Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İşsizliğin çaresi seferberlik mi?

GENEL 15.03.2019 - 16:25, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4065+ kez okundu.
 

İşsizliğin çaresi seferberlik mi?

Son 1 yılda 1 milyon 11 bin kişinin işsizler ordusuna katıldığını TÜİK açıkladı.

AYDIN- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstihdam Seferberliği” açıklaması üzerine, iş dünyasının sivil toplum örgütleri olan oda ve borsalar peşpeşe “İstihdam Seferberliği” çağrısı yapmaya başladı. RESMİ ORAN YÜZDE 13.5 Kimine göre “Kriz” kimine göre “Sıkıntı” yaşayan Türkiye ekonomisi, TÜİK’in rakamlarına göre son bir yılda 1 milyon 11 bin kişiyi işsizler ordusuna dahil etti. Bu rakamla resmi işsizlik oranının yüzde 13.5’larda seyrettiği belirtildi. Konkordato ilan eden firmaların son durumunun iflasla noktalanması halinde işsizler ordusunun artma ihtimali kaçınılmaz olacak. GENÇLERDE DAHA FAZLA Yine Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına göre, 2018 yılı Aralık döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre, tarım dışı işsizlik oranı 3,3 puanlık artış ile yüzde 15,6 olarak tahmin edildi. Genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranı 5,3 puanlık artış ile yüzde 24,5 olurken,15-64 yaş grubunda bu oran 3,1 puanlık artış ile yüzde 13,7 olarak gerçekleşti. ÇÖZÜM YENİ YATIRIM Sanayi ve Ticaret Odaları ile Esnaf Odalarının “İstihdam Seferberliği” işsizler ordusundaki rakamları ne kadar aşağı çekecek? Aydın’da yaklaşık bin 100 civarındaki orta ve büyük ölçekli işletmenin, her biri 2 kişi daha istihdam etse, toplam 2 bin 200 kişi eder. Bu da gösteriyor ki kangren haline gelen sorunun çözümü yeni iş alanlarının yaratılmasında yatıyor.
Son 1 yılda 1 milyon 11 bin kişinin işsizler ordusuna katıldığını TÜİK açıkladı.

AYDIN- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstihdam Seferberliği” açıklaması üzerine, iş dünyasının sivil toplum örgütleri olan oda ve borsalar peşpeşe “İstihdam Seferberliği” çağrısı yapmaya başladı.

RESMİ ORAN YÜZDE 13.5

Kimine göre “Kriz” kimine göre “Sıkıntı” yaşayan Türkiye ekonomisi, TÜİK’in rakamlarına göre son bir yılda 1 milyon 11 bin kişiyi işsizler ordusuna dahil etti. Bu rakamla resmi işsizlik oranının yüzde 13.5’larda seyrettiği belirtildi. Konkordato ilan eden firmaların son durumunun iflasla noktalanması halinde işsizler ordusunun artma ihtimali kaçınılmaz olacak.

GENÇLERDE DAHA FAZLA

Yine Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına göre, 2018 yılı Aralık döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre, tarım dışı işsizlik oranı 3,3 puanlık artış ile yüzde 15,6 olarak tahmin edildi. Genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranı 5,3 puanlık artış ile yüzde 24,5 olurken,15-64 yaş grubunda bu oran 3,1 puanlık artış ile yüzde 13,7 olarak gerçekleşti.

ÇÖZÜM YENİ YATIRIM

Sanayi ve Ticaret Odaları ile Esnaf Odalarının “İstihdam Seferberliği” işsizler ordusundaki rakamları ne kadar aşağı çekecek? Aydın’da yaklaşık bin 100 civarındaki orta ve büyük ölçekli işletmenin, her biri 2 kişi daha istihdam etse, toplam 2 bin 200 kişi eder. Bu da gösteriyor ki kangren haline gelen sorunun çözümü yeni iş alanlarının yaratılmasında yatıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.