Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

‘Jeotermalle ilgili bilimsel veri yok’

SİYASET 05.11.2017 - 13:56, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2846+ kez okundu.
 

‘Jeotermalle ilgili bilimsel veri yok’

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba; jeotermalin incir meyvesi üzerinde olumsuz etkisi olup olmadığı konusunda bilimsel bir sonucun olmadığını belirtti.

AYDIN– İki günlük ziyaret için Aydın’a gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Germencik ilçesinde bulunan Tariş İncir İşletmesi’ni ziyaretinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ziyaret sırasında bölgedeki incir üretim ve satışı hakkında bilgi alan Bakan Fakıbaba, jeotermalin incir meyvesi üzerinde olumsuz etkisi olup olmadığı yönündeki soruya ilişkin açıklamasın da jeotermalin incir üretimine olumsuz etkisi bulunduğuna ilişkin bir bilimsel sonucun olmadığını söyledi. Jeotermal enerjiyi tarım ve seracılıkta fırsat olarak kullanmak gerektiğine dikkat çeken Bakan Fakıbaba, “Benim için insan sağlığı her şeyden önemli. Eğer gerçekten teknik raporda ‘sağlığa zararlı’ diye bir şey çıkarsa gerekeni yaparız. Şu an görünen bir şey yok. Benim gördüğüm şu, güzel bir şey olduğunda bazen de bilinçsiz olarak insanları örgütlüyorlar, bu yasak, o yasak. Allah bir değer veriyor ve ‘o yasak’ diye insanların kafası karıştığı zaman o değerden mahrum kalıyorsunuz” dedi. Bakan Fakıbaba, jeotermalin çevreye zararı yoksa, incire zararı yoksa, tarımda çok iyi değerlendirip daha iyi ürün elde edecekse, daha iyi istihdam sağlayacaksa, bunun üzerinde durulması gerektiğini sözlerine ekledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba; jeotermalin incir meyvesi üzerinde olumsuz etkisi olup olmadığı konusunda bilimsel bir sonucun olmadığını belirtti.

AYDIN– İki günlük ziyaret için Aydın’a gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Germencik ilçesinde bulunan Tariş İncir İşletmesi’ni ziyaretinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ziyaret sırasında bölgedeki incir üretim ve satışı hakkında bilgi alan Bakan Fakıbaba, jeotermalin incir meyvesi üzerinde olumsuz etkisi olup olmadığı yönündeki soruya ilişkin açıklamasın da jeotermalin incir üretimine olumsuz etkisi bulunduğuna ilişkin bir bilimsel sonucun olmadığını söyledi. Jeotermal enerjiyi tarım ve seracılıkta fırsat olarak kullanmak gerektiğine dikkat çeken Bakan Fakıbaba, “Benim için insan sağlığı her şeyden önemli. Eğer gerçekten teknik raporda ‘sağlığa zararlı’ diye bir şey çıkarsa gerekeni yaparız. Şu an görünen bir şey yok. Benim gördüğüm şu, güzel bir şey olduğunda bazen de bilinçsiz olarak insanları örgütlüyorlar, bu yasak, o yasak. Allah bir değer veriyor ve ‘o yasak’ diye insanların kafası karıştığı zaman o değerden mahrum kalıyorsunuz” dedi.

Bakan Fakıbaba, jeotermalin çevreye zararı yoksa, incire zararı yoksa, tarımda çok iyi değerlendirip daha iyi ürün elde edecekse, daha iyi istihdam sağlayacaksa, bunun üzerinde durulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.