Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kanatlılar sağlık için pazara indi

TEKNOLOJİ 16.08.2016 - 12:30, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4091+ kez okundu.
 

Kanatlılar sağlık için pazara indi

Kene alarmına karşı tavuklar ‘kenesevar’ olarak satılmaya başlandı

AYDIN- Türkiye’de 2003 yılından bu yana görülen ve Aydın’da yaz aylarında ciddi sorun olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı yazlık ve bahçeli evlerde yaşayanların güvenliği için kanatlılar pazara indi. Hastalığın ‘Kuş gribi’ vakasının ardından Aydın’ın içinde yer aldığı pek çok ide kanatlıların itlaf edilmesi ile daha çok görülmeye başlandığını belirten Aydınlı tavukçulardan Taner Demirci, “Eskiden eti ve yumurtası için satılan tavuklar yaz döneminde kene ve haşerelere karşı satılmaya başladı” dedi.  Özellikle yazlıkçıların ve evleri bahçeli olan ev sahiplerinin tavuk beslemesini önerdiklerini belirten Aydın Liva Hastanesi Başhekimi Erdal Gezer, bu bilincin yaygınlaşmasının ardından kene ısırması sonucu yaşanan KKKA hastalıklarında önemli bir düşüş olduğunu belirtti. Organik yumurta ve kanatlı etinin artık çok değerli olduğunu bunun yanında tavukların bir yanda yumurta verirken diğer yanda haşerelerle mücadele ettiğini belirten Taner Demirci, “Tabiatın dengesi için tüm zararlılarla doğal mücadele etmek gerekiyor. Biyolojik olarak yapılan mücadelede illa ki bir yere zarar veriliyor. Bu nedenle imkanı olan ve doğayı korumak isteyip doğal beslenmek isteyenler tavuk beslemeye başladı. Civcivleri fiyatını 3 TL’den tavukları ise cinsi ve kilosuna göre 15-25 TL arasında satıyoruz” dedi. Tavukların bulundukları evin çevresindeki zararlı böcek, kene ne varsa hepsini yediğini belirten Demirci, tavukları Karpuzlu, Çine, Köşk ve çeşitli ilçelere bağlı mahalleye dönen köylerden satın alıp Aydın’da semt pazarlarında sattığını belirtti.
Kene alarmına karşı tavuklar ‘kenesevar’ olarak satılmaya başlandı

AYDIN- Türkiye’de 2003 yılından bu yana görülen ve Aydın’da yaz aylarında ciddi sorun olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı yazlık ve bahçeli evlerde yaşayanların güvenliği için kanatlılar pazara indi. Hastalığın ‘Kuş gribi’ vakasının ardından Aydın’ın içinde yer aldığı pek çok ide kanatlıların itlaf edilmesi ile daha çok görülmeye başlandığını belirten Aydınlı tavukçulardan Taner Demirci, “Eskiden eti ve yumurtası için satılan tavuklar yaz döneminde kene ve haşerelere karşı satılmaya başladı” dedi. 

Özellikle yazlıkçıların ve evleri bahçeli olan ev sahiplerinin tavuk beslemesini önerdiklerini belirten Aydın Liva Hastanesi Başhekimi Erdal Gezer, bu bilincin yaygınlaşmasının ardından kene ısırması sonucu yaşanan KKKA hastalıklarında önemli bir düşüş olduğunu belirtti.

Organik yumurta ve kanatlı etinin artık çok değerli olduğunu bunun yanında tavukların bir yanda yumurta verirken diğer yanda haşerelerle mücadele ettiğini belirten Taner Demirci, “Tabiatın dengesi için tüm zararlılarla doğal mücadele etmek gerekiyor. Biyolojik olarak yapılan mücadelede illa ki bir yere zarar veriliyor. Bu nedenle imkanı olan ve doğayı korumak isteyip doğal beslenmek isteyenler tavuk beslemeye başladı. Civcivleri fiyatını 3 TL’den tavukları ise cinsi ve kilosuna göre 15-25 TL arasında satıyoruz” dedi.

Tavukların bulundukları evin çevresindeki zararlı böcek, kene ne varsa hepsini yediğini belirten Demirci, tavukları Karpuzlu, Çine, Köşk ve çeşitli ilçelere bağlı mahalleye dönen köylerden satın alıp Aydın’da semt pazarlarında sattığını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.