Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Jeotermal satılmasın!

SİYASET 02.03.2018 - 12:44, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4105+ kez okundu.
 

Jeotermal satılmasın!

CHP Aydın İl Başkanlığı kampanya başlattı:

AYDIN - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanlığı, AYTER A.Ş. yanındaki jeotermal kaynağın satılmaması için bir kampanya başlatarak, Aydınlılara “İtiraz edin” çağrısında bulundu. Dün bir açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Bugün kentimizde Aydın'ın kaderini ilgilendiren bir ihale yapıldı. AKP Hükümeti; AYTER A.Ş'ye yani Aydın halkına ait olan, Aydın'ın enerjisini, doğal kaynaklarını, doğasını özel şirketlere peşkeş çekiyor” dedi. J-894/A ve J-894/B Jeotermal Enerji sahalarının sadece özel koşullar taşıyan 2 firmadan birisine kiralanacağını belirten CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Türkiye'de MTA tarafından belirlenen Jeotermal Saha en fazla Aydın'da. Ancak ülkemizde jeotermal kaynaklar yüzde 67 konut ısınması, yüzde 18 sera, yüzde 6 elektrik üretiminde kullanılırken, Aydın'da jeotermal kaynakların yüzde 95'i elektrik üretiminde kullanılıyor. Bu yolla elektrik üretip, sonra da zenginleşenler suyumuzu, toprağımızı, havamızı kirleterek hayatımızı mahvediyor. Aydın'ın kaynakları rant ve para uğruna dışarıdan gelen firmalara peşkeş çekiliyor” şeklinde konuştu. Öncelikle bu ihalenin iptal edilmesini Hükümet yetkililerinden talep ettiklerini dile getiren Başkan Çankır, şunları söyledi: “AKP'li vekillere ve İl Başkanı'na sesleniyorum. Halkın yanında durun. Jeotermal Enerji Kaynakları'nın sömürülmesini ve doğanın katledilmesini durdurun. Yoksa sizin de bizim de çocuklarımıza bırakacağımız ‘Dağlarından yağ, ovalarından bal akan’ bir memleketimiz kalmayacak. Bu konuda tüm vatandaşlarımıza, siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarımıza açık çağrıda bulunuyorum. Aydın'ın değerlerini savunmak, korumak ve geliştirmek hepimizin asli görevi. Bimer'e ve Cimer'e ihalenin iptaline yönelik görüşlerinizi bildirmenizi rica ediyorum. Çünkü bu vahşi kapitalizme dur demenin vakti geldi de geçiyor.” Bimer ve Cimer’e verilecek dilekçe örneğini de açıklayan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır’ın hazırladığı dilekçe örneği şöyle: Bimer-Cimer Dilekçe Örneği Aydın Valiliği'nden mevcut jeotermal santrallerin Büyük Menderes Havzası'ndaki yüzey ve yeraltı su kaynaklarında oluşturduğu kirlilik saptanana, bu kirliliğin toprak ve basın zincirleri, insan sağlığı üzerine etkileri incelenene kadar Aydın'da yeni bir Jeotermal santral ve kuyu açılması, arama ve işletme ruhsatı verilmesi işlemlerine son verilmesini istiyoruz. www.bimer.gov.tr basvuru.tccb.gov.tr/Forms/pgDefault.aspx
CHP Aydın İl Başkanlığı kampanya başlattı:

AYDIN - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanlığı, AYTER A.Ş. yanındaki jeotermal kaynağın satılmaması için bir kampanya başlatarak, Aydınlılara “İtiraz edin” çağrısında bulundu.

Dün bir açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Bugün kentimizde Aydın'ın kaderini ilgilendiren bir ihale yapıldı. AKP Hükümeti; AYTER A.Ş'ye yani Aydın halkına ait olan, Aydın'ın enerjisini, doğal kaynaklarını, doğasını özel şirketlere peşkeş çekiyor” dedi.

J-894/A ve J-894/B Jeotermal Enerji sahalarının sadece özel koşullar taşıyan 2 firmadan birisine kiralanacağını belirten CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Türkiye'de MTA tarafından belirlenen Jeotermal Saha en fazla Aydın'da. Ancak ülkemizde jeotermal kaynaklar yüzde 67 konut ısınması, yüzde 18 sera, yüzde 6 elektrik üretiminde kullanılırken, Aydın'da jeotermal kaynakların yüzde 95'i elektrik üretiminde kullanılıyor. Bu yolla elektrik üretip, sonra da zenginleşenler suyumuzu, toprağımızı, havamızı kirleterek hayatımızı mahvediyor. Aydın'ın kaynakları rant ve para uğruna dışarıdan gelen firmalara peşkeş çekiliyor” şeklinde konuştu.

Öncelikle bu ihalenin iptal edilmesini Hükümet yetkililerinden talep ettiklerini dile getiren Başkan Çankır, şunları söyledi:

“AKP'li vekillere ve İl Başkanı'na sesleniyorum. Halkın yanında durun. Jeotermal Enerji Kaynakları'nın sömürülmesini ve doğanın katledilmesini durdurun. Yoksa sizin de bizim de çocuklarımıza bırakacağımız ‘Dağlarından yağ, ovalarından bal akan’ bir memleketimiz kalmayacak.

Bu konuda tüm vatandaşlarımıza, siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarımıza açık çağrıda bulunuyorum. Aydın'ın değerlerini savunmak, korumak ve geliştirmek hepimizin asli görevi.

Bimer'e ve Cimer'e ihalenin iptaline yönelik görüşlerinizi bildirmenizi rica ediyorum.

Çünkü bu vahşi kapitalizme dur demenin vakti geldi de geçiyor.”

Bimer ve Cimer’e verilecek dilekçe örneğini de açıklayan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır’ın hazırladığı dilekçe örneği şöyle:

Bimer-Cimer Dilekçe Örneği

Aydın Valiliği'nden mevcut jeotermal santrallerin Büyük Menderes Havzası'ndaki yüzey ve yeraltı su kaynaklarında oluşturduğu kirlilik saptanana, bu kirliliğin toprak ve basın zincirleri, insan sağlığı üzerine etkileri incelenene kadar Aydın'da yeni bir Jeotermal santral ve kuyu açılması, arama ve işletme ruhsatı verilmesi işlemlerine son verilmesini istiyoruz.

www.bimer.gov.tr

basvuru.tccb.gov.tr/Forms/pgDefault.aspx

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.