Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Jeotermal ile termal birbirine karıştırılıyor

GENEL 19.02.2019 - 10:06, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3742+ kez okundu.
 

Jeotermal ile termal birbirine karıştırılıyor

Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış, jeotermal ile termalin farklı tanımlar olduğunu ve bunun yeterince halka anlatılmadığını savundu.

AYDIN- Aydın'da açılan jeotermalden enerji üretmek için açılan kuyuların açığa çıkardığı buhar ve akışkanların denetimli ve ileri teknoloji kullanılmadan yapılan reenjeksiyon uygulamalarda insan ve hayvan sağlığı açısından olumsuz etkileri olduğu gibi çevredeki bitki örtüsüne de yan etkilerinin olduğunu savunan Barış, jeotermal enerji yer kabuğu derinliklerindeki mağaralarda depolanmış yüksek ısı ve basınca sahip enerji olduğunu, içinde ağır metaller, gazlar ve radyoaktif maddelerin yer aldığını ve sondaj ile yer kabuğunun 2-3 kilometre derinliklerden çıkarıldığını, akışkanların derelere salınması halinde zamanla toprak ve yeraltı sularını kirletebileceğini söyledi. Halk arasında bilinen termalin ise, yer kabuğunun farklı derinliklerin de doğal olarak oluşan ve yeryüzüne kendiliğinden çıkan mineral içeriği nedeniyle tedavi amacıyla kullanılan şifalı mineral sular olduğunu belirten Barış, yetkililerin konuya duyarlılık gösteren çevreci sivil toplum kuruluşları ile tolumun tüm kesimlerini ilgilendiren çevre sorunlarına karşı somut yaklaşımlarla ortak paydada işbirliği içinde olması gerektiğini sözlerine ekledi.
Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış, jeotermal ile termalin farklı tanımlar olduğunu ve bunun yeterince halka anlatılmadığını savundu.

AYDIN- Aydın'da açılan jeotermalden enerji üretmek için açılan kuyuların açığa çıkardığı buhar ve akışkanların denetimli ve ileri teknoloji kullanılmadan yapılan reenjeksiyon uygulamalarda insan ve hayvan sağlığı açısından olumsuz etkileri olduğu gibi çevredeki bitki örtüsüne de yan etkilerinin olduğunu savunan Barış, jeotermal enerji yer kabuğu derinliklerindeki mağaralarda depolanmış yüksek ısı ve basınca sahip enerji olduğunu, içinde ağır metaller, gazlar ve radyoaktif maddelerin yer aldığını ve sondaj ile yer kabuğunun 2-3 kilometre derinliklerden çıkarıldığını, akışkanların derelere salınması halinde zamanla toprak ve yeraltı sularını kirletebileceğini söyledi.

Halk arasında bilinen termalin ise, yer kabuğunun farklı derinliklerin de doğal olarak oluşan ve yeryüzüne kendiliğinden çıkan mineral içeriği nedeniyle tedavi amacıyla kullanılan şifalı mineral sular olduğunu belirten Barış, yetkililerin konuya duyarlılık gösteren çevreci sivil toplum kuruluşları ile tolumun tüm kesimlerini ilgilendiren çevre sorunlarına karşı somut yaklaşımlarla ortak paydada işbirliği içinde olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.