Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kaçak yapılar yıkılacak

GÜNCEL 27.09.2018 - 12:02, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3146+ kez okundu.
 

Kaçak yapılar yıkılacak

Aydın’ın Didim ilçesinde birçok kaçak yapıların yıkım kararının olduğunu belirten Belediye Başkanı Deniz Atabay, “İmar Barışı” kapsamını fırsat bilerek kaçak kat çıkanların da takip esnasında tespit edilerek mühürlendiğini belirtti.

AYDIN- İlçe genelinde yıkımı gerçekleştirilecek olan bin 200 kaçak yapı olduğunu ifade eden Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, kaçak yapılar arasında çatı, balkon, baca gibi yapılarında olduğunu belirtti. Didim de kaçak yapıların 1980’li yıllardan beri gelen kaçak yapılar olduğunu belirten Atabay, ”Biz ilçedeki kaçak yapıların imkanlar çerçevesinde yıkımlarını gerçekleştirdik. Yıkımlarda ihale edilerek başlanıyor. İmar Barışı 31 Aralık 2017 tarihine kadar kabası bitmiş olan yapıları kapsıyor. Onun dışında 31 Aralık 2017 yılından sonra yapılan yapılar var ve onların da tespiti tutanaklarla yapılıyor. Kanunlar çerçevesinde yıkılması gerekenler yıkılacaktır. İmar Barışı fırsat bilerek kaçak kat teşebbüslerin olduğunu görüyoruz. Mutlaka bunun da önüne geçilmesi gerekir” diye konuştu.
Aydın’ın Didim ilçesinde birçok kaçak yapıların yıkım kararının olduğunu belirten Belediye Başkanı Deniz Atabay, “İmar Barışı” kapsamını fırsat bilerek kaçak kat çıkanların da takip esnasında tespit edilerek mühürlendiğini belirtti.

AYDIN- İlçe genelinde yıkımı gerçekleştirilecek olan bin 200 kaçak yapı olduğunu ifade eden Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, kaçak yapılar arasında çatı, balkon, baca gibi yapılarında olduğunu belirtti.

Didim de kaçak yapıların 1980’li yıllardan beri gelen kaçak yapılar olduğunu belirten Atabay, ”Biz ilçedeki kaçak yapıların imkanlar çerçevesinde yıkımlarını gerçekleştirdik. Yıkımlarda ihale edilerek başlanıyor. İmar Barışı 31 Aralık 2017 tarihine kadar kabası bitmiş olan yapıları kapsıyor. Onun dışında 31 Aralık 2017 yılından sonra yapılan yapılar var ve onların da tespiti tutanaklarla yapılıyor. Kanunlar çerçevesinde yıkılması gerekenler yıkılacaktır. İmar Barışı fırsat bilerek kaçak kat teşebbüslerin olduğunu görüyoruz. Mutlaka bunun da önüne geçilmesi gerekir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.