Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Büyükyapıcı; “Kafalardaki engelleri aşalım!”

EKONOMİ 05.12.2015 - 16:27, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2067+ kez okundu.
 

Büyükyapıcı; “Kafalardaki engelleri aşalım!”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Karacasu İlçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, “önce kafalardaki engelleri aşmalıyız” dedi. Atatürk Anıtına çelenk koyulması ile başlayan etkinlik Şehitler Parkında düzenlenen törenle devam etti. Karacasu Engelliler Derneği üyelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başlayan etkinlik Şehitler Parkı’nda düzenlenen törenle devam etti. Karacasu Kaymakamı Yavuz Gül, İlçe Jandarma Komutanı Okan Öztürk, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, İlçe Emniyet Amiri Erol Develi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ilçede yaşayan engelli vatandaşlarla birlikte ailelerinin katıldığı etkinlikte Hafız Kavurmacı ve Refikası Hatice Hanım Ortaokulunda okuyan özel eğitim sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte yer aldılar. “ÖNCE BİRBİRİMİZİ ANLAYACAĞIZ” Karacasu Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar. Karacasu'nun şanslı bir ilçe olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı "Kafalardaki engelleri aşıp birbirimizi anlamaya çalışmalıyız. Karacasu şanslı, fakat eksiklerimiz var, onları da birlikte aşacağız. Yarın bizlerin de engelli olmayacağımızın, merdivenleri yürüyerek çıkabileceğimizin garantisi yok. Bu nedene kaynaşmayı birlikte sağlamalıyız” dedi. “3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ KUTLAMA GÜNÜ DEĞİLDİR” Karacasu Kaymakamı Yavuz Gül ise hükümet konağına yapılmakta olan asansörün kısa zamanda açılacağını ve bunun özellikle engelli vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayacağını ifade etti. Günün anlam ve önemine ilişkin bir diğer konuşmayı gerçekleştiren Karacasu Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen ise “3 Aralık engelliler günü kutlama günü değildir. 3 Aralık bir farkındalık yaratma günüdür. Kendimizi engelli kardeşlerimizin yerine koyalım. Karacasu Engelliler Derneği olarak biz hayatın bize sunduğu engelleri nasıl aşarız diye uğraşıyor ve engelli kardeşlerimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bazı sorunlarımızı kendimiz, bazılarını halkımız ve çözemediklerimizi de Kaymakamlık ve Belediyenin yardımlarıyla çözmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda tüm engelli kardeşlerimizin engellilerini hissettirmeyecek yarınlar diliyoruz” dedi. Karacasu Şehitler Parkı’nda düzenlenen etkinlik ikramlarla son buldu. 
3 Aralık Dünya Engelliler Günü Karacasu İlçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, “önce kafalardaki engelleri aşmalıyız” dedi. Atatürk Anıtına çelenk koyulması ile başlayan etkinlik Şehitler Parkında düzenlenen törenle devam etti.

Karacasu Engelliler Derneği üyelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başlayan etkinlik Şehitler Parkı’nda düzenlenen törenle devam etti. Karacasu Kaymakamı Yavuz Gül, İlçe Jandarma Komutanı Okan Öztürk, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, İlçe Emniyet Amiri Erol Develi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ilçede yaşayan engelli vatandaşlarla birlikte ailelerinin katıldığı etkinlikte Hafız Kavurmacı ve Refikası Hatice Hanım Ortaokulunda okuyan özel eğitim sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte yer aldılar.

“ÖNCE BİRBİRİMİZİ ANLAYACAĞIZ”

Karacasu Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar. Karacasu'nun şanslı bir ilçe olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı "Kafalardaki engelleri aşıp birbirimizi anlamaya çalışmalıyız. Karacasu şanslı, fakat eksiklerimiz var, onları da birlikte aşacağız. Yarın bizlerin de engelli olmayacağımızın, merdivenleri yürüyerek çıkabileceğimizin garantisi yok. Bu nedene kaynaşmayı birlikte sağlamalıyız” dedi.

“3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ KUTLAMA GÜNÜ DEĞİLDİR”

Karacasu Kaymakamı Yavuz Gül ise hükümet konağına yapılmakta olan asansörün kısa zamanda açılacağını ve bunun özellikle engelli vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayacağını ifade etti. Günün anlam ve önemine ilişkin bir diğer konuşmayı gerçekleştiren Karacasu Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Dilmen ise “3 Aralık engelliler günü kutlama günü değildir. 3 Aralık bir farkındalık yaratma günüdür. Kendimizi engelli kardeşlerimizin yerine koyalım. Karacasu Engelliler Derneği olarak biz hayatın bize sunduğu engelleri nasıl aşarız diye uğraşıyor ve engelli kardeşlerimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bazı sorunlarımızı kendimiz, bazılarını halkımız ve çözemediklerimizi de Kaymakamlık ve Belediyenin yardımlarıyla çözmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda tüm engelli kardeşlerimizin engellilerini hissettirmeyecek yarınlar diliyoruz” dedi. Karacasu Şehitler Parkı’nda düzenlenen etkinlik ikramlarla son buldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.