Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Karacasulu çobanları işsizlik korkusu sardı

EKONOMİ 18.08.2016 - 16:59, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3052+ kez okundu.
 

Karacasulu çobanları işsizlik korkusu sardı

Aydın’ın Karacasu ilçesi Ataköy Mahallesi'nde yaklaşık 300 hektar alanda yapılan ağaç kesim-dikimi nedeniyle hayvanlarını otlatacak yer bulamayan 13 çoban ailesi işlerini kaybetme korkusu yaşıyor.

AYDIN- Ataköy merkeze 15 km. mesafede Çınar ve Aktaş mevkilerinde ailedeki tüm bireylerin emeği ile yapılan hayvancılık mera alanlarında yapılan ağaç kesim ve dikimi nedeniyle tehlikeye girdi. Yalnızca çobanlık yaparak hayatlarını idame ettiren 13 çoban ailesi devam eden kesim dikim çalışmaları sebebiyle sürülerini otlayacak alan bulamamaktan şikayet ediyor. Yaşanan durumlar nedeniyle hayvanların yetersiz beslendiğini söyleyen çobanlar bu yaştan sonra ne iş tutabiliriz diyerek sıkıntılarını dile getiriyorlar. 2 BİN HAYVAN ETKİLENDİ Toplam 2 bin civarında bir hayvana sahip olan 13 çoban ailesi ilçenin kurban bayramlarındaki hayvan ihtiyacını da büyük ölçüde karşılıyor. Ne yapacaklarını bilemediklerini söyleyen çobanlar yetkililerin bir çözüm bulması için dua ediyorlar.  ‘EN AZINDAN BİR KISMINI BIRAKSINLAR’ Çınar’ın üst kısmında bulunan Aktaş mevkisinde çobanlık yapan Zafer Döner, dozerlerin henüz Aktaş’ta bulunan 200 dönümlük alan girmediğini ifade ederek, "En azından burayı bize bıraksınlar geçim kaynağımız olan işimizi kaybetmeyelim. 200 dönümlük bu araziye dokunulmamasını isterken biz çaresiz kaldık büyüklerimizin bu konuda yardımı bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Aydın’ın Karacasu ilçesi Ataköy Mahallesi'nde yaklaşık 300 hektar alanda yapılan ağaç kesim-dikimi nedeniyle hayvanlarını otlatacak yer bulamayan 13 çoban ailesi işlerini kaybetme korkusu yaşıyor.

AYDIN- Ataköy merkeze 15 km. mesafede Çınar ve Aktaş mevkilerinde ailedeki tüm bireylerin emeği ile yapılan hayvancılık mera alanlarında yapılan ağaç kesim ve dikimi nedeniyle tehlikeye girdi. Yalnızca çobanlık yaparak hayatlarını idame ettiren 13 çoban ailesi devam eden kesim dikim çalışmaları sebebiyle sürülerini otlayacak alan bulamamaktan şikayet ediyor. Yaşanan durumlar nedeniyle hayvanların yetersiz beslendiğini söyleyen çobanlar bu yaştan sonra ne iş tutabiliriz diyerek sıkıntılarını dile getiriyorlar.

2 BİN HAYVAN ETKİLENDİ

Toplam 2 bin civarında bir hayvana sahip olan 13 çoban ailesi ilçenin kurban bayramlarındaki hayvan ihtiyacını da büyük ölçüde karşılıyor. Ne yapacaklarını bilemediklerini söyleyen çobanlar yetkililerin bir çözüm bulması için dua ediyorlar.

 ‘EN AZINDAN BİR KISMINI BIRAKSINLAR’

Çınar’ın üst kısmında bulunan Aktaş mevkisinde çobanlık yapan Zafer Döner, dozerlerin henüz Aktaş’ta bulunan 200 dönümlük alan girmediğini ifade ederek, "En azından burayı bize bıraksınlar geçim kaynağımız olan işimizi kaybetmeyelim. 200 dönümlük bu araziye dokunulmamasını isterken biz çaresiz kaldık büyüklerimizin bu konuda yardımı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.