Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İstiridye mantarı üretimi yaygınlaşıyor

EKONOMİ 25.12.2017 - 12:54, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2202+ kez okundu.
 

İstiridye mantarı üretimi yaygınlaşıyor

Aydın’da istiridye mantarının giderek yayınlaşmasıyla birlikte üreticilerin pazar sorunu yaşamaya başladıkları belirtildi.

AYDIN –Aydın’ın Karacasu ilçesi Dereköy Mahallesi’nde üretimi devam eden istiridye mantarı pazar sorunu yaşıyor. Karacasu’da genç kadın girişimci Nafize Şavk, köyde bahçelerinin bir bölümün de kurduğu ürettim ünitesinde istiridye mantarı üretmeye başladığını belirterek, ilçede ürün yeterince tanınmadığı için pazar sorunu yaşandığını söyledi. Tesiste üretimi gerçekleştirilen İstiridye Mantarının yaklaşık 28 günde hasada geldiğini kaydeden Şavk, koparılan kök kısmından kendini sürekli yenileyen ürün hasat sürecinin iki ay sürdüğünü ifade etti. İlçede yeni bir ürün olan İstiridye Mantarının doğal bir ortamda yetiştirildiğini, halk arasında ürünün yeterince tanınmadığını ifade eden Şavk, üründe pazar sorunun yaşandığını, yetkililerden pazar sorunun çözümü için destek istedi.
Aydın’da istiridye mantarının giderek yayınlaşmasıyla birlikte üreticilerin pazar sorunu yaşamaya başladıkları belirtildi.

AYDIN –Aydın’ın Karacasu ilçesi Dereköy Mahallesi’nde üretimi devam eden istiridye mantarı pazar sorunu yaşıyor. Karacasu’da genç kadın girişimci Nafize Şavk, köyde bahçelerinin bir bölümün de kurduğu ürettim ünitesinde istiridye mantarı üretmeye başladığını belirterek, ilçede ürün yeterince tanınmadığı için pazar sorunu yaşandığını söyledi.

Tesiste üretimi gerçekleştirilen İstiridye Mantarının yaklaşık 28 günde hasada geldiğini kaydeden Şavk, koparılan kök kısmından kendini sürekli yenileyen ürün hasat sürecinin iki ay sürdüğünü ifade etti.

İlçede yeni bir ürün olan İstiridye Mantarının doğal bir ortamda yetiştirildiğini, halk arasında ürünün yeterince tanınmadığını ifade eden Şavk, üründe pazar sorunun yaşandığını, yetkililerden pazar sorunun çözümü için destek istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.