Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

‘Jeotermal denetimi yetersiz’

GÜNCEL 26.12.2017 - 10:01, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2750+ kez okundu.
 

‘Jeotermal denetimi yetersiz’

Efeler Belediye Meclisi’nin CHP’li İsmail Türkbay, jeotermal ile enerji üretimi esnasında açığa çıkan buhar ve akışkanların çevreye verdiğini, zararın gün geçtikçe arttığını belirterek, yapılan denetimlerin yeterli olmadığını savundu.

AYDIN- Jeotermalin çevreye verdiği zararları çevreci sivil toplum kuruluşlarınca dile getirmesine rağmen yeterli olmadığını ifade eden Türkbay, kendisinin de içinde bulunduğu “Jeotermalin çevreye verdiği zararlar” konulu panel düzenlendiğini, amaçlarının herkesin ortak paydası olan çevreye vatandaşların duyarlı olmalarını sağlamak olduğunu belirtti. İlgilileri konuya duyarlı olmaları için girişimlerde bulunmasını beklediklerini belirten Türkbay, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından jeotermalden enerji üretimi esnasında açığa çıkan buhar ve akışkanların çevrede yaşayan insan, hayvan ve kültür bitkileri üzerinde zararının olup olmadığı yönünde tarafsız bir kurul tarafından araştırılıp rapor halinde kamuoyuna açıklanacağı, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçen yıl  1 milyon TL bütçe ayırdığı yönünde bilgiye sahip olduklarını, bu tarafsız  bilimsel raporun bir an önce kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini, dolayısıyla Jeotermalle ilgili yaşanan süreçlerin ve vatandaşların tepkilerinin gün geçtikçe arttığını sözlerine ekledi.
Efeler Belediye Meclisi’nin CHP’li İsmail Türkbay, jeotermal ile enerji üretimi esnasında açığa çıkan buhar ve akışkanların çevreye verdiğini, zararın gün geçtikçe arttığını belirterek, yapılan denetimlerin yeterli olmadığını savundu.

AYDIN- Jeotermalin çevreye verdiği zararları çevreci sivil toplum kuruluşlarınca dile getirmesine rağmen yeterli olmadığını ifade eden Türkbay, kendisinin de içinde bulunduğu “Jeotermalin çevreye verdiği zararlar” konulu panel düzenlendiğini, amaçlarının herkesin ortak paydası olan çevreye vatandaşların duyarlı olmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

İlgilileri konuya duyarlı olmaları için girişimlerde bulunmasını beklediklerini belirten Türkbay, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından jeotermalden enerji üretimi esnasında açığa çıkan buhar ve akışkanların çevrede yaşayan insan, hayvan ve kültür bitkileri üzerinde zararının olup olmadığı yönünde tarafsız bir kurul tarafından araştırılıp rapor halinde kamuoyuna açıklanacağı, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçen yıl  1 milyon TL bütçe ayırdığı yönünde bilgiye sahip olduklarını, bu tarafsız  bilimsel raporun bir an önce kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini, dolayısıyla Jeotermalle ilgili yaşanan süreçlerin ve vatandaşların tepkilerinin gün geçtikçe arttığını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.