Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Katar Büyükelçisi ADÜ Rektörü’ne ziyaret etti

GÜNCEL 10.01.2020 - 23:31, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4281+ kez okundu.
 

Katar Büyükelçisi ADÜ Rektörü’ne ziyaret etti

Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i 9 Ocak 2020 tarihinde makamında ziyaret etti.

AYDIN- Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin, Katar Cumhuriyeti’nin protokol imzaladığı tek devlet üniversitesi olduğunu belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Türkiye Cumhuriyeti’nin, Katar Cumhuriyeti’ne olan bakış açısı bir kardeş ülkedir. Üst düzeyde bu sağlanıyorsa bizler de eğitim noktasında elimizden geleni yapmak zorundayız” diyerek, büyükelçiyi ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Otizmli ve Down Sendromlu çocuklar için TBMM Parlamenterler Spor Kulübü Futbol Takımı ve Katar Büyükelçiliği Futbol Takımı arasında gerçekleşecek olan dostluk maçıyla otizme dikkat çekilecek olmasından memnuniyet duyduğunu aktardı. Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesinde faaliyete başlayacak Otizm ve Down Sendromu Erken Tanı Merkezi ile bu alandaki tanı ve tedavi konusunda çalışmaların artacağını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir,  çocukların toplumda aktif rol alması için yapılan çalışmaları önemsediğini, kendisinin de bu konuda otizmli çocukların rehabilitasyonu ve topluma kazandırılması başlıklı Hipnoterapi Merkezi kurulmasına yönelik projesi olduğunu aktardı. Üniversitemiz Aydın’da Lokomotif Bir Görev Üstlenecek Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Üniversitelerin kendine özgü yapısı vardır. Üniversite sosyalleşirse bilimsel açıdan da ilerler. Biz de bu bağlamda Üniversitemizin ne kadar bilinçli bir üniversite olduğunu tüm Türkiye’ye göstereceğiz. 1992 yılında kurulan Üniversitemiz Aydın’               da lokomotif bir görev üstlenecek” dedi. Tarım ve hayvancılık konusunda çok güçlü bir üniversite olduğumuzu ifade eden Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi, otizm ve down sendromu çocuklar için farkındalık oluşturmak adına gerçekleşecek alan dostluk maçını oldukça önemsediğini aktardı. Üniversitemiz bilimsel faaliyetleri hakkında bilgi alan Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi, iş birliği çalışmalarının devam etmesi temennisinde bulundu. Ziyaret, Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi ve ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in hediye takdimi ve iyi dilek temennileriyle sona erdi.
Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i 9 Ocak 2020 tarihinde makamında ziyaret etti.

AYDIN- Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin, Katar Cumhuriyeti’nin protokol imzaladığı tek devlet üniversitesi olduğunu belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Türkiye Cumhuriyeti’nin, Katar Cumhuriyeti’ne olan bakış açısı bir kardeş ülkedir. Üst düzeyde bu sağlanıyorsa bizler de eğitim noktasında elimizden geleni yapmak zorundayız” diyerek, büyükelçiyi ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Otizmli ve Down Sendromlu çocuklar için TBMM Parlamenterler Spor Kulübü Futbol Takımı ve Katar Büyükelçiliği Futbol Takımı arasında gerçekleşecek olan dostluk maçıyla otizme dikkat çekilecek olmasından memnuniyet duyduğunu aktardı. Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesinde faaliyete başlayacak Otizm ve Down Sendromu Erken Tanı Merkezi ile bu alandaki tanı ve tedavi konusunda çalışmaların artacağını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir,  çocukların toplumda aktif rol alması için yapılan çalışmaları önemsediğini, kendisinin de bu konuda otizmli çocukların rehabilitasyonu ve topluma kazandırılması başlıklı Hipnoterapi Merkezi kurulmasına yönelik projesi olduğunu aktardı.

Üniversitemiz Aydın’da Lokomotif Bir Görev Üstlenecek

Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Üniversitelerin kendine özgü yapısı vardır. Üniversite sosyalleşirse bilimsel açıdan da ilerler. Biz de bu bağlamda Üniversitemizin ne kadar bilinçli bir üniversite olduğunu tüm Türkiye’ye göstereceğiz. 1992 yılında kurulan Üniversitemiz Aydın’               da lokomotif bir görev üstlenecek” dedi.

Tarım ve hayvancılık konusunda çok güçlü bir üniversite olduğumuzu ifade eden Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi, otizm ve down sendromu çocuklar için farkındalık oluşturmak adına gerçekleşecek alan dostluk maçını oldukça önemsediğini aktardı. Üniversitemiz bilimsel faaliyetleri hakkında bilgi alan Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi, iş birliği çalışmalarının devam etmesi temennisinde bulundu.

Ziyaret, Katar Büyükelçisi Salem Mubarak Al-Shafi ve ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in hediye takdimi ve iyi dilek temennileriyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.