Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kaşopita, kongrede tanıtıldı

TURİZM 03.05.2019 - 18:04, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4406+ kez okundu.
 

Kaşopita, kongrede tanıtıldı

Kaşopita III. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi’nde tanıtıldı.

AYDIN- Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Aytekin Kalkan ile Öğr. Gör. Eren Gönül, Didim’in mübadilleri için önemli bir sembol yiyecek olan Kaşopita, “Deneysel Mutfak Kültürel Mirasın Yaşatılmasında Bir Araç Olabilir Mi?” adlı çalışmalarıyla Marmaris’te düzenlenen III. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi’nde tanıttı. Temel amaçlarının, hem unutulmakta olan bir yiyeceği yeniden hatırlatmak hem de yiyeceği daha geniş kitlelere farklı trendlerle ulaştırmak olduğunu ifade eden Öğr. Gör. Aytekin Kalkan, ‘’Bu şekilde somut olmayan kültürel mirasın da yaşatılmasına katkıda bulunacak ve farkındalık oluşturulabilecektir. Geleneksel olarak evlerde yapılan Kaşopita’yı deneysel mutfak çalışması ile glütensiz bir şekilde üretip, çölyak hastalarının tüketebilecekleri ‘Kaşopita Krakeri’ reçetesini geliştirdik’’ dedi. Sağlıklı bir atıştırmalık olarak nitelendirdikleri Kaşopitayı, çocukların da rahatlıkla tüketebileceğini belirten Öğr. Gör. Kalkan, hiçbir koruyucu katkı maddesi içermeden raf ömrü ölçülmeye çalışılan ve market formu için özellikle ürünün daha değerli olabilmesi ve taklitlerinden ayırt edilebilmesi amacıyla bir patente sahip olması gerektiğini söyledi.
Kaşopita III. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi’nde tanıtıldı.

AYDIN- Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Didim Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Aytekin Kalkan ile Öğr. Gör. Eren Gönül, Didim’in mübadilleri için önemli bir sembol yiyecek olan Kaşopita, “Deneysel Mutfak Kültürel Mirasın Yaşatılmasında Bir Araç Olabilir Mi?” adlı çalışmalarıyla Marmaris’te düzenlenen III. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi’nde tanıttı.

Temel amaçlarının, hem unutulmakta olan bir yiyeceği yeniden hatırlatmak hem de yiyeceği daha geniş kitlelere farklı trendlerle ulaştırmak olduğunu ifade eden Öğr. Gör. Aytekin Kalkan, ‘’Bu şekilde somut olmayan kültürel mirasın da yaşatılmasına katkıda bulunacak ve farkındalık oluşturulabilecektir. Geleneksel olarak evlerde yapılan Kaşopita’yı deneysel mutfak çalışması ile glütensiz bir şekilde üretip, çölyak hastalarının tüketebilecekleri ‘Kaşopita Krakeri’ reçetesini geliştirdik’’ dedi.

Sağlıklı bir atıştırmalık olarak nitelendirdikleri Kaşopitayı, çocukların da rahatlıkla tüketebileceğini belirten Öğr. Gör. Kalkan, hiçbir koruyucu katkı maddesi içermeden raf ömrü ölçülmeye çalışılan ve market formu için özellikle ürünün daha değerli olabilmesi ve taklitlerinden ayırt edilebilmesi amacıyla bir patente sahip olması gerektiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.