Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kavaklı’dan engelliler için kampanya

GÜNCEL 27.04.2017 - 12:26, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3915+ kez okundu.
 

Kavaklı’dan engelliler için kampanya

Özel Kavaklı Anadolu Lisesi sosyal projeleri kapsamında engelli bireylere yardımcı olmaya devam ediyor.

AYDIN- Okul çalışanlarının çocuklarının da destek olduğu "mavi kapak toplama "projesinde bugüne kadar 3 kişiye tekerlekli sandalye armağan edildi. Okul müdürü Süleyman Çokay, “Ortopedik engelli bireyin tek başına hareket etmesini, özgürce gezmesini, alışveriş yapabilmesini ve yaşadığı dünyayı keşfetmesini sağlayabilirsiniz. İçtiğiniz su şişesinin ya da damacananın, zeytinyağınızın, meşrubatınızın kapağını atmak yerine biriktirirseniz sizler de engelli vatandaşlarımızın hayatlarına özgürce devam etmelerine yardımcı olabilirsiniz. Bu çalışmada okul personelinden Hüsnü Çam'a ayrıca teşekkür etmek istiyorum" dedi. Kapaklar nasıl sandalyeye dönüşüyor? Çokay, kampanyanın nasıl işlediğini ise şöyle anlattı: “Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne ulaşan kapaklar önce tartılır ardından gönderen kişinin iletişim bilgileri ile kayıt altına alınır. Daha sonra içindeki yabancı maddelerden ayrıştırılan kapaklar anlaşmalı geri dönüşüm firmasına tekrar tartılarak ve faturalandırılarak teslim edilir. Elde edilen gelir, kampanya hesabı aracılığı ile teslim alınarak ihtiyaç sahiplerinin akülü ve manuel sandalye satın alımları gerçekleştirilir. Sandalye teslimleri TOFD tarafından belirlenen kriterler ve evrakların teslimi ile yapılır.”
Özel Kavaklı Anadolu Lisesi sosyal projeleri kapsamında engelli bireylere yardımcı olmaya devam ediyor.

AYDIN- Okul çalışanlarının çocuklarının da destek olduğu "mavi kapak toplama "projesinde bugüne kadar 3 kişiye tekerlekli sandalye armağan edildi.

Okul müdürü Süleyman Çokay, “Ortopedik engelli bireyin tek başına hareket etmesini, özgürce gezmesini, alışveriş yapabilmesini ve yaşadığı dünyayı keşfetmesini sağlayabilirsiniz. İçtiğiniz su şişesinin ya da damacananın, zeytinyağınızın, meşrubatınızın kapağını atmak yerine biriktirirseniz sizler de engelli vatandaşlarımızın hayatlarına özgürce devam etmelerine yardımcı olabilirsiniz. Bu çalışmada okul personelinden Hüsnü Çam'a ayrıca teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Kapaklar nasıl sandalyeye dönüşüyor?

Çokay, kampanyanın nasıl işlediğini ise şöyle anlattı:

“Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne ulaşan kapaklar önce tartılır ardından gönderen kişinin iletişim bilgileri ile kayıt altına alınır. Daha sonra içindeki yabancı maddelerden ayrıştırılan kapaklar anlaşmalı geri dönüşüm firmasına tekrar tartılarak ve faturalandırılarak teslim edilir. Elde edilen gelir, kampanya hesabı aracılığı ile teslim alınarak ihtiyaç sahiplerinin akülü ve manuel sandalye satın alımları gerçekleştirilir. Sandalye teslimleri TOFD tarafından belirlenen kriterler ve evrakların teslimi ile yapılır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.