Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kadınlara özel sergi

SANAT 09.03.2017 - 18:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3200+ kez okundu.
 

Kadınlara özel sergi

Nazilli’de iki derneğin ortaklaşa açtığı ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü.

AYDIN- Nazilli’de faaliyetlerini sürdüren Atatürkçü düşünce derneği (ADD) Nazilli Şubesi ve dünya çapında ün yapmış fotoğraf sanatçıları yetiştiren Nazilli Fotoğraf ve Plastik Sanatlar Amatörler Derneği (NAFOD) tarafından ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel hazırlanan sergi açılışına her iki derneğin başkan ve üyelerinin yanı sıra CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Deveci, Nazilli Kent Konseyi Başkanı Bülent Burmaoğlu, sanatseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Serginin açılış konuşmasını yapan ADD Nazilli Şube eski Başkanı Şafakta Nalan Ayas, “Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla NAFOD ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin birlikte hazırladığı bir etkinlik çerçevesinde emekçi kadınlarımızla ilgili fotoğraflarımız sergileniyor. Kadınlar hiçbir zaman yorulmaz. Kadınlar her zaman en öndedir. Kadınlar her an isyandadır. Kadınlar susarsa dünya tamamen susar. Bizim konuşmamıza meydan verirseniz biz hiç susmayız. Her iki dernek başkanlarımıza da desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Nazilli Şube Başkanı Umur Tarakçı, yaptığı açıklamada, “NAFOD ve Atatürkçü Düşünce Derneği olarak böyle bir etkinlik yapmayı planladık. Dünya Emekçi Kadınlarını konu alan fotoğraf sergimiz ortaklaşa fikir birlikteliğinde oluştu. NAFOD’un bu sergide büyük katkıları oldu. Çok teşekkür ediyorum. Her konuda olduğu gibi dünya emekçi kadınların yaptığı kapitalizme karşı yapılmış bir harekettir. Bunu da kendi bünyesi içine alarak emekçi sözcüğünü orta yerden kaldırıp sadece dünya kadınlar günü adı altında tüketim ekonomisini fayda sağlamak için yeni bir kadınlar günü icat etti. Aslında ‘Emekçi Kadınlar Günü’, bunu hepimiz biliyoruz. Bende herkesin emekçi kadınlar gününü kutluyorum” dedi. 45 fotoğraf yer alıyor Nazilli Fotoğraf ve Plastik Sanatlar Amatörler Derneği (NAFOD) Başkanı Uzm. Dr. Turhan Keskin, yaptığı açıklamada, “Bu sergimize özellikle emekçi kadınların gelmesi ve bizleri yalnız bırakmaması guru verici. Eski yıllardan kalan ‘çalışan kadınlar’ temalı 45 fotoğrafımız bu sergide yer alıyor.  Sergimizde göreceğiniz gibi çalışan kadınlar, kentsel yaşam dışındaymış gibi görünse de gerçeğin bu olmadığını hepimiz biliyoruz. Hemşire, doktor, öğretmen, savcı, avukat olarak çalışan kadınlar da emekçidir. Onların fotoğrafları burada olmasa da onlar kalbimizde ve her zaman aklımızda” dedi.
Nazilli’de iki derneğin ortaklaşa açtığı ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü.

AYDIN- Nazilli’de faaliyetlerini sürdüren Atatürkçü düşünce derneği (ADD) Nazilli Şubesi ve dünya çapında ün yapmış fotoğraf sanatçıları yetiştiren Nazilli Fotoğraf ve Plastik Sanatlar Amatörler Derneği (NAFOD) tarafından ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel hazırlanan sergi açılışına her iki derneğin başkan ve üyelerinin yanı sıra CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Deveci, Nazilli Kent Konseyi Başkanı Bülent Burmaoğlu, sanatseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan ADD Nazilli Şube eski Başkanı Şafakta Nalan Ayas, “Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla NAFOD ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin birlikte hazırladığı bir etkinlik çerçevesinde emekçi kadınlarımızla ilgili fotoğraflarımız sergileniyor. Kadınlar hiçbir zaman yorulmaz. Kadınlar her zaman en öndedir. Kadınlar her an isyandadır. Kadınlar susarsa dünya tamamen susar. Bizim konuşmamıza meydan verirseniz biz hiç susmayız. Her iki dernek başkanlarımıza da desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Nazilli Şube Başkanı Umur Tarakçı, yaptığı açıklamada, “NAFOD ve Atatürkçü Düşünce Derneği olarak böyle bir etkinlik yapmayı planladık. Dünya Emekçi Kadınlarını konu alan fotoğraf sergimiz ortaklaşa fikir birlikteliğinde oluştu. NAFOD’un bu sergide büyük katkıları oldu. Çok teşekkür ediyorum. Her konuda olduğu gibi dünya emekçi kadınların yaptığı kapitalizme karşı yapılmış bir harekettir. Bunu da kendi bünyesi içine alarak emekçi sözcüğünü orta yerden kaldırıp sadece dünya kadınlar günü adı altında tüketim ekonomisini fayda sağlamak için yeni bir kadınlar günü icat etti. Aslında ‘Emekçi Kadınlar Günü’, bunu hepimiz biliyoruz. Bende herkesin emekçi kadınlar gününü kutluyorum” dedi.

45 fotoğraf yer alıyor

Nazilli Fotoğraf ve Plastik Sanatlar Amatörler Derneği (NAFOD) Başkanı Uzm. Dr. Turhan Keskin, yaptığı açıklamada, “Bu sergimize özellikle emekçi kadınların gelmesi ve bizleri yalnız bırakmaması guru verici. Eski yıllardan kalan ‘çalışan kadınlar’ temalı 45 fotoğrafımız bu sergide yer alıyor.  Sergimizde göreceğiniz gibi çalışan kadınlar, kentsel yaşam dışındaymış gibi görünse de gerçeğin bu olmadığını hepimiz biliyoruz. Hemşire, doktor, öğretmen, savcı, avukat olarak çalışan kadınlar da emekçidir. Onların fotoğrafları burada olmasa da onlar kalbimizde ve her zaman aklımızda” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.