Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kaya kartalı yavrusu için seferber oldular

ASAYİŞ 25.07.2019 - 12:33, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3359+ kez okundu.
 

Kaya kartalı yavrusu için seferber oldular

Turizmciler ve hayvanseverler kaya kartalı yavrusu için seferber oldu

AYDIN  - Kuşadası’nda yaralı olarak bulunan bir kaya kartalı yavrusu için turizmciler ve hayvanseverler oldu. 15 gün bakıma alınan yaralı yavru kartal, iyileşince tekrar doğal ortama bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, Turizmci Muşti Demiroğlu ve hayvansever İskender Avcı, Kuşadası Bahçecik Boğazı’nda yere düşüp, tavus kuşları tarafından parçalanmaya çalışılan bir kaya kartalı yavrusunu buldu. Tavus kuşlarından kurtarılan yavru kartal, uçamayınca turizmci Muşti Demiroğlu’nun çiftliğinde bakıma alındı. Tedavi edilen yavru kaya kartalı, 15 gün sonra tekrar uçma kabiliyetini kazanınca özgürlüğü için doğaya bırakıldı. Ege Hayvanları Koruma Derneği Kuşadası Şube Başkanı İskender Avcı, kaya kartallarının nesli tükenmek üzere olan bir tür olduğuna dikkati çekerek, “Bir tesadüf eseri turizmci Muşti Bey ile bulduğumuz kaya kartalı yavrusunu, önce tavus kuşlarının saldırısından koruduk. Uçamayınca tedavisi için 15 boyunca bakıma aldık ve tedavisini yaptık. İyileştiğini anlayınca tekrar doğal ortama gönderdik ve annesiyle buluşmasını sağladık. Kaya kartallarının nesli tükeniyor. Bu nesli korumak için herkes duyarlı olmalı “ dedi.
Turizmciler ve hayvanseverler kaya kartalı yavrusu için seferber oldu

AYDIN  - Kuşadası’nda yaralı olarak bulunan bir kaya kartalı yavrusu için turizmciler ve hayvanseverler oldu. 15 gün bakıma alınan yaralı yavru kartal, iyileşince tekrar doğal ortama bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Turizmci Muşti Demiroğlu ve hayvansever İskender Avcı, Kuşadası Bahçecik Boğazı’nda yere düşüp, tavus kuşları tarafından parçalanmaya çalışılan bir kaya kartalı yavrusunu buldu. Tavus kuşlarından kurtarılan yavru kartal, uçamayınca turizmci Muşti Demiroğlu’nun çiftliğinde bakıma alındı.

Tedavi edilen yavru kaya kartalı, 15 gün sonra tekrar uçma kabiliyetini kazanınca özgürlüğü için doğaya bırakıldı.

Ege Hayvanları Koruma Derneği Kuşadası Şube Başkanı İskender Avcı, kaya kartallarının nesli tükenmek üzere olan bir tür olduğuna dikkati çekerek, “Bir tesadüf eseri turizmci Muşti Bey ile bulduğumuz kaya kartalı yavrusunu, önce tavus kuşlarının saldırısından koruduk. Uçamayınca tedavisi için 15 boyunca bakıma aldık ve tedavisini yaptık. İyileştiğini anlayınca tekrar doğal ortama gönderdik ve annesiyle buluşmasını sağladık. Kaya kartallarının nesli tükeniyor. Bu nesli korumak için herkes duyarlı olmalı “ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.