Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kaliforniya Kral Yılanı yakalandı

ASAYİŞ 16.04.2019 - 13:56, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4057+ kez okundu.
 

Kaliforniya Kral Yılanı yakalandı

Yasa dışı yollardan getirdiği Kaliforniya Kral Yılanı'nı sosyal medyadan satışa çıkardı.

AYDIN – Aydın’ın Efeler İlçesi’nde, yasa dışı yollardan yurda sokulan ve sosyal medya üzerinden satılmak istenen bir Kaliforniya Kral Yılanı ele geçirildi. Efeler İlçesi’nde bir kişinin, sosyal medya üzerinden egzotik yılan türleri sattığına dair alınan ihbar üzerine harekete geçen Tarım ve Orman Bakanlığı personeli, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda bir adet Kaliforniya Kral Yılanı (Lampropeltis getula californiae high white) yakalanarak, Bakanlık personeli tarafından teslim alındı. Gözaltına alınan şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve CITES Sözleşmesi’ne aykırı olarak Türkiye’ye sokulduğu tespit edilen yılan, işlemlerin tamamlanmasının ardından uygun bulunan bir hayvanat bahçesine nakledilecek.
Yasa dışı yollardan getirdiği Kaliforniya Kral Yılanı'nı sosyal medyadan satışa çıkardı.

AYDIN – Aydın’ın Efeler İlçesi’nde, yasa dışı yollardan yurda sokulan ve sosyal medya üzerinden satılmak istenen bir Kaliforniya Kral Yılanı ele geçirildi.

Efeler İlçesi’nde bir kişinin, sosyal medya üzerinden egzotik yılan türleri sattığına dair alınan ihbar üzerine harekete geçen Tarım ve Orman Bakanlığı personeli, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda bir adet Kaliforniya Kral Yılanı (Lampropeltis getula californiae high white) yakalanarak, Bakanlık personeli tarafından teslim alındı. Gözaltına alınan şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve CITES Sözleşmesi’ne aykırı olarak Türkiye’ye sokulduğu tespit edilen yılan, işlemlerin tamamlanmasının ardından uygun bulunan bir hayvanat bahçesine nakledilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.