Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Kaçak avcılara 4 bin lira ceza

ASAYİŞ 29.10.2019 - 12:00, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2513+ kez okundu.
 

Kaçak avcılara 4 bin lira ceza

Kanadı kesik kekliklerle kuşları kandıran 2 avcıya 4 bin lira ceza kesildi.

AYDIN – Aydın’ın Söke İlçesi’nde, kanatlarını kestikleri kekliklerle kuşları kandıran iki kaçak avcıya 4 bin lira ceza kesildi. Edinilen bilgiye göre; Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ile Söke İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Söke’ye bağlı Sarıkemer Mahallesi’nde kaçak avcılığının önlenmesine yönelik olarak operasyon düzenledi. Bölgede yapılan araştırmalarda kaçak avlandıkları tespit edilen K.S. ve M.S. suçüstü yakalandı. Kaçak avcılık yapan iki şüpheliye kişi başına keklik bulundurmaktan 773 lira ve yasak avcılıktan bin 286 lira olmak üzere toplam 4 bin 118 lira ceza kesildi. Avcıların yanlarında bulundurduğu silahlar ve kanatları kesik 2 adet kekliğe el konuldu. Kanatları kesilen bu kekliklerin, “Canlı Mühre” olarak kullanıldığı ve avcıların kuşların ötmesini sağlayarak çevredeki diğer keklikleri kandırıp avladıkları belirlendi. Koruma altına alınan kekliklerin, kanatlarının yeniden tüylenmesinin ardından doğaya bırakılacakları öğrenildi.
Kanadı kesik kekliklerle kuşları kandıran 2 avcıya 4 bin lira ceza kesildi.

AYDIN – Aydın’ın Söke İlçesi’nde, kanatlarını kestikleri kekliklerle kuşları kandıran iki kaçak avcıya 4 bin lira ceza kesildi.

Edinilen bilgiye göre; Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ile Söke İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Söke’ye bağlı Sarıkemer Mahallesi’nde kaçak avcılığının önlenmesine yönelik olarak operasyon düzenledi. Bölgede yapılan araştırmalarda kaçak avlandıkları tespit edilen K.S. ve M.S. suçüstü yakalandı.

Kaçak avcılık yapan iki şüpheliye kişi başına keklik bulundurmaktan 773 lira ve yasak avcılıktan bin 286 lira olmak üzere toplam 4 bin 118 lira ceza kesildi. Avcıların yanlarında bulundurduğu silahlar ve kanatları kesik 2 adet kekliğe el konuldu.

Kanatları kesilen bu kekliklerin, “Canlı Mühre” olarak kullanıldığı ve avcıların kuşların ötmesini sağlayarak çevredeki diğer keklikleri kandırıp avladıkları belirlendi. Koruma altına alınan kekliklerin, kanatlarının yeniden tüylenmesinin ardından doğaya bırakılacakları öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.