Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kanatlılar için yem hazırlıkları sürüyor

GENEL 18.08.2017 - 12:37, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3199+ kez okundu.
 

Kanatlılar için yem hazırlıkları sürüyor

Aydın’ın Efeler ilçesinde buğday hasadın ardından kanatlı hayvanlar için kırma yem hazırlıkları sürüyor.

AYDIN- Efeler ilçesi Ramazanpaşa Mahallesi Hasırcılar Çarşısı’nda yem tasnifleme işlerinin devam ettiğini belirten üretici Yunus Evcimen, “Özellikle kanatlı havanlar için hazırlanan çeşitli yemlerimiz var Tasnifleme işlerimiz devam ediyor. Arpa, buğday ve mısırdan elde edilen kanatlı hayvanın büyüklüğü ve küçüklüğüne göre özel hazırlanmış kırma yem türlerimiz de mevcuttur. Kırma yemler 1 - 1.5 TL arasında fiyatlarda satışları gerçekleştirilirken haşlanmış buğday hedik ve aşurelikler ise 2.5 - 3 TL’den satışı yapılmaktadır” dedi. Çiftçi İsmail Taş ise, yemliklerin hazırlanmasının meşakkatli olduğunu fiyatların düşük olması nedeniyle onca harcanan emeği yeterince karşılamadığını ifade etti.
Aydın’ın Efeler ilçesinde buğday hasadın ardından kanatlı hayvanlar için kırma yem hazırlıkları sürüyor.

AYDIN- Efeler ilçesi Ramazanpaşa Mahallesi Hasırcılar Çarşısı’nda yem tasnifleme işlerinin devam ettiğini belirten üretici Yunus Evcimen, “Özellikle kanatlı havanlar için hazırlanan çeşitli yemlerimiz var Tasnifleme işlerimiz devam ediyor. Arpa, buğday ve mısırdan elde edilen kanatlı hayvanın büyüklüğü ve küçüklüğüne göre özel hazırlanmış kırma yem türlerimiz de mevcuttur. Kırma yemler 1 - 1.5 TL arasında fiyatlarda satışları gerçekleştirilirken haşlanmış buğday hedik ve aşurelikler ise 2.5 - 3 TL’den satışı yapılmaktadır” dedi.

Çiftçi İsmail Taş ise, yemliklerin hazırlanmasının meşakkatli olduğunu fiyatların düşük olması nedeniyle onca harcanan emeği yeterince karşılamadığını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.