Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

İYİ Parti’de yönetim rahatsızlığı

SİYASET 01.10.2019 - 13:37, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2940+ kez okundu.
 

İYİ Parti’de yönetim rahatsızlığı

05.Eylül.2019 tarihinde İYİ Parti İl Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden istifa ettiklerini açıklayan 6 kişi yeni bir açıklama yaparak istifa gerekçelerinin kamuoyuyla paylaştı.

AYDIN - Açıklamalarına, Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘’Nerede karşılıklı sevgi ve saygı varsa orada itimat ve itaat vardır. İtimat ve itaatin olduğu yerde disiplin disiplinin olduğu yerde başarı vardır’’ sözü ile başlayan Gülcan Toprak, Lale Budaklı, Remzi Kaşlı, Musa Kutsal Öztemel, Zehra Kaşlı, Tuncay Dönerkaya, “Bu güne kadar partimizi yıpratmamak adına da hiçbir açıklamada bulunmadık” dedi. Ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Ancak, gerek parti başkanımız, gerekse basın tarafından görüş ve düşüncelerimiz alınmadan çeşitli yorum ve açıklamalar yapıldı. İYİ Parti İl Başkanımız Sayın Cemal Sarı, hakkımızda basına yaptığı açıklamada, ‘İstifa eden arkadaşlar, partimizde kuruluşundan beri görev almışlardır. Bu dönemde tempoyu biraz daha yükselteceğiz. Dolayısıyla arkadaşlar yorgun olduklarını, biraz dinleneceklerini söyleyerek izin istediler ve ayrıldılar. Önemli bir sıkıntımız yok’ şeklinde açıklama yapmıştır. Bizler, görev aldığımız süre içerisinde partimizde en yüksek tempoda çalıştık. Zaman mefhumunu dikkate almadan, gece gündüz, tüm sahada İl düzeyinde layıkıyla görev yaptık. Bu nedenle bizimle ilgili olarak yapılan, yoruldular, biraz dinlenecekler vb. gibi açıklamaları kabul etmiyoruz. İstifa etmemizin sebepleri ise, yönetimsel hatalar. İl yönetiminde alınan kararlarda ortak aklın gözetilmemesi. Parti içi tüm Üye ve yönetimin iletişiminde kopukluklar yaşanması. İl başkanı, Divan ve Yönetim Kurulu toplantılarında, yapacağımız çalışmaları değil, iki ya da üç başkan yardımcımızla yaptıklarının anlatılması. Yönetime brifing verir gibi toplantı yapılması, Bir gündem hazırlanır ve bu çerçevede görüşmeler yapılır ve kararlar alınır. Böylece üyelerin yönetime tümüyle katılımı sağlanır. İl başkan yardımcıları görev dağılımı yapılırken bir kişiye birden fazla görev verilmesi. İl divanında boşalan başkan yardımcılıklarına yönetim kurulumuzdan yapılacak atamalarda da başkan yardımcılarının bilgi ve görüşü dikkate alınmadan, aynı iki, üç başkan yardımcısının sözüyle karar alınması. 31.Mart Seçimlerinde CHP ile partimizin yaptığı seçim ittifakı şartlarının seçimden sonra yerine getirilmemesi ve bu konuyla ilgili olarak İl Başkanlığımız tarafından kamuoyunda eleştirilere cevap verilmemesi ve buna benzer konular bizleri rahatsız etmiş olup istifa sebeplerimizdir.”
05.Eylül.2019 tarihinde İYİ Parti İl Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden istifa ettiklerini açıklayan 6 kişi yeni bir açıklama yaparak istifa gerekçelerinin kamuoyuyla paylaştı.

AYDIN - Açıklamalarına, Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘’Nerede karşılıklı sevgi ve saygı varsa orada itimat ve itaat vardır. İtimat ve itaatin olduğu yerde disiplin disiplinin olduğu yerde başarı vardır’’ sözü ile başlayan Gülcan Toprak, Lale Budaklı, Remzi Kaşlı, Musa Kutsal Öztemel, Zehra Kaşlı, Tuncay Dönerkaya, “Bu güne kadar partimizi yıpratmamak adına da hiçbir açıklamada bulunmadık” dedi.

Ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Ancak, gerek parti başkanımız, gerekse basın tarafından görüş ve düşüncelerimiz alınmadan çeşitli yorum ve açıklamalar yapıldı.

İYİ Parti İl Başkanımız Sayın Cemal Sarı, hakkımızda basına yaptığı açıklamada, ‘İstifa eden arkadaşlar, partimizde kuruluşundan beri görev almışlardır. Bu dönemde tempoyu biraz daha yükselteceğiz. Dolayısıyla arkadaşlar yorgun olduklarını, biraz dinleneceklerini söyleyerek izin istediler ve ayrıldılar. Önemli bir sıkıntımız yok’ şeklinde açıklama yapmıştır.

Bizler, görev aldığımız süre içerisinde partimizde en yüksek tempoda çalıştık. Zaman mefhumunu dikkate almadan, gece gündüz, tüm sahada İl düzeyinde layıkıyla görev yaptık. Bu nedenle bizimle ilgili olarak yapılan, yoruldular, biraz dinlenecekler vb. gibi açıklamaları kabul etmiyoruz.

İstifa etmemizin sebepleri ise, yönetimsel hatalar. İl yönetiminde alınan kararlarda ortak aklın gözetilmemesi. Parti içi tüm Üye ve yönetimin iletişiminde kopukluklar yaşanması.

İl başkanı, Divan ve Yönetim Kurulu toplantılarında, yapacağımız çalışmaları değil, iki ya da üç başkan yardımcımızla yaptıklarının anlatılması. Yönetime brifing verir gibi toplantı yapılması, Bir gündem hazırlanır ve bu çerçevede görüşmeler yapılır ve kararlar alınır. Böylece üyelerin yönetime tümüyle katılımı sağlanır.

İl başkan yardımcıları görev dağılımı yapılırken bir kişiye birden fazla görev verilmesi.

İl divanında boşalan başkan yardımcılıklarına yönetim kurulumuzdan yapılacak atamalarda da başkan yardımcılarının bilgi ve görüşü dikkate alınmadan, aynı iki, üç başkan yardımcısının sözüyle karar alınması.

31.Mart Seçimlerinde CHP ile partimizin yaptığı seçim ittifakı şartlarının seçimden sonra yerine getirilmemesi ve bu konuyla ilgili olarak İl Başkanlığımız tarafından kamuoyunda eleştirilere cevap verilmemesi ve buna benzer konular bizleri rahatsız etmiş olup istifa sebeplerimizdir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.