Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Karadenizli yaptı yine yapacağını!

EKONOMİ 05.01.2015 - 20:58, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 3779+ kez okundu.
 

Karadenizli yaptı yine yapacağını!

Süleymanbeyler köyünde fırıncı ustasının yaptığı aparat, traktörü vinç yaptı. İlginç buluş sayesinde 20 kişinin taşıyacağı kum bir günde camiye çekildi.

Ereğli'ye bağlı Süleymanbeyler köyünde yapımı devam eden Süleymanbeyler Camii için köy halkı el ele vererek imece usulü caminin bitirilmesi için uğraşıyor. Caminin ikinci katının yapımında kullanılacak olan kumun çekilmesi için vinç lazım olduğunu söyleyen köylülere, köyün fırıncı ustası Ahmet Uslu'dan yardım geldi. Uslu, bulduğu iki otomobil jantı ile yaptığı icat ile kendisine ait olan 1975 model traktörünü vinç haline dönüştürdü. Traktörün sol arka lastiğine taktığı aparatla kumu caminin ikinci katına çıkaran Ahmet Uslu, aparatı nasıl yaptığını merak eden cami imamı Nuri Aslan'a bilgi verdi. Kendisinin farklı buluşlar yapmayı sevdiğini ifade eden Uslu, "Böylesi bize daha uyguna geldi. Bizim için daha rahat oldu. Burada insan gücü kullansaydık daha zor olacaktı. Şu anda daha rahat iş yapıyoruz. Bizim teknolojimiz bu. Elimizden gelen budur. Daha ileride daha farklı düşüncelerimiz var. Traktörümüz 1975 model. Dedemden kalma. Bizlere hizmet etmeye devam ediyor" dedi.Aparatın takılmasının ardından yerdeki kum traktör vinç ile caminin ikinci katına çekildi. 
Süleymanbeyler köyünde fırıncı ustasının yaptığı aparat, traktörü vinç yaptı. İlginç buluş sayesinde 20 kişinin taşıyacağı kum bir günde camiye çekildi.

Ereğli'ye bağlı Süleymanbeyler köyünde yapımı devam eden Süleymanbeyler Camii için köy halkı el ele vererek imece usulü caminin bitirilmesi için uğraşıyor. Caminin ikinci katının yapımında kullanılacak olan kumun çekilmesi için vinç lazım olduğunu söyleyen köylülere, köyün fırıncı ustası Ahmet Uslu'dan yardım geldi. Uslu, bulduğu iki otomobil jantı ile yaptığı icat ile kendisine ait olan 1975 model traktörünü vinç haline dönüştürdü. Traktörün sol arka lastiğine taktığı aparatla kumu caminin ikinci katına çıkaran Ahmet Uslu, aparatı nasıl yaptığını merak eden cami imamı Nuri Aslan'a bilgi verdi.

Kendisinin farklı buluşlar yapmayı sevdiğini ifade eden Uslu, "Böylesi bize daha uyguna geldi. Bizim için daha rahat oldu. Burada insan gücü kullansaydık daha zor olacaktı. Şu anda daha rahat iş yapıyoruz. Bizim teknolojimiz bu. Elimizden gelen budur. Daha ileride daha farklı düşüncelerimiz var. Traktörümüz 1975 model. Dedemden kalma. Bizlere hizmet etmeye devam ediyor" dedi.Aparatın takılmasının ardından yerdeki kum traktör vinç ile caminin ikinci katına çekildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.