Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Karacasu festival coşkusuna hazır

GÜNCEL 22.08.2017 - 12:33, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4349+ kez okundu.
 

Karacasu festival coşkusuna hazır

Karacasu 30. Afrodisias Kültür Sanat ve Tanıtım Festivali’ne hazırlanıyor.

AYDIN- Bu yıl Karacasu Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ortaklaşa çalışmasıyla birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yapacak olan festival 26-27 Ağustos 2017 tarihlerinde Karacasu'da gerçekleşecek. Festival 26 Ağustos Cumartesi günü saat 15.00’de Aydın Büyükşehir Belediyesi bando takımı gösterileri davul ritim show, açılış konuşmaları ile başlayacak olup farklı kültürlerin yansıtıldığı Zöhre Otantik Defile Gösterisi, semazen gösterisi, folklor gösterisi akşam da Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20.00’de Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı konseri ile devam edecek. Festivalin 2. günü olan 27 Ağustos pazar günü ise, 735 yıllık gelenek paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneği olan Dedebağ Keşkek Hayrı’nda semazen gösterileri ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle binlerce vatandaşın bir araya gelmesi hedefleniyor. Festivalin konser bölümünde ise, pop müziğinin sevilen ismi Aleyna Tilki ve halk müziği sanatçısı Ali Çakar birbirinden güzel eserlerini seslendirecek. Festival hazırlıkları ile ilgili bilgi veren Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, ”Karacasu’da 2 gün boyunca sürecek olan festivalimizi Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapıyoruz. Kültürel değerlerimizi tanıttığımız festivalimiz Afrodisias Antik Kenti’mizin dünya mirası olarak UNESCO’ya dahil olmasıyla farklı bir anlam kazandı. Amacımız her yıl düzenlediğimiz festivalimizle hem Afrodisias’ın hem Karacasu ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak” dedi. 30.’su düzenlenen festivalin, her yıl olduğu gibi bu yıl da birlik, beraberliğin ve dostlukların pekiştiği bir festival olması temennisinde bulunan Başkan Büyükyapıcı, “Tarihin, sanatın, doğal güzelliklerin iç içe olduğu, dayanışmanın ve kardeşliğin en güzel örneğinin yaşandığı, gönülleri birleştiren festivalimize ve Dedebağ Hayrı'na tüm dostlarımızı davet ediyorum” dedi.
Karacasu 30. Afrodisias Kültür Sanat ve Tanıtım Festivali’ne hazırlanıyor.

AYDIN- Bu yıl Karacasu Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ortaklaşa çalışmasıyla birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yapacak olan festival 26-27 Ağustos 2017 tarihlerinde Karacasu'da gerçekleşecek.

Festival 26 Ağustos Cumartesi günü saat 15.00’de Aydın Büyükşehir Belediyesi bando takımı gösterileri davul ritim show, açılış konuşmaları ile başlayacak olup farklı kültürlerin yansıtıldığı Zöhre Otantik Defile Gösterisi, semazen gösterisi, folklor gösterisi akşam da Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20.00’de Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı konseri ile devam edecek.

Festivalin 2. günü olan 27 Ağustos pazar günü ise, 735 yıllık gelenek paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneği olan Dedebağ Keşkek Hayrı’nda semazen gösterileri ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle binlerce vatandaşın bir araya gelmesi hedefleniyor. Festivalin konser bölümünde ise, pop müziğinin sevilen ismi Aleyna Tilki ve halk müziği sanatçısı Ali Çakar birbirinden güzel eserlerini seslendirecek.

Festival hazırlıkları ile ilgili bilgi veren Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, ”Karacasu’da 2 gün boyunca sürecek olan festivalimizi Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapıyoruz. Kültürel değerlerimizi tanıttığımız festivalimiz Afrodisias Antik Kenti’mizin dünya mirası olarak UNESCO’ya dahil olmasıyla farklı bir anlam kazandı. Amacımız her yıl düzenlediğimiz festivalimizle hem Afrodisias’ın hem Karacasu ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak” dedi.

30.’su düzenlenen festivalin, her yıl olduğu gibi bu yıl da birlik, beraberliğin ve dostlukların pekiştiği bir festival olması temennisinde bulunan Başkan Büyükyapıcı, “Tarihin, sanatın, doğal güzelliklerin iç içe olduğu, dayanışmanın ve kardeşliğin en güzel örneğinin yaşandığı, gönülleri birleştiren festivalimize ve Dedebağ Hayrı'na tüm dostlarımızı davet ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.