Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Karaer: Kırmızı çizgimiz iş güvencesidir

GÜNCEL 17.11.2016 - 11:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2993+ kez okundu.
 

Karaer: Kırmızı çizgimiz iş güvencesidir

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, iş güvencesinin Sağlık-Sen’in kırmızı çizgisi olduğunu belirtti.

AYDIN- Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılırken memurun iş güvencesinin kaldırılmasının söz konusu olamayacağını savundu. Kamu yönetiminde güven, kamu personel sisteminde güvence ve kamu hizmetlerinde kalite olması gerektiğini kaydeden Karaer, “Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak ‘İş güvencesi kırmızı çizgimiz’ derken, emek örgütü olarak sahip olduğumuz nicel potansiyeli korumayı değil üzerinde yaşadığımız toprakların ortak vatan, ortak yurt olmasını sağlayan niteliklerimizi harmanlayan ‘güven’ duygusunu esas alıyoruz” şeklinde konuştu. “Düzenlemeler İş Güvencesine Dokunulmamalıdır” Kamu personel rejiminde reform değil restorasyon yapılması gerektiğini ifade eden Baki Karaer, FETÖ ile mücadele edilirken iş güvencesinin sonlandırılmasının kabul edilemeyeceğini bildirdi. Yapılacak her türlü düzenlemenin iş güvencesine dokunmaması gerektiğini vurgu yapan Karaer, kazanımlardan geriye gitmeden, yeni kazanımlar elde edilerek yola devam edilmesinin önemli olduğuna dikkat çekti. Kamu personel sisteminde mevzuatında ortak çalışma, ortak akıl ve müşterek kabul prensibiyle hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Karaer, şöyle konuştu: “Mevcut haklara halel gelmemesi, var olanın olması gerekene yaklaştırılması, olumsuzlukların ve eksikliklerin giderilmesi gerekir. Kamu görevlileri, ülkemizin gelişimi ve büyümesinden hak ettiği payı almalı. Kamu personel rejimi de kadrolu bir zeminde oluşması önem taşıyor. 4/C’li personele yönelik başlatılan kadro çalışmasının en kısa sürede tamamlanması lazım. Sağlık-Sen Genel Merkezimiz; 4/B’liler, vekil ebe hemşirelerle kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanlarının da kadroya alınması talebimizin takipçisidir.”
Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, iş güvencesinin Sağlık-Sen’in kırmızı çizgisi olduğunu belirtti.

AYDIN- Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılırken memurun iş güvencesinin kaldırılmasının söz konusu olamayacağını savundu. Kamu yönetiminde güven, kamu personel sisteminde güvence ve kamu hizmetlerinde kalite olması gerektiğini kaydeden Karaer, “Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak ‘İş güvencesi kırmızı çizgimiz’ derken, emek örgütü olarak sahip olduğumuz nicel potansiyeli korumayı değil üzerinde yaşadığımız toprakların ortak vatan, ortak yurt olmasını sağlayan niteliklerimizi harmanlayan ‘güven’ duygusunu esas alıyoruz” şeklinde konuştu.

“Düzenlemeler İş Güvencesine Dokunulmamalıdır”

Kamu personel rejiminde reform değil restorasyon yapılması gerektiğini ifade eden Baki Karaer, FETÖ ile mücadele edilirken iş güvencesinin sonlandırılmasının kabul edilemeyeceğini bildirdi. Yapılacak her türlü düzenlemenin iş güvencesine dokunmaması gerektiğini vurgu yapan Karaer, kazanımlardan geriye gitmeden, yeni kazanımlar elde edilerek yola devam edilmesinin önemli olduğuna dikkat çekti.

Kamu personel sisteminde mevzuatında ortak çalışma, ortak akıl ve müşterek kabul prensibiyle hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Karaer, şöyle konuştu:

“Mevcut haklara halel gelmemesi, var olanın olması gerekene yaklaştırılması, olumsuzlukların ve eksikliklerin giderilmesi gerekir. Kamu görevlileri, ülkemizin gelişimi ve büyümesinden hak ettiği payı almalı. Kamu personel rejimi de kadrolu bir zeminde oluşması önem taşıyor. 4/C’li personele yönelik başlatılan kadro çalışmasının en kısa sürede tamamlanması lazım. Sağlık-Sen Genel Merkezimiz; 4/B’liler, vekil ebe hemşirelerle kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanlarının da kadroya alınması talebimizin takipçisidir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.