Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Karpuzlu deve güreşlerine büyük ilgi

GÜNCEL 27.11.2017 - 10:37, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2796+ kez okundu.
 

Karpuzlu deve güreşlerine büyük ilgi

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Belediyesi’nin ortaklığında gerçekleştirilen Karpuzlu Belediyesi 4. Geleneksel Alinda Deve Güreşi Festivali’nin Karpuzlu Arena’ da yapıldığı bildirildi.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, Karpuzlu Belediye Başkanı. Tuğrul Ozan tarafından belediye önündeki Atatürk Büstü’ne çelenk sunma töreni ile başlayan festivalde, Başkan Ozan ve protokol üyeleri, belediye önünde harmandalı oynadı. Daha sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde protokol üyeleri ve vatandaşlarla ile birlikte Deve Güreşi Alanı’na kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Gerçekleşen güreşlere, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Evrim Karakoz, Kaymakam Burak Çimşir, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan başta olmak üzere, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, Belediye Meclisi Üyeleri, Muhtarlar, Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi parti başkanları ve yurttaşlar katıldı. Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bölgemizin birbirinden güzel, namlı, şampiyon develerini ilçemize getirdik. Kıran kırana güreşler oldu. Yapılan güreşlerle halkımız arasında dayanışma, kaynaşma ve geleneklerimizi yaşatma adına bu yıl 4.’sünü düzenlediğimiz güreşlerimiz yine çok güzel bir havada yoğun ilgi ile gerçekleştirildi. Havanın da çok güzel olması, güreşlerimize olan ilgiliyi artırdı. Biz bu güreşlerimizle eski Yörük geleneğimizi, örf ve adetlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Belediye olarak biz bu organizasyonu üstlendik. Güreşimize katılan tüm deve sahiplerine, vatandaşlarımıza ve güreş severlere çok teşekkür ediyorum.”
Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Belediyesi’nin ortaklığında gerçekleştirilen Karpuzlu Belediyesi 4. Geleneksel Alinda Deve Güreşi Festivali’nin Karpuzlu Arena’ da yapıldığı bildirildi.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, Karpuzlu Belediye Başkanı. Tuğrul Ozan tarafından belediye önündeki Atatürk Büstü’ne çelenk sunma töreni ile başlayan festivalde, Başkan Ozan ve protokol üyeleri, belediye önünde harmandalı oynadı. Daha sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde protokol üyeleri ve vatandaşlarla ile birlikte Deve Güreşi Alanı’na kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Gerçekleşen güreşlere, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Evrim Karakoz, Kaymakam Burak Çimşir, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan başta olmak üzere, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, Belediye Meclisi Üyeleri, Muhtarlar, Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi parti başkanları ve yurttaşlar katıldı.

Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bölgemizin birbirinden güzel, namlı, şampiyon develerini ilçemize getirdik. Kıran kırana güreşler oldu.

Yapılan güreşlerle halkımız arasında dayanışma, kaynaşma ve geleneklerimizi yaşatma adına bu yıl 4.’sünü düzenlediğimiz güreşlerimiz yine çok güzel bir havada yoğun ilgi ile gerçekleştirildi. Havanın da çok güzel olması, güreşlerimize olan ilgiliyi artırdı. Biz bu güreşlerimizle eski Yörük geleneğimizi, örf ve adetlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Belediye olarak biz bu organizasyonu üstlendik.

Güreşimize katılan tüm deve sahiplerine, vatandaşlarımıza ve güreş severlere çok teşekkür ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.