Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kedirgen otu garibana iş, zengine aş oldu

EKONOMİ 26.03.2018 - 15:22, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4384+ kez okundu.
 

Kedirgen otu garibana iş, zengine aş oldu

Aydın ve çevre illerde doğada kendiliğinden çıkan ve tilkikuyruğu, sarmaşık, acı ot ve kedirgen gibi isimler verilen ot garibana iş zengine aş oldu.

AYDIN- Lezzetinin yanında çok sağlıklı olduğu için bölge halkının bahar mevsimine girişte şifa için tükettiği otlar, dağ köylerinde yaşayan yüzlerce kişiye ekmek kapısı oluyor. Aydın’da zeytin sezonun ardından dağ köylerinde yaşayıp arazisi olmayan pek çok kişinin kedirgen otu toplayarak geçimini sağladığını belirten vatandaşlardan Yalçın Zeybek, tabiatın Aydın’da sunduğu imkan ve güzellikler sayesinde eli ayağı tutan hiç kimsenin iş sorunu yaşamadığını söyledi. Aydın’da mantar, çıntar, kedirgen ve çeşitli bitkilerin kendiliğinden yetiştiğini ve dağa ormana giden herkesin bu bitkileri hiç para vermeden toplayıp şehirde sattığını belirten Zeybek, bu yıl mevsim şartlarının müsait olması nedeniyle kedirgen otunun çok bol olduğunu söyledi. Sezon başında bağı 10 TL’ye satılan kedirgen, bu günlerde 3 bağı 10 TL’ye satılıyor. İzmir ve İstanbul başta olmak üzere yurdun değişik illerine de Aydın’dan kedirgen gönderilirken bahar mevsimi boyunca köylerden şehre inen pek çok kişi şehir merkezinde kedirgen satarak evin nafakasını temin ediyor.
Aydın ve çevre illerde doğada kendiliğinden çıkan ve tilkikuyruğu, sarmaşık, acı ot ve kedirgen gibi isimler verilen ot garibana iş zengine aş oldu.

AYDIN- Lezzetinin yanında çok sağlıklı olduğu için bölge halkının bahar mevsimine girişte şifa için tükettiği otlar, dağ köylerinde yaşayan yüzlerce kişiye ekmek kapısı oluyor.

Aydın’da zeytin sezonun ardından dağ köylerinde yaşayıp arazisi olmayan pek çok kişinin kedirgen otu toplayarak geçimini sağladığını belirten vatandaşlardan Yalçın Zeybek, tabiatın Aydın’da sunduğu imkan ve güzellikler sayesinde eli ayağı tutan hiç kimsenin iş sorunu yaşamadığını söyledi. Aydın’da mantar, çıntar, kedirgen ve çeşitli bitkilerin kendiliğinden yetiştiğini ve dağa ormana giden herkesin bu bitkileri hiç para vermeden toplayıp şehirde sattığını belirten Zeybek, bu yıl mevsim şartlarının müsait olması nedeniyle kedirgen otunun çok bol olduğunu söyledi.

Sezon başında bağı 10 TL’ye satılan kedirgen, bu günlerde 3 bağı 10 TL’ye satılıyor. İzmir ve İstanbul başta olmak üzere yurdun değişik illerine de Aydın’dan kedirgen gönderilirken bahar mevsimi boyunca köylerden şehre inen pek çok kişi şehir merkezinde kedirgen satarak evin nafakasını temin ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.