Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kamuda izin yasağının kalkması sevindirdi

TURİZM 14.08.2016 - 15:20, Güncelleme: 24.12.2020 - 10:49 2958+ kez okundu.
 

Kamuda izin yasağının kalkması sevindirdi

Rusya krizinin aşılması, kamu personelinin izin yasağının kalkması ve yaklaşan 9 günlük bayram tatili, zor durumdaki turizmcinin biraz da olsa yüzünün gülmesine yol açtı.

Otelciler ve esnaf temsilcileri, ardı ardına yaptıkları açıklamalarda, sezon sonu beklentilerinin yükseldiğini, rezervasyonlarda gözle görülür artış yaşanmaya başlandığını belirttiler. Kamu personeli bekleniyor 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası kamu personeline konulan izin yasağının kaldırılmasının turizmciye nefes aldırdığı dile getiriliyor. İzin yasağının kaldırılmasının ardından rezervasyonlarda bir miktar artış görüldüğünü ifade eden işletmeci, beklentilerini, "15 Temmuz'un ardından kamu personeline izin yasağı getirilmesiyle biz otelciler olarak sıkıntı yaşadık. Ancak, geçtiğimiz günlerde kamu personelinin izin yasağının kaldırılmasıyla birlikte, rezervasyonlarımızda gözle görülür bir artış var. Bunun ilerideki tarihlerde daha da artacağını düşünüyoruz”  şeklinde açıkladı. "Sezon uzayabilir" Esnaf odaları da gelişmelerden memnun. Kamu personelinin izin yasağının kaldırılmasını sevinçle karşılayan esnaf odaları, "Bu izin yasağının kaldırılmasının beldelerimize ne kadar yansıyacağını bilmiyoruz. Kamu personelinin tatiline devam edebileceği duygusunu herkese yaymak lazım. İnşallah esnaf için hayırlı bir sezon sonu olur. Ağustos ayını yarıladık. Hemen arkasından Kurban Bayramı tatili var. 9 günlük bayram tatilinden umudumuz çok yüksek. Tahmin ediyorum, böyle giderse sezonumuz Eylül ayı sonunu bulacaktır" diye konuştu. Oteller de umutlu Ağustos ayında, hafta sonu tatillerini değerlendirmek için deniz sahillerini tercih edenlerin sayısındaki ciddi artış, turistik oteller ile butik otellerde ve pansiyonlarda doluluk yaşanmasına neden olurken, günübirlikçi olarak adlandırılan vatandaşlar da plajlarda yoğunluk yaşatıyorlar. Oteller, özellikle hafta sonları doluluk yaşarken, hafta içi rezervasyonlarında da, kamu personelinin izin yasağının kalkmasıyla belirgin bir artış yaşanmaya başladı.    
Rusya krizinin aşılması, kamu personelinin izin yasağının kalkması ve yaklaşan 9 günlük bayram tatili, zor durumdaki turizmcinin biraz da olsa yüzünün gülmesine yol açtı.

Otelciler ve esnaf temsilcileri, ardı ardına yaptıkları açıklamalarda, sezon sonu beklentilerinin yükseldiğini, rezervasyonlarda gözle görülür artış yaşanmaya başlandığını belirttiler.

Kamu personeli bekleniyor

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası kamu personeline konulan izin yasağının kaldırılmasının turizmciye nefes aldırdığı dile getiriliyor.

İzin yasağının kaldırılmasının ardından rezervasyonlarda bir miktar artış görüldüğünü ifade eden işletmeci, beklentilerini, "15 Temmuz'un ardından kamu personeline izin yasağı getirilmesiyle biz otelciler olarak sıkıntı yaşadık. Ancak, geçtiğimiz günlerde kamu personelinin izin yasağının kaldırılmasıyla birlikte, rezervasyonlarımızda gözle görülür bir artış var. Bunun ilerideki tarihlerde daha da artacağını düşünüyoruz”  şeklinde açıkladı.

"Sezon uzayabilir"

Esnaf odaları da gelişmelerden memnun. Kamu personelinin izin yasağının kaldırılmasını sevinçle karşılayan esnaf odaları, "Bu izin yasağının kaldırılmasının beldelerimize ne kadar yansıyacağını bilmiyoruz. Kamu personelinin tatiline devam edebileceği duygusunu herkese yaymak lazım. İnşallah esnaf için hayırlı bir sezon sonu olur. Ağustos ayını yarıladık. Hemen arkasından Kurban Bayramı tatili var. 9 günlük bayram tatilinden umudumuz çok yüksek. Tahmin ediyorum, böyle giderse sezonumuz Eylül ayı sonunu bulacaktır" diye konuştu.

Oteller de umutlu

Ağustos ayında, hafta sonu tatillerini değerlendirmek için deniz sahillerini tercih edenlerin sayısındaki ciddi artış, turistik oteller ile butik otellerde ve pansiyonlarda doluluk yaşanmasına neden olurken, günübirlikçi olarak adlandırılan vatandaşlar da plajlarda yoğunluk yaşatıyorlar. Oteller, özellikle hafta sonları doluluk yaşarken, hafta içi rezervasyonlarında da, kamu personelinin izin yasağının kalkmasıyla belirgin bir artış yaşanmaya başladı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.