Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kayyum atanan şirket sayısı 9’a düştü

EKONOMİ 05.10.2017 - 10:19, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2307+ kez okundu.
 

Kayyum atanan şirket sayısı 9’a düştü

Ortaklığını 2014 yılında ayıran şirketlerden birinin kayyum kararının kaldırıldığı bildirildi.

AYDIN- Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladığı gerekçesiyle Aydın’da yargılanan 9 sanığa ait 10 ayrı şirkete kayyum atamasına ilişkin kararda düzeltme yapıldığı bildirildi. Kayyum atanan şirketlerden birinin 22 Eylül 2014 tarihinde bugün FETÖ sanığı olan kişi ile ortaklığını ayırdığını belgelemesi üzerine Aydın’da kayyum atanan şirket sayısının 9’a düştüğü belirtildi. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY’nin Aydın Çatı Yapılanması davası kapsamında yargılanan 9 sanığın sahibi veya ortağı olduğu şirketlere kayyum atanması talep edildi. Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesince alınan kararla, FETÖ/PDY’nin Aydın’daki çatı yapılanması davası kapsamında yargılanan Semih Menzilci, Mustafa Ancın, Sami Solak, Mehmet Yapar, Mehmet Tuğcu, İbrahim Hilmi Maraş, Abdülkerim Tikbaş, Çetin Dokuzlu ve Selami Dinç’in sahibi ve ortağı olduğu şirketlere kayyum atandı. Kayyum atandığı belirtilen şirketlerin; Ancın İnşaat Mühendislik Mobilya Dekarasyon Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, MKM Mutfak Kapı Mobilya Yapı Dekorasyon Mimarlık, Mühendislik Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kalem Dağıtım Pazarlama Ajans Hizmetleri ve Otomotiv Dayanıklı Tüketim Malları Otel Pansiyon İşl. Eğitim Kurumları Ticaret Limted Şirketi, Ziraatçılar Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş, Dozkuzlu Deri ve Deri Mamulleri Gıda Elektronik Cihazlar Nakliyat İnşaat Turizm Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Tuğcular Mimarlık İnşaat Tekstil Mobilya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Revaç Gıda Tekstil İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Aymendo Dondurma Hazır Yemek Gıda Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Gökkuşağı Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş olduğu öğrenildi. Öte yandan Nazilli ilçesinde de aralarında önemli firmaların da yer aldığı bazıları tasfiye halinde yaklaşık 25 firmaya da Cumhuriyet Savcılığı tarafından kayyum istendi.
Ortaklığını 2014 yılında ayıran şirketlerden birinin kayyum kararının kaldırıldığı bildirildi.

AYDIN- Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladığı gerekçesiyle Aydın’da yargılanan 9 sanığa ait 10 ayrı şirkete kayyum atamasına ilişkin kararda düzeltme yapıldığı bildirildi. Kayyum atanan şirketlerden birinin 22 Eylül 2014 tarihinde bugün FETÖ sanığı olan kişi ile ortaklığını ayırdığını belgelemesi üzerine Aydın’da kayyum atanan şirket sayısının 9’a düştüğü belirtildi.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY’nin Aydın Çatı Yapılanması davası kapsamında yargılanan 9 sanığın sahibi veya ortağı olduğu şirketlere kayyum atanması talep edildi. Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesince alınan kararla, FETÖ/PDY’nin Aydın’daki çatı yapılanması davası kapsamında yargılanan Semih Menzilci, Mustafa Ancın, Sami Solak, Mehmet Yapar, Mehmet Tuğcu, İbrahim Hilmi Maraş, Abdülkerim Tikbaş, Çetin Dokuzlu ve Selami Dinç’in sahibi ve ortağı olduğu şirketlere kayyum atandı.

Kayyum atandığı belirtilen şirketlerin; Ancın İnşaat Mühendislik Mobilya Dekarasyon Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, MKM Mutfak Kapı Mobilya Yapı Dekorasyon Mimarlık, Mühendislik Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kalem Dağıtım Pazarlama Ajans Hizmetleri ve Otomotiv Dayanıklı Tüketim Malları Otel Pansiyon İşl. Eğitim Kurumları Ticaret Limted Şirketi, Ziraatçılar Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş, Dozkuzlu Deri ve Deri Mamulleri Gıda Elektronik Cihazlar Nakliyat İnşaat Turizm Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Tuğcular Mimarlık İnşaat Tekstil Mobilya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Revaç Gıda Tekstil İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Aymendo Dondurma Hazır Yemek Gıda Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Gökkuşağı Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş olduğu öğrenildi.

Öte yandan Nazilli ilçesinde de aralarında önemli firmaların da yer aldığı bazıları tasfiye halinde yaklaşık 25 firmaya da Cumhuriyet Savcılığı tarafından kayyum istendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.