Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kadınlar artık oda yönetiminde

GÜNCEL 24.02.2018 - 17:31, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3581+ kez okundu.
 

Kadınlar artık oda yönetiminde

1988 yılından kurulan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarihinde bir ilki odanın yeni Başkanı Şerif Erul gerçekleştirdi. 21 Ocak’taki seçimleri kazanan Erul, yönetim kurulunda iki bayan esnafa görev verdi.

AYDIN- 1988 yılında rahmetli Mehmet Ali Karaca ve yönetimi tarafından kurulan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda 30 yıldan bu yana bir bayan yönetim kurulu üyesi görev almamıştı. 21 Ocak’ta oda başkanlığına aday olan ve seçimi kazanan Başkan Şerif Erul, iki bayan esnafı yönetime alarak bir ilki gerçekleştirdi. İlçede Bayan kuaförlüğü yapan Meryem Sirel ile Emlak sektörüyle uğraşan Mihriban Kasap’ı asil listede yer veren Erul’un bu duyarlılığı seçimlere de olumlu yansıdır. Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, bayanların toplumun her kesiminde aktif olarak görev yapmasından yana olduğunu belirterek, “Biz ilk yola çıktığımızda bayan arkadaşlarımızın da aramızda olacağını söylemiştik. Bu süreçte bunun etkisi de oldu. Bana göre toplumdaki her şeyin mimarı kadınlar. Esnaf Odası’nda şimdiye kadar kadın esnafımız yönetim kurulunda yer almamış, ilk defa biz iki kadın arkadaşımıza yer verdik. Bu yeterli mi? Değil tabii ki! Ancak bu ilkin bizim dönemimizde olması bizi mutlu etti. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu sayıyı daha da artırmayı planlıyoruz” dedi. Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu üyelerinden olan ve Didim’de emlak sektörü ile uğraşan Mihriban Kasap, “Esnaf denince akla hemen erkek figürü geliyor. Biz bu tabuyu yıkmak istiyoruz. Adı üstünde esnaf ve sanatkarlar odası. Kadın elinin değdiği her yer güzelleşir. Biz kadının artık gerek siyasette gerek sosyal hayatta etkin rol alması gerektiğini düşünüyoruz. Bu düşüncelerimizi gerçekleştirmek ve diğer kadınlara örnek olmak için bu yola girdik. Buradan Başkanımız Şerif Erul’a da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi olan ve Didim’de bayan kuaförlüğü yapan Meryem Sirel de konuyla ilgili şunları söyledi: “Şimdiye kadar kadın olmaması da düşündürücü. İki kadın bile az, ancak süreçte kadınların aktif rol alacağını düşünüyorum. Kadınlarımız artık toplumdaki bazı tabuları yıkmalı. Kadının gücünü göstermeli. Çünkü kadın isterse her şeyi yapar. Bu nedenle kadınlarımızı görev almaya davet ediyorum.”
1988 yılından kurulan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarihinde bir ilki odanın yeni Başkanı Şerif Erul gerçekleştirdi. 21 Ocak’taki seçimleri kazanan Erul, yönetim kurulunda iki bayan esnafa görev verdi.

AYDIN- 1988 yılında rahmetli Mehmet Ali Karaca ve yönetimi tarafından kurulan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda 30 yıldan bu yana bir bayan yönetim kurulu üyesi görev almamıştı. 21 Ocak’ta oda başkanlığına aday olan ve seçimi kazanan Başkan Şerif Erul, iki bayan esnafı yönetime alarak bir ilki gerçekleştirdi. İlçede Bayan kuaförlüğü yapan Meryem Sirel ile Emlak sektörüyle uğraşan Mihriban Kasap’ı asil listede yer veren Erul’un bu duyarlılığı seçimlere de olumlu yansıdır.

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, bayanların toplumun her kesiminde aktif olarak görev yapmasından yana olduğunu belirterek, “Biz ilk yola çıktığımızda bayan arkadaşlarımızın da aramızda olacağını söylemiştik. Bu süreçte bunun etkisi de oldu. Bana göre toplumdaki her şeyin mimarı kadınlar. Esnaf Odası’nda şimdiye kadar kadın esnafımız yönetim kurulunda yer almamış, ilk defa biz iki kadın arkadaşımıza yer verdik. Bu yeterli mi? Değil tabii ki! Ancak bu ilkin bizim dönemimizde olması bizi mutlu etti. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu sayıyı daha da artırmayı planlıyoruz” dedi.

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu üyelerinden olan ve Didim’de emlak sektörü ile uğraşan Mihriban Kasap, “Esnaf denince akla hemen erkek figürü geliyor. Biz bu tabuyu yıkmak istiyoruz. Adı üstünde esnaf ve sanatkarlar odası. Kadın elinin değdiği her yer güzelleşir. Biz kadının artık gerek siyasette gerek sosyal hayatta etkin rol alması gerektiğini düşünüyoruz. Bu düşüncelerimizi gerçekleştirmek ve diğer kadınlara örnek olmak için bu yola girdik. Buradan Başkanımız Şerif Erul’a da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi olan ve Didim’de bayan kuaförlüğü yapan Meryem Sirel de konuyla ilgili şunları söyledi:

“Şimdiye kadar kadın olmaması da düşündürücü. İki kadın bile az, ancak süreçte kadınların aktif rol alacağını düşünüyorum. Kadınlarımız artık toplumdaki bazı tabuları yıkmalı. Kadının gücünü göstermeli. Çünkü kadın isterse her şeyi yapar. Bu nedenle kadınlarımızı görev almaya davet ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.