Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Jakaranda Ağaçları Didim’i büyülüyor

YAŞAM 05.06.2020 - 16:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3974+ kez okundu.
 

Jakaranda Ağaçları Didim’i büyülüyor

Geçtiğimiz Şubat ayında, Didim Belediyesi tarafından ilçenin en işlek caddelerinden birisi olan Cumhuriyet Caddesi ve Kurtuluş Caddesi’ne dikilen Jakaranda ağaçları çiçek açmaya başladı.

DİDİM - Sağlıklı ve görsel olarak zengin bir kent yaratmak adına yola çıkan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın 2,5 yıllık çalışmasının ardından kentin en işlek caddelerinden birisi olan Cumhuriyet Caddesi ve Kurtuluş Caddesine dikilen Jakaranda ağaçları, çiçek açmaya başladı. Kentin caddelerinde toprakla buluşan Jakaranda ağaçları, yaprakları, mor renkli salkım şeklindeki çiçekleri ve hoş kokusu ile büyüleyici bir görüntü sergileyerek bölgeye görsel zenginlik katarken, Didimli vatandaşlar tarafından da beğeni ile karşılandı. Büyüleyici görüntüsü ile çiçek açan Jakaranda ağaçlarının, Didim Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Fidanlığında üretimi gerçekleştirilerek peyzaj anlamında kentin her alanına yayılacak. Jakaranda ağaçlarının çiçek açmasıyla Didim’in görsel zenginlik kazandığını dile getiren Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Didim’e yapmış olduğumuz büyük projelerimizden birisi de Jakaranda ağaçlarımızın dikimidir. Daha önce yaptığımız araştırmalar neticesinde tropikal bir ağaç türü olan ve yetişme koşulu anlamında da ilçemizde yetişebilecek olan Jakaranda ağacında karar kılmıştık. Mor renkte çiçek açan bu ağaçlarımızın ilk dikimi geçtiğimiz Şubat ayında halkımızla birlikte gerçekleştirmiştik, şimdi ağaçlarımızın çiçek açtığını görüyoruz. Jakaranda ağaçlarımız Turizm kenti olan ilçemizin havasını değiştirdi” ifadelerine yer verdi.
Geçtiğimiz Şubat ayında, Didim Belediyesi tarafından ilçenin en işlek caddelerinden birisi olan Cumhuriyet Caddesi ve Kurtuluş Caddesi’ne dikilen Jakaranda ağaçları çiçek açmaya başladı.

DİDİM - Sağlıklı ve görsel olarak zengin bir kent yaratmak adına yola çıkan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın 2,5 yıllık çalışmasının ardından kentin en işlek caddelerinden birisi olan Cumhuriyet Caddesi ve Kurtuluş Caddesine dikilen Jakaranda ağaçları, çiçek açmaya başladı.

Kentin caddelerinde toprakla buluşan Jakaranda ağaçları, yaprakları, mor renkli salkım şeklindeki çiçekleri ve hoş kokusu ile büyüleyici bir görüntü sergileyerek bölgeye görsel zenginlik katarken, Didimli vatandaşlar tarafından da beğeni ile karşılandı.

Büyüleyici görüntüsü ile çiçek açan Jakaranda ağaçlarının, Didim Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Fidanlığında üretimi gerçekleştirilerek peyzaj anlamında kentin her alanına yayılacak.

Jakaranda ağaçlarının çiçek açmasıyla Didim’in görsel zenginlik kazandığını dile getiren Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Didim’e yapmış olduğumuz büyük projelerimizden birisi de Jakaranda ağaçlarımızın dikimidir. Daha önce yaptığımız araştırmalar neticesinde tropikal bir ağaç türü olan ve yetişme koşulu anlamında da ilçemizde yetişebilecek olan Jakaranda ağacında karar kılmıştık. Mor renkte çiçek açan bu ağaçlarımızın ilk dikimi geçtiğimiz Şubat ayında halkımızla birlikte gerçekleştirmiştik, şimdi ağaçlarımızın çiçek açtığını görüyoruz. Jakaranda ağaçlarımız Turizm kenti olan ilçemizin havasını değiştirdi” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.