Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Jeotermelleri zerotermal yapacağız

SİYASET 14.11.2018 - 11:43, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2701+ kez okundu.
 

Jeotermelleri zerotermal yapacağız

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, gittiği ilçelerde jeotermallerle gerekli savaşı vererek, sıfır zarar ilkesine uymayan hiçbir santralin faaliyetine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

AYDIN- Germencik Belediyesi’nin açıklamasına göre, geçtiğimiz hafta adaylık açıklamasını il binasında gerçekleştiren MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, 27 projesinin tanıtım toplantısını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğini belirtirken, şu ana kadar saha çalışmalarında karşılaştıkları sorunlar hakkında da ilçelerde vatandaşlarla görüşmeler yaptıklarını söyledi. Gittiğimiz ilçelerde halkımızın dertlerini dinliyor, onlarla dertleniyoruz diyen Başkan Akın, Aydınlı hemşerilerimizin en büyük kaygılarından biri, doğaya ve insan sağlığına zarar veren jeotermal santraller olduğunu söyledi. Aydın’da büyük sorunlar yaşanmasına sebep olan ve kendisine yönelen jeotermal ithamlarına isyan eden Akın şöyle konuştu:  “Germencik’te kurulan ilk santral 2006 yılında kuruldu 2006 yılında ben mi Germencik belediye başkanıydım? Hayır. Ama bugün bana satın aldığı kalemşörlerle saldıran bu hanım efendi, o zaman milletvekiliydi ve 2007 yılında çıkan jeotermal kanununu onaylayan kadrodaydı. Neden bir defa meclis kürsüsünden jeotermalle ilgili tek kelime duyamadık kendisinden? Germencik’e kurulan ikinci firma 2010 yılında geldi 2010 da Germencik belediye başkanı ben miydim? Hayır. Yine mevcut büyükşehir belediye başkanının kadrosu görevdeydi. Bizim meclis üyelerimizin, hayır oylarına rağmen imar değişikliği yapılarak, Germencik’te jeotermal santrallerin kurulmasının önü açıldı. Kızılcaköy Germencik sınırları içinde mi? Atça'da ki jeotermal sahası ihalesine ben mi girdim? Mevcut büyükşehir belediye başkanımız mı girdi? Aydın Halkı, zekidir, akıllıdır ve gerçeklerin er ya da geç gün yüzüne çıkmak gibi bir huyu vardır. Bana bu ithamları çiviye çaksan durmaz. Ben, halkın içinde yaşayan, halkın derdiyle dertlenen biriyim bunu herkes bilir. Bugün ilçe belediyesi olarak yetkim olsa, bakın neler yapıyorum ama buradan söz veriyorum, büyükşehir belediye başkanlığını kazandığımızda ilk yapacağımız iş, sıfır zarar ilkesine uymayan tüm santralleri mühürlemek olacak. ARGE mi yapıyorlar, inovasyon mu yapıyorlar, ne yapıp edip o santralleri, o kuyuları, havaya, suya, doğaya ve insan sağlığına sıfır zararlı hale getirilerek ya zerotermal olacaklar ya kapanacaklar. Türkiye’nin, gerekirse dünyanın sayılı uzman çevreci isimlerinden heyetler kurup bu santralleri denetleteceğim. Sıfır zarar ilkesine uymadığını tespit ettiğim santrali derhal mühürleyeceğim. Ben buradan söz veriyorum. Bu hanım efendinin ilimize soktuğu bu tehdidi ben temizleyeceğim.’’
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, gittiği ilçelerde jeotermallerle gerekli savaşı vererek, sıfır zarar ilkesine uymayan hiçbir santralin faaliyetine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

AYDIN- Germencik Belediyesi’nin açıklamasına göre, geçtiğimiz hafta adaylık açıklamasını il binasında gerçekleştiren MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, 27 projesinin tanıtım toplantısını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğini belirtirken, şu ana kadar saha çalışmalarında karşılaştıkları sorunlar hakkında da ilçelerde vatandaşlarla görüşmeler yaptıklarını söyledi. Gittiğimiz ilçelerde halkımızın dertlerini dinliyor, onlarla dertleniyoruz diyen Başkan Akın, Aydınlı hemşerilerimizin en büyük kaygılarından biri, doğaya ve insan sağlığına zarar veren jeotermal santraller olduğunu söyledi. Aydın’da büyük sorunlar yaşanmasına sebep olan ve kendisine yönelen jeotermal ithamlarına isyan eden Akın şöyle konuştu:

 “Germencik’te kurulan ilk santral 2006 yılında kuruldu 2006 yılında ben mi Germencik belediye başkanıydım? Hayır. Ama bugün bana satın aldığı kalemşörlerle saldıran bu hanım efendi, o zaman milletvekiliydi ve 2007 yılında çıkan jeotermal kanununu onaylayan kadrodaydı. Neden bir defa meclis kürsüsünden jeotermalle ilgili tek kelime duyamadık kendisinden? Germencik’e kurulan ikinci firma 2010 yılında geldi 2010 da Germencik belediye başkanı ben miydim? Hayır. Yine mevcut büyükşehir belediye başkanının kadrosu görevdeydi.

Bizim meclis üyelerimizin, hayır oylarına rağmen imar değişikliği yapılarak, Germencik’te jeotermal santrallerin kurulmasının önü açıldı. Kızılcaköy Germencik sınırları içinde mi? Atça'da ki jeotermal sahası ihalesine ben mi girdim? Mevcut büyükşehir belediye başkanımız mı girdi? Aydın Halkı, zekidir, akıllıdır ve gerçeklerin er ya da geç gün yüzüne çıkmak gibi bir huyu vardır.

Bana bu ithamları çiviye çaksan durmaz. Ben, halkın içinde yaşayan, halkın derdiyle dertlenen biriyim bunu herkes bilir. Bugün ilçe belediyesi olarak yetkim olsa, bakın neler yapıyorum ama buradan söz veriyorum, büyükşehir belediye başkanlığını kazandığımızda ilk yapacağımız iş, sıfır zarar ilkesine uymayan tüm santralleri mühürlemek olacak. ARGE mi yapıyorlar, inovasyon mu yapıyorlar, ne yapıp edip o santralleri, o kuyuları, havaya, suya, doğaya ve insan sağlığına sıfır zararlı hale getirilerek ya zerotermal olacaklar ya kapanacaklar.

Türkiye’nin, gerekirse dünyanın sayılı uzman çevreci isimlerinden heyetler kurup bu santralleri denetleteceğim. Sıfır zarar ilkesine uymadığını tespit ettiğim santrali derhal mühürleyeceğim. Ben buradan söz veriyorum. Bu hanım efendinin ilimize soktuğu bu tehdidi ben temizleyeceğim.’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.