belirtildiği gibi kesilen kızılçam ağaçlarının yerine fıstık çamı değil endüstriyel plantasyon sahası olduğu için kızılçam fidanı dikilecektir. Ağaçlandırma yeni tesisne konu olan 14,1 hektarlık kısımda zaten kızılçam ağacı bulunmamakta, burada yapılacak çalışma sonucu yine köylülerin isteği üzerine fıstık çamı dikilmesi planlanmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın kendilerine ilginç geldiğini belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Öztürk, kesimin köylülerin rızası ve ihtiyar heyetinin bilgisi dışında yapıldığını ileri sürdü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.