Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

KEBUDER’den Başkan Özakcan’a tepki

GÜNCEL 18.02.2019 - 19:55, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3450+ kez okundu.
 

KEBUDER’den Başkan Özakcan’a tepki

KEBUDER Başkanı Perihan Yıldırım, Kadıköy’de yapılan Beş Duyu Engelsiz Yaşam Parkı’nın projesi tamamlanmadan açıldığını savunarak, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ı siyasi çıkar sağlamakla suçladı.

AYDIN- Küçük Eller Büyük Umutlar Derneği (KEBUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Perihan Yıldırım, Efeler Belediyesi’nce geçtiğimiz Cuma günü Kadıköy Mahallesi’nde açılışı gerçekleştirilen ‘Beş Duyu Engelsiz Yaşam Parkı’ hakkında dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Dernek yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Yıldırım, kentteki özel çocuklar için, derneğin faaliyetleri kapsamında ‘Hisler Parkı’nın yapımının kararlaştırıldığını ve bu konuda Efeler Belediyesi’yle dernek arasında protokol imzalandığını belirtti. Efeler Belediyesi’nin protokol kapsamındaki sorumluluklarını 2016’nın Aralık ayında tamamladığını aktaran Yıldırım, KEBUDER’in inşaatla ilgili üzerine düşen yükümlülükleri 2018’in Haziran ayında bitme aşamasına getirdiğini ifade etti. 2018 Haziran’ındaki çalışmaların Efeler Belediyesi’nin bilgisi dahilinde olduğunu söyleyen Yıldırım, “Ancak 2019 yılının yerel seçim hazırlığında parkın isminin haberimiz ve rızamız olmadan değiştirildiğini gördük. İnşaattaki bazı eksikliklerin aceleyle belediye tarafından temin edildiğini, fakat proje tamamlanmadan yarım bir vaziyette, 15 Şubat’ta açılış yapılacağını Efeler halkına gönderilen SMS ile öğrendik. Birçok sivil toplum kuruluşu başkanı açılışa davet edildiği halde bizler neden aranmadık?” dedi. “BAŞKAN ÖZAKCAN’A KINIYORUZ” Belediyeye giderek konuyu araştırdıklarını anlatan Yıldırım, protokolün iptal edildiğinin sözlü olarak söylendiğini dile getirdi. Ancak buna ilişkin bir belge alamadıklarını söyleyen Yıldırım, “Geçmiş süreç içinde parkın oluşturulmasıyla ilgili olarak protokol iptal edilmediği gibi bu konuda alınmış bir belediye meclis kararı da bulunmamaktadır. Özel insanlar için ulvi duygularla yaptığımız çalışmaların siyasi çıkarlar için kullanılmasını kıymetli Aydın halkının takdirlerine arz ediyoruz. Hukuksuz uygulama yapan Efeler Belediye Başkanı’nı kınıyor, yaptığı bu yanlıştan vazgeçmesini temenni ediyoruz. Aksi takdirde gerekli hukuki işlemleri başlatacağımızı bildiriyoruz” diye konuştu. Başkan Yıldırım, sözlerini, “Başkan Mesut Özakcan ile bu konuyu görüşmek üzere randevu talebinde bulunduk. Fakat kendisinin seçim çalışmalarından dolaya olacak ki, bir bize randevu verilmiyor” şeklinde tamamladı.
KEBUDER Başkanı Perihan Yıldırım, Kadıköy’de yapılan Beş Duyu Engelsiz Yaşam Parkı’nın projesi tamamlanmadan açıldığını savunarak, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ı siyasi çıkar sağlamakla suçladı.

AYDIN- Küçük Eller Büyük Umutlar Derneği (KEBUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Perihan Yıldırım, Efeler Belediyesi’nce geçtiğimiz Cuma günü Kadıköy Mahallesi’nde açılışı gerçekleştirilen ‘Beş Duyu Engelsiz Yaşam Parkı’ hakkında dernek binasında basın toplantısı düzenledi.

Dernek yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Yıldırım, kentteki özel çocuklar için, derneğin faaliyetleri kapsamında ‘Hisler Parkı’nın yapımının kararlaştırıldığını ve bu konuda Efeler Belediyesi’yle dernek arasında protokol imzalandığını belirtti.

Efeler Belediyesi’nin protokol kapsamındaki sorumluluklarını 2016’nın Aralık ayında tamamladığını aktaran Yıldırım, KEBUDER’in inşaatla ilgili üzerine düşen yükümlülükleri 2018’in Haziran ayında bitme aşamasına getirdiğini ifade etti. 2018 Haziran’ındaki çalışmaların Efeler Belediyesi’nin bilgisi dahilinde olduğunu söyleyen Yıldırım, “Ancak 2019 yılının yerel seçim hazırlığında parkın isminin haberimiz ve rızamız olmadan değiştirildiğini gördük. İnşaattaki bazı eksikliklerin aceleyle belediye tarafından temin edildiğini, fakat proje tamamlanmadan yarım bir vaziyette, 15 Şubat’ta açılış yapılacağını Efeler halkına gönderilen SMS ile öğrendik. Birçok sivil toplum kuruluşu başkanı açılışa davet edildiği halde bizler neden aranmadık?” dedi.

“BAŞKAN ÖZAKCAN’A KINIYORUZ”

Belediyeye giderek konuyu araştırdıklarını anlatan Yıldırım, protokolün iptal edildiğinin sözlü olarak söylendiğini dile getirdi. Ancak buna ilişkin bir belge alamadıklarını söyleyen Yıldırım, “Geçmiş süreç içinde parkın oluşturulmasıyla ilgili olarak protokol iptal edilmediği gibi bu konuda alınmış bir belediye meclis kararı da bulunmamaktadır. Özel insanlar için ulvi duygularla yaptığımız çalışmaların siyasi çıkarlar için kullanılmasını kıymetli Aydın halkının takdirlerine arz ediyoruz. Hukuksuz uygulama yapan Efeler Belediye Başkanı’nı kınıyor, yaptığı bu yanlıştan vazgeçmesini temenni ediyoruz. Aksi takdirde gerekli hukuki işlemleri başlatacağımızı bildiriyoruz” diye konuştu.

Başkan Yıldırım, sözlerini, “Başkan Mesut Özakcan ile bu konuyu görüşmek üzere randevu talebinde bulunduk. Fakat kendisinin seçim çalışmalarından dolaya olacak ki, bir bize randevu verilmiyor” şeklinde tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.