Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kavaklı öğrencilerinden muhteşem sergi

GENEL 24.05.2019 - 16:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4135+ kez okundu.
 

Kavaklı öğrencilerinden muhteşem sergi

Özel Kavaklı Anadolu Lisesi öğrencileri gelenekselleşen yılsonu resim sergisini açtı.

AYDIN- Özel Kavaklı Anadolu Lisesi öğrencileri yaptıkları birbirinden güzel resimlerini sanatseverlerin beğenisine sundu. Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde açılan resim sergisinin açılış kurdelesini Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, Efeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kürşad Demirkıran ve Özel Kavaklı Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Çokay kesti. Öğrencilerin yaptığı kara kalem, sulu boya ve özgün baskı teknikleriyle oluşturulmuş röfle heykellerden oluşan toplam 256 eser sanatseverlerden tam not aldı. Öğrencilerle beraber sergiyi gezen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, resimler hakkında öğrencilerden bilgiler aldı. Açılış sonrası açıklamalarda bulunan Kavaklı Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Çokay, sanatın eğitim üzerindeki önemine değindi. Her sene yılsonunda düzenli olarak çalışmalar yaptıklarını ve bunlardan bir tanesinin de resim sergisi olduğunu belirten Müdür Çokay, ‘’Biz hayatın sadece akademik derslerden ibaret olmadığını, resmin, müziğin, sporun önemli olduğunu vurguluyoruz. Her sene de 19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Haftası’nda bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Gençler ışık saçan çiçeklerimiz.’ Biz de bu çiçekleri en iyi şekilde yönlendirmeyi amaç edindik’’ dedi. Önümüzdeki haftalarda bir müzik gecesi organizasyonu yapacaklarını hatırlatan Müdür Çokay, şunları söyledi: ‘’Bir ritüel haline gelen resim sergimizin açılışını gerçekleştirdik. Her bir resmin kendi içerisinde bir anlamı var. Müzeyi gezen milli eğitim müdürümüz de aynı fikirleri paylaştı. Öğrenciler, var olan yeteneklerini en iyi şekilde kullanmışlar. Biz soru çözen değil, sorun çözen bir gençlik yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz bir yıl boyunca yapmış olduğu emekleri sergilediklerini belirten Görsel sanatlar öğretmeni Adnan Dümrek, ‘’220 resim ve 36 tane rölyef heykel oluşan bir karma sergi. Oluşturduk. Kara kalem, özgün baskı teknikleriyle oluşturulmuş heykeller var. Bazı öğrencilerle bir hafta bazı öğrencilerle ise 3 aylık bir çalışmamız oldu. Bir haftalık bir çalışmayla da mükemmel resimler yapabilen öğrencilerimiz var. Bu doğuştan gelen bir yetenek meselesi. Kavaklı öğrencilerinin yaptığı birbirinden güzel eserler 26 Mayıs’a kadar sanat severlerle buluşmaya devam edecek.
Özel Kavaklı Anadolu Lisesi öğrencileri gelenekselleşen yılsonu resim sergisini açtı.

AYDIN- Özel Kavaklı Anadolu Lisesi öğrencileri yaptıkları birbirinden güzel resimlerini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde açılan resim sergisinin açılış kurdelesini Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, Efeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kürşad Demirkıran ve Özel Kavaklı Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Çokay kesti. Öğrencilerin yaptığı kara kalem, sulu boya ve özgün baskı teknikleriyle oluşturulmuş röfle heykellerden oluşan toplam 256 eser sanatseverlerden tam not aldı. Öğrencilerle beraber sergiyi gezen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, resimler hakkında öğrencilerden bilgiler aldı.

Açılış sonrası açıklamalarda bulunan Kavaklı Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Çokay, sanatın eğitim üzerindeki önemine değindi. Her sene yılsonunda düzenli olarak çalışmalar yaptıklarını ve bunlardan bir tanesinin de resim sergisi olduğunu belirten Müdür Çokay, ‘’Biz hayatın sadece akademik derslerden ibaret olmadığını, resmin, müziğin, sporun önemli olduğunu vurguluyoruz. Her sene de 19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Haftası’nda bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Gençler ışık saçan çiçeklerimiz.’ Biz de bu çiçekleri en iyi şekilde yönlendirmeyi amaç edindik’’ dedi.

Önümüzdeki haftalarda bir müzik gecesi organizasyonu yapacaklarını hatırlatan Müdür Çokay, şunları söyledi:

‘’Bir ritüel haline gelen resim sergimizin açılışını gerçekleştirdik. Her bir resmin kendi içerisinde bir anlamı var. Müzeyi gezen milli eğitim müdürümüz de aynı fikirleri paylaştı. Öğrenciler, var olan yeteneklerini en iyi şekilde kullanmışlar. Biz soru çözen değil, sorun çözen bir gençlik yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

Öğrencilerimiz bir yıl boyunca yapmış olduğu emekleri sergilediklerini belirten Görsel sanatlar öğretmeni Adnan Dümrek, ‘’220 resim ve 36 tane rölyef heykel oluşan bir karma sergi. Oluşturduk. Kara kalem, özgün baskı teknikleriyle oluşturulmuş heykeller var. Bazı öğrencilerle bir hafta bazı öğrencilerle ise 3 aylık bir çalışmamız oldu. Bir haftalık bir çalışmayla da mükemmel resimler yapabilen öğrencilerimiz var. Bu doğuştan gelen bir yetenek meselesi.

Kavaklı öğrencilerinin yaptığı birbirinden güzel eserler 26 Mayıs’a kadar sanat severlerle buluşmaya devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.