Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kavaklı’dan coşkulu Öğretmenler Günü kutlaması

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 21.11.2015 - 18:47, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2284+ kez okundu.
 

Kavaklı’dan coşkulu Öğretmenler Günü kutlaması

Özel Kavaklı Anadolu Lisesi Öğretmenler Gününü büyük bir coşku ile kutladı.

Kavaklı ailesi olarak Mey İstanbul Restaurantta gerçekleştirilen kutlamada Okul Müdürü Süleyman Çokay 24 Kasım Öğretmenler gününün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Çokay yaptığı konuşmada, “Öğretmenliğin teneffüsü olmayan bir meslek olduğu ifade ettikten sonra konuyla ilgili olarak dünyada üç ismin çok önemli olduğunu söyledi. Bunlardan bir tanesi Filozof Platon: “Krallar öğretmen olmadıktan sonra, ya da öğretmenler kral olmadıktan sonra o toplumun gün yüzüne çıkması imkânsızdır” demiş. İkincisi Filozof Thales: Tüm şeylerin ilkesi sudur, dünyayı uçuran da sudur. Onu da şöyle ilişkilendirmiş. Dünyanın 3/2 sudur, insan vücudunun da 3/2’si sudur. Dolayısıyla su hayattır, ama asıl hayat kaynağı öğretmenlerdir” demiş. Bu da M.Ö. söylenmiş bir söz. Ve son olarak yıl 1928 Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, her idealini gerçekleştirdikten sonra Anadolu’da bir geziye katılır. Ve o gezisinde küçük bir köy okulunda sınıfa girer. Sınıfa girdiği zaman öğretmen heyecanlanır Atam buyur der. Öğretmenlik görevini Atatürk’e vermek ister. Atatürk aynen şöyle der. Sevgili öğretmenimiz izini verirseniz, müsaade buyurursanız sizden yararlanmak istiyoruz. Şunu unutmayın ki bir cumhurbaşkanı bile bir öğretmenden sonra gelir demiş. Bu üç değerli isim dünyaya yön veren insanlar. Bu vesile ile tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutluyorum diyerek sözlerini bitirdi. Kutlama yemeğine katılan Özel Kavaklı Anadolu Lisesi öğretmenleri yerel sanatçılar eşliğinde gece boyunca gönüllerince eğlendi.
Özel Kavaklı Anadolu Lisesi Öğretmenler Gününü büyük bir coşku ile kutladı.

Kavaklı ailesi olarak Mey İstanbul Restaurantta gerçekleştirilen kutlamada Okul Müdürü Süleyman Çokay 24 Kasım Öğretmenler gününün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Çokay yaptığı konuşmada, “Öğretmenliğin teneffüsü olmayan bir meslek olduğu ifade ettikten sonra konuyla ilgili olarak dünyada üç ismin çok önemli olduğunu söyledi.

Bunlardan bir tanesi Filozof Platon: “Krallar öğretmen olmadıktan sonra, ya da öğretmenler kral olmadıktan sonra o toplumun gün yüzüne çıkması imkânsızdır” demiş.

İkincisi Filozof Thales: Tüm şeylerin ilkesi sudur, dünyayı uçuran da sudur. Onu da şöyle ilişkilendirmiş. Dünyanın 3/2 sudur, insan vücudunun da 3/2’si sudur. Dolayısıyla su hayattır, ama asıl hayat kaynağı öğretmenlerdir” demiş. Bu da M.Ö. söylenmiş bir söz.

Ve son olarak yıl 1928 Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, her idealini gerçekleştirdikten sonra Anadolu’da bir geziye katılır. Ve o gezisinde küçük bir köy okulunda sınıfa girer. Sınıfa girdiği zaman öğretmen heyecanlanır Atam buyur der. Öğretmenlik görevini Atatürk’e vermek ister. Atatürk aynen şöyle der. Sevgili öğretmenimiz izini verirseniz, müsaade buyurursanız sizden yararlanmak istiyoruz. Şunu unutmayın ki bir cumhurbaşkanı bile bir öğretmenden sonra gelir demiş. Bu üç değerli isim dünyaya yön veren insanlar. Bu vesile ile tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutluyorum diyerek sözlerini bitirdi.

Kutlama yemeğine katılan Özel Kavaklı Anadolu Lisesi öğretmenleri yerel sanatçılar eşliğinde gece boyunca gönüllerince eğlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.