Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kalp pili bekliyor

SAĞLIK 11.12.2018 - 12:00, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2412+ kez okundu.
 

Kalp pili bekliyor

Aydın'ın Didim ilçesinde ikamet eden 63 yaşındaki Hasan Çalışkan'ın, 2,5 yıl önce taktırdığı kalp pilinin, hastanedeki tetkikleri sonucunda değişmesi gerektiğine karar verildi.

AYDIN- Aydın'daki devlet hastanelerinde kalp pili bulunmadığından pil değişimi yapılamayan Çalışkan, özel hastanelere de gücü yetmediğinden devletin kendisine yardım etmesini istiyor. Didim Efeler Mahallesi’nde ikamet eden evli ve bir çocuk babası Hasan Çalışkan (63), 2,5 yıl önce kalp ameliyatı oldu ve kalbine pil takıldı. Yüzde 100 engelli raporu bulunan Çalışkan, 6 ayda bir rutin kalp kontrollerini de yaptırıyordu. Son yapılan kontrollerde Çalışkan'ın kalp pilinin değişmesi gerektiği kanaatine varılmasının ardından, Aydın Devlet Hastanesi’ne giderek, kalp pilinin değişmesini istedi. Süreci anlatan Çalışan, "Ben 2,5 yıl önce kalp ameliyatı oldum. O zaman bana devlet hastanesinde ameliyatla pil taktılar ve 7 ila 9 yıl arasında pilin ömrü olduğunu söylediler. Son yapılan kontrollerde pilin bitme noktasında olduğunu söylediler. Ardından Aydın'a devlet hastanesine gittim ve bana pilin olmadığını söylediler. Diğer hastanelerde de yokmuş. Bize söylenen dövizden dolayı fiyat artmış ve en yakın süre olarak gelecek yılı söylediler. Benim ise o zamana kadar vaktim var mı yok mu bilmiyorum. Özel hastanelere gittim. Pilin yüzde30'unu devletin ödediğini söylediler, geriye kalan kısmını da kendimizin ödeyeceğini söylediler. Bu tutarda hastanelere göre yaklaşık 9 ila 11 bin lira arasında fiyat, tutuyor. Benim bunu ödeme durumum yok" dedi. Çalışkan, Didim Kaymakamlığı’na başvuruda bulunduğunu, fakat çıkacak yardım tutarının yeterli olmayacağını öğrendiğini belirterek, "Ben Valimize ve Bakanımıza sesleniyorum. Çaresizim, hangi devlet hastanesinde bu pil varsa bana yardımcı olsunlar. Ben yaşamak istiyorum. Özel hastane konusunda da duyarlı vatandaşlardan destek bekliyorum. Bu konuda yetkili mercilere sesleniyorum, lütfen bana yardımcı olun" diye konuştu.
Aydın'ın Didim ilçesinde ikamet eden 63 yaşındaki Hasan Çalışkan'ın, 2,5 yıl önce taktırdığı kalp pilinin, hastanedeki tetkikleri sonucunda değişmesi gerektiğine karar verildi.

AYDIN- Aydın'daki devlet hastanelerinde kalp pili bulunmadığından pil değişimi yapılamayan Çalışkan, özel hastanelere de gücü yetmediğinden devletin kendisine yardım etmesini istiyor.

Didim Efeler Mahallesi’nde ikamet eden evli ve bir çocuk babası Hasan Çalışkan (63), 2,5 yıl önce kalp ameliyatı oldu ve kalbine pil takıldı. Yüzde 100 engelli raporu bulunan Çalışkan, 6 ayda bir rutin kalp kontrollerini de yaptırıyordu. Son yapılan kontrollerde Çalışkan'ın kalp pilinin değişmesi gerektiği kanaatine varılmasının ardından, Aydın Devlet Hastanesi’ne giderek, kalp pilinin değişmesini istedi.

Süreci anlatan Çalışan, "Ben 2,5 yıl önce kalp ameliyatı oldum. O zaman bana devlet hastanesinde ameliyatla pil taktılar ve 7 ila 9 yıl arasında pilin ömrü olduğunu söylediler. Son yapılan kontrollerde pilin bitme noktasında olduğunu söylediler. Ardından Aydın'a devlet hastanesine gittim ve bana pilin olmadığını söylediler. Diğer hastanelerde de yokmuş. Bize söylenen dövizden dolayı fiyat artmış ve en yakın süre olarak gelecek yılı söylediler. Benim ise o zamana kadar vaktim var mı yok mu bilmiyorum. Özel hastanelere gittim. Pilin yüzde30'unu devletin ödediğini söylediler, geriye kalan kısmını da kendimizin ödeyeceğini söylediler. Bu tutarda hastanelere göre yaklaşık 9 ila 11 bin lira arasında fiyat, tutuyor. Benim bunu ödeme durumum yok" dedi.

Çalışkan, Didim Kaymakamlığı’na başvuruda bulunduğunu, fakat çıkacak yardım tutarının yeterli olmayacağını öğrendiğini belirterek, "Ben Valimize ve Bakanımıza sesleniyorum. Çaresizim, hangi devlet hastanesinde bu pil varsa bana yardımcı olsunlar. Ben yaşamak istiyorum. Özel hastane konusunda da duyarlı vatandaşlardan destek bekliyorum. Bu konuda yetkili mercilere sesleniyorum, lütfen bana yardımcı olun" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.