Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

‘Kendinden olanı kayırma hukuku’ var

SİYASET 03.10.2018 - 11:29, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2518+ kez okundu.
 

‘Kendinden olanı kayırma hukuku’ var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Ali Çankır, AK Parti iktidarının, ‘Kendinden olanı kayırma hukuku’ uyguladığını belirterek, Didim Belediyesi’nin hacze maruz kalmasına sert tepki gösterdi.

AYDIN- Yaptığı yazılı açıklamasında, “Yine bir seçim önü ve yine AKP’nin çifte standartlı, yandaş, kendinden olanı kayıran bir demokrasi ve hukuk anlayışıyla karşı karşıyayız” diyen CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Günlerdir, Didim Belediyesi'ne seçim önü gelen ve manidar olarak nitelendirdiğim haciz konuşuluyor. Israrla yazılıp çiziliyor, konu dillendirildikçe dillendiriliyor. Manidar olarak nitelendirdiğim bu haciz olayında gerçek durum şu ki AKP ve ortağı MHP’nin yerel yönetimler bazında borçları dağı aşmış durumdadır” şeklinde konuştu. Başkan Çankır, “16 yıldır AKP iktidarıyla yönetilen Türkiye derin bir ekonomik krizin tam ortasındadır. Ülke borç batağının içerisine sürüklenmiş, plansız yapılan işlerle har vurulup harman savrulmuştur. Ülkeyi borç batağına sürükleyen AKP zihniyetiyle yönetilen belediyelerde de durum farklı değildir” dedi. Örnek olarak AK Parti’li başkan tarafından yönetilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 6 milyar lirayı geçmiş borcunu gösteren CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kafanızın karışmaması için 6 katrilyon diyeyim eski adıyla. İşin komik tarafı bu borcun yarısından fazlasının da vadesi geçmiş ama bu arkadaşların kapısını çalan tek bir haciz memuru, alacaklı yok. Geçiyoruz MHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi'ne; malumunuz küçük ortak kendileri. Bu belediyenin borcu 1 milyar 100 milyon TL civarında. İktidar ortaklarını kollama gayesiyle bu belediyenin sokağına da uğrayan tek bir haciz memuru yok. Sakarya, Ankara, Bursa, Denizli, Kayseri, Samsun, Yozgat, Gaziantep, Siirt, Batman, Sivas derken borçluların listesi uzar gider. Ancak bu arkadaşlar hiç tasalanmasınlar, çünkü imtiyazlılar. AKP’li ve yandaş oldukları sürece borçları olacak, ancak kapıyı çalan bir alacaklı yüzü görmeyecekler. Buradan şöyle bir sonuca ulaşıyoruz ki Türkiye’de belediyecilik yapıyorsan, AKP’nin kayırmacılığından da mahrumsan bir de üstüne üstün borçluysan, alacaklılar daha vadesi gelmeden kapını çalar. Bu arkadaşlar ülkeye her anlamda bozuk bir düzen getirmişken yerel yönetimleri de unutmamışlar. Kendilerine ve yandaşlarına ait belediyelerde katrilyonlarca borca rağmen yaprak kıpırdamıyorken, kendi halinde bir ilçe belediyesi olan Didim Belediyesi'nin haczedilmesi manidar ve ilginç. Cumhuriyet Halk Partili bir ilçe belediyesi olan Didim Belediyesi'ni tam da seçim önü böyle bir muameleye maruz bırakmakla elinize hiçbir şey geçmeyecektir. Tarihe çifte standartlı demokrasi ve hukuk anlayışı getirmiş bir iktidar olarak geçeceğinizden artık hiç şüphem yoktur.”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Ali Çankır, AK Parti iktidarının, ‘Kendinden olanı kayırma hukuku’ uyguladığını belirterek, Didim Belediyesi’nin hacze maruz kalmasına sert tepki gösterdi.

AYDIN- Yaptığı yazılı açıklamasında, “Yine bir seçim önü ve yine AKP’nin çifte standartlı, yandaş, kendinden olanı kayıran bir demokrasi ve hukuk anlayışıyla karşı karşıyayız” diyen CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Günlerdir, Didim Belediyesi'ne seçim önü gelen ve manidar olarak nitelendirdiğim haciz konuşuluyor. Israrla yazılıp çiziliyor, konu dillendirildikçe dillendiriliyor. Manidar olarak nitelendirdiğim bu haciz olayında gerçek durum şu ki AKP ve ortağı MHP’nin yerel yönetimler bazında borçları dağı aşmış durumdadır” şeklinde konuştu.

Başkan Çankır, “16 yıldır AKP iktidarıyla yönetilen Türkiye derin bir ekonomik krizin tam ortasındadır. Ülke borç batağının içerisine sürüklenmiş, plansız yapılan işlerle har vurulup harman savrulmuştur. Ülkeyi borç batağına sürükleyen AKP zihniyetiyle yönetilen belediyelerde de durum farklı değildir” dedi.

Örnek olarak AK Parti’li başkan tarafından yönetilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 6 milyar lirayı geçmiş borcunu gösteren CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kafanızın karışmaması için 6 katrilyon diyeyim eski adıyla. İşin komik tarafı bu borcun yarısından fazlasının da vadesi geçmiş ama bu arkadaşların kapısını çalan tek bir haciz memuru, alacaklı yok. Geçiyoruz MHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi'ne; malumunuz küçük ortak kendileri. Bu belediyenin borcu 1 milyar 100 milyon TL civarında. İktidar ortaklarını kollama gayesiyle bu belediyenin sokağına da uğrayan tek bir haciz memuru yok.

Sakarya, Ankara, Bursa, Denizli, Kayseri, Samsun, Yozgat, Gaziantep, Siirt, Batman, Sivas derken borçluların listesi uzar gider. Ancak bu arkadaşlar hiç tasalanmasınlar, çünkü imtiyazlılar. AKP’li ve yandaş oldukları sürece borçları olacak, ancak kapıyı çalan bir alacaklı yüzü görmeyecekler. Buradan şöyle bir sonuca ulaşıyoruz ki Türkiye’de belediyecilik yapıyorsan, AKP’nin kayırmacılığından da mahrumsan bir de üstüne üstün borçluysan, alacaklılar daha vadesi gelmeden kapını çalar.

Bu arkadaşlar ülkeye her anlamda bozuk bir düzen getirmişken yerel yönetimleri de unutmamışlar. Kendilerine ve yandaşlarına ait belediyelerde katrilyonlarca borca rağmen yaprak kıpırdamıyorken, kendi halinde bir ilçe belediyesi olan Didim Belediyesi'nin haczedilmesi manidar ve ilginç. Cumhuriyet Halk Partili bir ilçe belediyesi olan Didim Belediyesi'ni tam da seçim önü böyle bir muameleye maruz bırakmakla elinize hiçbir şey geçmeyecektir. Tarihe çifte standartlı demokrasi ve hukuk anlayışı getirmiş bir iktidar olarak geçeceğinizden artık hiç şüphem yoktur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.