Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İztuzu'nda caretta sevinci

RESMİ İLAN 31.01.2015 - 14:14, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3695+ kez okundu.
 

İztuzu'nda caretta sevinci

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin İztuzu Plajı ihalesinin iptal edileceğini ve caretta carettalara bırakılacağını açıklaması memnuniyetle karşılandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin İztuzu Plajı ihalesinin iptal edileceğine ve ticarete kapatılarak carettalara bırakılacağına yönelik açıklamaları memnuniyetle karşılandı. İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) Sözcüsü Murat Demirci, "Bunlar olumlu gelişmeler. Çünkü bizim önceliğimiz ticari faaliyet değil, doğa korumadır" dedi. Demirci şöyle devam etti: "İhalenin iptal edilmesi beklenen bir şeydi. Çünkü kimsenin aklına yatmamış, insanların hoşuna gitmemişti. Ticari faaliyet olmaması, caretta carettalar adına sevindirici." Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, önceki gün twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İztuzu ihalesini iptal edeceğim. Yeni aldığımız karar şu: İztuzu Plajı'nda hiçbir ticari faaliyet, şezlong, şemsiye olmayacak. Akademisyen ve gazetecilerle bir araya geldik. Carettaları Muğla Üniversitesi'ne emanet edeceğiz. Gerekli protokolü imzalayacağız. Canı isteyen İztuzu Plajı'nda denize girebilir. Ama orası carettaların sahası olarak korunacak. Asla zarar verilmesine izin verilmeyecek" demişti. 
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin İztuzu Plajı ihalesinin iptal edileceğini ve caretta carettalara bırakılacağını açıklaması memnuniyetle karşılandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin İztuzu Plajı ihalesinin iptal edileceğine ve ticarete kapatılarak carettalara bırakılacağına yönelik açıklamaları memnuniyetle karşılandı. İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) Sözcüsü Murat Demirci, "Bunlar olumlu gelişmeler. Çünkü bizim önceliğimiz ticari faaliyet değil, doğa korumadır" dedi. Demirci şöyle devam etti: "İhalenin iptal edilmesi beklenen bir şeydi. Çünkü kimsenin aklına yatmamış, insanların hoşuna gitmemişti. Ticari faaliyet olmaması, caretta carettalar adına sevindirici."

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, önceki gün twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İztuzu ihalesini iptal edeceğim. Yeni aldığımız karar şu: İztuzu Plajı'nda hiçbir ticari faaliyet, şezlong, şemsiye olmayacak. Akademisyen ve gazetecilerle bir araya geldik. Carettaları Muğla Üniversitesi'ne emanet edeceğiz. Gerekli protokolü imzalayacağız. Canı isteyen İztuzu Plajı'nda denize girebilir. Ama orası carettaların sahası olarak korunacak. Asla zarar verilmesine izin verilmeyecek" demişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.