Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kanalet tesisi üretime başladı

EKONOMİ 20.11.2019 - 18:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2405+ kez okundu.
 

Kanalet tesisi üretime başladı

Aydın Ovası Sulama Birliği çalışmaları ile diğer kurum ve kuruluşların da ilgisini çekerken, Aydın ve bölge için gerekli olan önemli bir tesisi de hizmete açtı.

AYDIN- Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü tarafından Aydın Regülatörü’nde yapımı tamamlanan kanalet üretim tesisi, törenle hizmete açıldı. Germencik Tepe altı Mevkii’nde bulunan 265 kWp gücünde Güneş Enerjisi Santrali, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’nın 2015 Yılı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı kapsamında, ‘Aydın Ovası Güneş ile Sulanıyor’ Projesi, birlik imkanları dahilinde tamamlanıp üretime geçmişti. Son olarak da kanalet tesisinin hizmete girmesiyle birlik gücüne güç katmaya devam ediyor. 2 BİN 690 ÇİFTÇİ FAYDALANMAKTADIR Aydın-Efeler Çeştepe Mahallesi’nde üretime başlayan tesisin açılış törenine, Devlet Su İşlerİ (DSİ) 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta ile Bölge Müdür Yardımcısı Cengiz Köse, Aydın Ovası Sulama Birliği Başkanı Tuğfan Öztürk, Aydın Ovası Sulama Birliği Müdürü Mehmet Tosun ve ilgili personeller katıldı. Aydın Sulama Birliği tarafından Aydın Regülatörü’nde yapımı tamamlanan kanalet üretim tesisinde dualar eşliğinde kurban kesildi. İlk deneme kanalet üretimi gerçekleştirildi. Kanalet üretim tesisinin yapımı 6 ayda tamamlanıp, yaklaşık 3 milyon lira maliyeti bulunduğu öğrenildi. Aydın Ovası Sulama Birliği Başkanı Tuğfan Öztürk yaptığı açıklamasında, “Bölgede kanaletli sulama tesislerinin yenilenmesi ve sürdürülebilir olması için açılışı yapılan tesisin büyük bir önem arz ettiği, birliğimiz üyesi 2 bin 690 çiftçimize hizmet etmekteyiz. İstek ve talep olduğunda bölgemizdeki ve diğer illerdeki kanalet ihtiyacını da karşılayabileceğiz” söyledi. DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR Başkan Öztürk, “Mesaisinden zaman ayırıp bizimle harcayan ve Aydın üreticisinin, çiftçisinin yanında olan, bizlerle birlikte yeri geldiğinde ovamızdaki çalışmalarımıza katılan, DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta’ya, Müdür Yardımcısı Cengiz Köse’ye ve personeline, Aydın Milletvekillerine ve değerli Valimize de, Aydın Ovası Sulama Birliği’ne verdiği destek ve katkılardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Biz kurum olarak aracıyız, ‘asıl olan vatandaşımızdır, çiftçimizdir, köylümüzdür ve üreticimizdir’ biz hizmet noktasındayız” diye konuştu.
Aydın Ovası Sulama Birliği çalışmaları ile diğer kurum ve kuruluşların da ilgisini çekerken, Aydın ve bölge için gerekli olan önemli bir tesisi de hizmete açtı.

AYDIN- Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü tarafından Aydın Regülatörü’nde yapımı tamamlanan kanalet üretim tesisi, törenle hizmete açıldı.

Germencik Tepe altı Mevkii’nde bulunan 265 kWp gücünde Güneş Enerjisi Santrali, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’nın 2015 Yılı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı kapsamında, ‘Aydın Ovası Güneş ile Sulanıyor’ Projesi, birlik imkanları dahilinde tamamlanıp üretime geçmişti. Son olarak da kanalet tesisinin hizmete girmesiyle birlik gücüne güç katmaya devam ediyor.

2 BİN 690 ÇİFTÇİ FAYDALANMAKTADIR

Aydın-Efeler Çeştepe Mahallesi’nde üretime başlayan tesisin açılış törenine, Devlet Su İşlerİ (DSİ) 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta ile Bölge Müdür Yardımcısı Cengiz Köse, Aydın Ovası Sulama Birliği Başkanı Tuğfan Öztürk, Aydın Ovası Sulama Birliği Müdürü Mehmet Tosun ve ilgili personeller katıldı.

Aydın Sulama Birliği tarafından Aydın Regülatörü’nde yapımı tamamlanan kanalet üretim tesisinde dualar eşliğinde kurban kesildi. İlk deneme kanalet üretimi gerçekleştirildi. Kanalet üretim tesisinin yapımı 6 ayda tamamlanıp, yaklaşık 3 milyon lira maliyeti bulunduğu öğrenildi.

Aydın Ovası Sulama Birliği Başkanı Tuğfan Öztürk yaptığı açıklamasında, “Bölgede kanaletli sulama tesislerinin yenilenmesi ve sürdürülebilir olması için açılışı yapılan tesisin büyük bir önem arz ettiği, birliğimiz üyesi 2 bin 690 çiftçimize hizmet etmekteyiz. İstek ve talep olduğunda bölgemizdeki ve diğer illerdeki kanalet ihtiyacını da karşılayabileceğiz” söyledi.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Başkan Öztürk, “Mesaisinden zaman ayırıp bizimle harcayan ve Aydın üreticisinin, çiftçisinin yanında olan, bizlerle birlikte yeri geldiğinde ovamızdaki çalışmalarımıza katılan, DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta’ya, Müdür Yardımcısı Cengiz Köse’ye ve personeline, Aydın Milletvekillerine ve değerli Valimize de, Aydın Ovası Sulama Birliği’ne verdiği destek ve katkılardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Biz kurum olarak aracıyız, ‘asıl olan vatandaşımızdır, çiftçimizdir, köylümüzdür ve üreticimizdir’ biz hizmet noktasındayız” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.