Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İşverenlerden ‘Üçlü Yönetim’ önerisi

EKONOMİ 18.04.2019 - 14:36, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3077+ kez okundu.
 

İşverenlerden ‘Üçlü Yönetim’ önerisi

New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuşan Uluslararası İşverenler Teşkilatı Başkanı ve aynı zamanda Santa Farma Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kiresepi, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün, hükümet-işçi-işverenlerden oluşan üç taraflı yönetiminin hayati önemini vurguladı.

AYDIN- Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 100’üncü yılı dolayısıyla 10 Nisan’da New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde bir dizi etkinlik gerçekleşti. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda açılış konuşmasını yapan Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) Başkanı ve aynı zamanda Santa Farma Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kiresepi, ILO ile olan güçlü ve uzun ömürlü işbirliklerini ve hükümet-işçi-işverenlerden oluşan üç taraflı yönetimi desteklediklerini vurguladı. Kiresepi şu açıklamalarda bulundu: “IOE, ILO’nun uzun zamandır hizmet veren ortaklarından biri olarak örgütün sınırlarını zorlamasına yardım etmekten, fırsatları genişletmekten ve dünya çapında hayat kalitesini yükseltmekten gurur duymaktadır. Sayın ILO Genel Müdürü Guy Ryder geçen yıl ILO’nun 100 yıllık başarısının sırrı olarak üç taraflı yönetimini göstermiştir. Kendisine son derece katılıyorum. Sosyal tarafların ILO’nun yönetim yapısına katılması ILO’nun en büyük kazancıdır. Sosyal taraflar, ekonomilerdeki gerçek aktörlerin seslerini duyuruyor ve ILO’nun aldığı kararların meşruiyetini güçlendiriyor.” “Destek vermeye devam edeceğiz” Teşkilatın ILO’ya önümüzdeki 100 yılda da destek vermeye devam edeceğinin altını çizen Kiresepi, “IOE, ILO’nun işçi hakları, sosyal koruma ve sosyal diyalog konularında bir uzman olarak BM’deki öncü rolünü güçlendirmesine katkıda bulunmaya devam edecektir. IOE, sürdürülebilir sosyal gelişim ve ekonomik gelişim alanlarında çözümler bulmada öncülük eden güçlü bir ILO’nun varlığına katkıda bulunmak, önümüzdeki 100 yıl boyunca da ILO’nun bir parçası olmak ve hükümet ile işçilerden oluşan ortaklarıyla herkes için refah ve itibarı savunmak üzere iş birliği yapmak istemektedir” dedi. Uluslararası İşverenler Teşkilatı hakkında IOE, 50 milyondan fazla işletmeyi temsil eden 150’den fazla ülkenin işletme ve işveren örgütü üyesiyle dünyadaki en büyük özel sektör ağıdır. IOE, ILO ve BM, G20 ve diğer yükselen uluslararası platformlarda neredeyse yüz yıldır sürmekte olan sosyal politika ve istihdam politikası hakkındaki tartışmalarda iş dünyasının temsilcisidir. Uluslararası düzeyde işletmelerin güçlü ve dengeli sesi olarak benzersiz uzmanlığı, savunuculuğu ve nüfuzu ile tanınmaktadır.
New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuşan Uluslararası İşverenler Teşkilatı Başkanı ve aynı zamanda Santa Farma Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kiresepi, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün, hükümet-işçi-işverenlerden oluşan üç taraflı yönetiminin hayati önemini vurguladı.

AYDIN- Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 100’üncü yılı dolayısıyla 10 Nisan’da New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde bir dizi etkinlik gerçekleşti. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda açılış konuşmasını yapan Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) Başkanı ve aynı zamanda Santa Farma Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kiresepi, ILO ile olan güçlü ve uzun ömürlü işbirliklerini ve hükümet-işçi-işverenlerden oluşan üç taraflı yönetimi desteklediklerini vurguladı.

Kiresepi şu açıklamalarda bulundu:

“IOE, ILO’nun uzun zamandır hizmet veren ortaklarından biri olarak örgütün sınırlarını zorlamasına yardım etmekten, fırsatları genişletmekten ve dünya çapında hayat kalitesini yükseltmekten gurur duymaktadır. Sayın ILO Genel Müdürü Guy Ryder geçen yıl ILO’nun 100 yıllık başarısının sırrı olarak üç taraflı yönetimini göstermiştir. Kendisine son derece katılıyorum. Sosyal tarafların ILO’nun yönetim yapısına katılması ILO’nun en büyük kazancıdır. Sosyal taraflar, ekonomilerdeki gerçek aktörlerin seslerini duyuruyor ve ILO’nun aldığı kararların meşruiyetini güçlendiriyor.”

“Destek vermeye devam edeceğiz”

Teşkilatın ILO’ya önümüzdeki 100 yılda da destek vermeye devam edeceğinin altını çizen Kiresepi, “IOE, ILO’nun işçi hakları, sosyal koruma ve sosyal diyalog konularında bir uzman olarak BM’deki öncü rolünü güçlendirmesine katkıda bulunmaya devam edecektir. IOE, sürdürülebilir sosyal gelişim ve ekonomik gelişim alanlarında çözümler bulmada öncülük eden güçlü bir ILO’nun varlığına katkıda bulunmak, önümüzdeki 100 yıl boyunca da ILO’nun bir parçası olmak ve hükümet ile işçilerden oluşan ortaklarıyla herkes için refah ve itibarı savunmak üzere iş birliği yapmak istemektedir” dedi.

Uluslararası İşverenler Teşkilatı hakkında

IOE, 50 milyondan fazla işletmeyi temsil eden 150’den fazla ülkenin işletme ve işveren örgütü üyesiyle dünyadaki en büyük özel sektör ağıdır. IOE, ILO ve BM, G20 ve diğer yükselen uluslararası platformlarda neredeyse yüz yıldır sürmekte olan sosyal politika ve istihdam politikası hakkındaki tartışmalarda iş dünyasının temsilcisidir. Uluslararası düzeyde işletmelerin güçlü ve dengeli sesi olarak benzersiz uzmanlığı, savunuculuğu ve nüfuzu ile tanınmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.