Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kadın işçilerin ücretleri Türkiye ortalamasının altında

EKONOMİ 12.03.2019 - 14:51, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3214+ kez okundu.
 

Kadın işçilerin ücretleri Türkiye ortalamasının altında

Türkiye İstatistik Kurumu 2018 yılı Tarımsal İşletme İşgücü Ücret Yapısı verilerini yayımladı.

AYDIN- Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre Aydın’da mevsimlik kadın işçilerin ücretleri arttı. Mevsimlik kadın işçilerin günlük ücretleri arttı Aydın’da mevsimlik kadın işçilerin günlük ücretleri 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 19,1 artarak 66 TL’ye yükseldi. Türkiye genelinde ise mevsimlik kadın işçilerin günlük ücretleri, yüzde 11,9 artış göstererek 67 TL oldu. Aydın ili mevsimlik kadın işçilere ödenen günlük ücretlerde Türkiye değerinin altında yer aldı. Mevsimlik erkek işçilerin günlük ücretleri arttı Aydın ilinde mevsimlik erkek işçilerin günlük ücretleri 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 38,2 artarak 103 TL’ye yükseldi. Türkiye genelinde ise mevsimlik erkek işçilerin günlük ücretleri yüzde 12,1 artış göstererek 82 TL oldu. Aydın ili mevsimlik erkek işçilere ödenen günlük ücretlerde Türkiye değerinin üstünde yer aldı. Sürekli tarım işçilerinin aylık ücretleri Türkiye ortalamasının altında 2018 yılında Aydın ilinde sürekli tarım işçilerine ödenen aylık ücret, kadın işçiler için bin 467 TL ve erkek işçiler için ise 2 bin 422 TL olarak gerçekleşti. Türkiye’de sürekli tarım işçilerine ödenen aylık ücret, kadın işçiler için bin 668 TL ve erkek işçiler için ise 2 bin 187 TL olarak gerçekleşti. Aydın ili sürekli kadın işçilere ödenen ücretlerde Türkiye ortalamasının altında, erkek işçilere ödenen aylık ücretlerde de Türkiye ortalamasının üstünde yer aldı.
Türkiye İstatistik Kurumu 2018 yılı Tarımsal İşletme İşgücü Ücret Yapısı verilerini yayımladı.

AYDIN- Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre Aydın’da mevsimlik kadın işçilerin ücretleri arttı.

Mevsimlik kadın işçilerin günlük ücretleri arttı

Aydın’da mevsimlik kadın işçilerin günlük ücretleri 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 19,1 artarak 66 TL’ye yükseldi.

Türkiye genelinde ise mevsimlik kadın işçilerin günlük ücretleri, yüzde 11,9 artış göstererek 67 TL oldu. Aydın ili mevsimlik kadın işçilere ödenen günlük ücretlerde Türkiye değerinin altında yer aldı.

Mevsimlik erkek işçilerin günlük ücretleri arttı

Aydın ilinde mevsimlik erkek işçilerin günlük ücretleri 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 38,2 artarak 103 TL’ye yükseldi. Türkiye genelinde ise mevsimlik erkek işçilerin günlük ücretleri yüzde 12,1 artış göstererek 82 TL oldu. Aydın ili mevsimlik erkek işçilere ödenen günlük ücretlerde Türkiye değerinin üstünde yer aldı.

Sürekli tarım işçilerinin aylık ücretleri Türkiye ortalamasının altında

2018 yılında Aydın ilinde sürekli tarım işçilerine ödenen aylık ücret, kadın işçiler için bin 467 TL ve erkek işçiler için ise 2 bin 422 TL olarak gerçekleşti. Türkiye’de sürekli tarım işçilerine ödenen aylık ücret, kadın işçiler için bin 668 TL ve erkek işçiler için ise 2 bin 187 TL olarak gerçekleşti.

Aydın ili sürekli kadın işçilere ödenen ücretlerde Türkiye ortalamasının altında, erkek işçilere ödenen aylık ücretlerde de Türkiye ortalamasının üstünde yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.