Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İstanbul’da bir oyun bozuldu

GÜNCEL 23.06.2019 - 12:49, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3673+ kez okundu.
 

İstanbul’da bir oyun bozuldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan ikinci seçimde, CHP bazı ilçelerde bir yanlış olduğunu tespit etti, hukukçularıyla girişimde bulunarak oyunu bozdu.

AYDIN- CHP Eski Milletvekili Gazeteci Barış Yarkadaş’ın sosyal medya twitter’dan yaptığı duyuruya göre Üsküdar İlçesi’nde seçimlerde kullanılan bazı zarfların üzerinde “Milletvekili Seçimi” mührü bulunduğu tespit edildi. Yine Yarkadaş’ın duyurduğuna göre aynı durum Beykoz İlçesi’nde de tespit edildi. Sorunun iletilmesi üzerine hareket geçen CHP İstanbul Hukuk Komisyonu, konuyu dilekçe ile ilgili İlçe Seçim Kurulları’na taşıdı. Gazeteci Barış Yarkadaş, bir başka duyurusunda. İlçe Seçim Kurulu Kararı’nı paylaşarak, “Sorun çözüldü” dedi. İlçe Seçim Kurulları, “Milletvekili Seçimi” mührü taşıyan zarflardaki oyların geçerli sayılmasını kararlaştırdı. Barış Yarkadaş’ın ilk paylaşımı “Üsküdar'daki bazı zarflarda, "Milletvekilleri Seçimi" yazıyor. Tüm arkadaşlarımız, yanlış gelen bu zarfları tutanak altına aldırtmalıdır”, ikinci paylaşımı ise, “Aynı sorun Beykoz'daki bazı okullarda da var” şeklinde oldu. CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de, “Aşağıdaki gibi mühürde “milletvekili seçimi” yazıyorsa tutanak altına alalım. Tutanak defterine de mutlaka işletelim” şeklinde uyarıda bulundu. Bu duyuruların ardından CHP İstanbul Hukuk Komisyonu da, “‏Bazı sandıklarda sandık mührünün milletvekili genel seçimlerinde kullanılan mühür olduğu tespit edilmiş olup, süreç takibimizde. Sandıklarda tutanak tutturulup seçim süreci devam edilecek. Bu sandıklarda ki oyların geçerli sayılması için YSK’na başvuru yaptık” şeklinde oldu. Barış Yarkadaş, sorunun çözüldüğünü, “Zarfların üzerinde "Milletvekilleri Seçimi" yazmasına ilişkin sorun çözüldü. Zarfların geçerli sayılmasına ilişkin karar budur” şeklinde açıkladı ve İlçe Seçim Kurulu kararını da paylaştı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan ikinci seçimde, CHP bazı ilçelerde bir yanlış olduğunu tespit etti, hukukçularıyla girişimde bulunarak oyunu bozdu.

AYDIN- CHP Eski Milletvekili Gazeteci Barış Yarkadaş’ın sosyal medya twitter’dan yaptığı duyuruya göre Üsküdar İlçesi’nde seçimlerde kullanılan bazı zarfların üzerinde “Milletvekili Seçimi” mührü bulunduğu tespit edildi.

Yine Yarkadaş’ın duyurduğuna göre aynı durum Beykoz İlçesi’nde de tespit edildi. Sorunun iletilmesi üzerine hareket geçen CHP İstanbul Hukuk Komisyonu, konuyu dilekçe ile ilgili İlçe Seçim Kurulları’na taşıdı. Gazeteci Barış Yarkadaş, bir başka duyurusunda. İlçe Seçim Kurulu Kararı’nı paylaşarak, “Sorun çözüldü” dedi. İlçe Seçim Kurulları, “Milletvekili Seçimi” mührü taşıyan zarflardaki oyların geçerli sayılmasını kararlaştırdı.

Barış Yarkadaş’ın ilk paylaşımı “Üsküdar'daki bazı zarflarda, "Milletvekilleri Seçimi" yazıyor. Tüm arkadaşlarımız, yanlış gelen bu zarfları tutanak altına aldırtmalıdır”, ikinci paylaşımı ise, “Aynı sorun Beykoz'daki bazı okullarda da var” şeklinde oldu.

CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de, “Aşağıdaki gibi mühürde “milletvekili seçimi” yazıyorsa tutanak altına alalım. Tutanak defterine de mutlaka işletelim” şeklinde uyarıda bulundu.

Bu duyuruların ardından CHP İstanbul Hukuk Komisyonu da, “‏Bazı sandıklarda sandık mührünün milletvekili genel seçimlerinde kullanılan mühür olduğu tespit edilmiş olup, süreç takibimizde. Sandıklarda tutanak tutturulup seçim süreci devam edilecek. Bu sandıklarda ki oyların geçerli sayılması için YSK’na başvuru yaptık” şeklinde oldu.

Barış Yarkadaş, sorunun çözüldüğünü, “Zarfların üzerinde "Milletvekilleri Seçimi" yazmasına ilişkin sorun çözüldü. Zarfların geçerli sayılmasına ilişkin karar budur” şeklinde açıkladı ve İlçe Seçim Kurulu kararını da paylaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.