Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İşsizler çay içiyor

GENEL 08.01.2019 - 09:41, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3745+ kez okundu.
 

İşsizler çay içiyor

Aydın’ın Didim ilçesinde, kış soğuklarının kendisini iyice htirmesiyle birlikte ortaya çıkan işsizlik nedeniyle kıraathanelerde doluluk yaşandığı bildirildi.

AYDIN- İHA’nın bildirdiğine göre, aynı zamanda kendisi de kahveci olan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Nihat Özçevik, yaz turizminin yaşandığı ilçede kış sezonu nedeniyle turizm sektöründe çalışanların çoğunun işsiz olduğunu savundu. Özçevik, ilçe genelinde işsizliğin hat safhada olduğunu, kıraathanelerde yoğunluk yaşandığını belirtti. Didim’de turizm sezonunun Mayıs ayında başlayıp Eylül ayı sonlarında 5- 6 aylık gibi kısa bir sürede yoğunluk yaşandığını ifade eden Özçevik, çoğu ilçe esnafının Ekim ayı itibarı ile müşteri olmadığı için mekana kilit vurduğunu, esnaf odasına üye yerel esnafın yeni turizm sezonun açılmasını dört gözle beklediğini söyledi. Didim esnafının turizm sezonun uzatılması için yetkililerden alternatif çözüm üretmeleri yönünde talepleri olduğunu belirten Özçevik, ilgili kurumlarla diyalog içerisinde olduklarını, ancak turizmin çeşitlendirilmesine ve turizm sezonun 8-9 aya uzatılmasına yönelik yeni projelerin bir türlü somut bir şekilde hayata geçirilmediğini savunarak, yetkili kurumların konuya daha da çok duyarlı olmalarını istedi. Didim’de seçim öncesi kıraathanelerde yoğunluk yaşandığını ifade eden Özçevik, ilçede çay satışlarında da artış olduğunu sözlerine ekledi.
Aydın’ın Didim ilçesinde, kış soğuklarının kendisini iyice htirmesiyle birlikte ortaya çıkan işsizlik nedeniyle kıraathanelerde doluluk yaşandığı bildirildi.

AYDIN- İHA’nın bildirdiğine göre, aynı zamanda kendisi de kahveci olan Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Nihat Özçevik, yaz turizminin yaşandığı ilçede kış sezonu nedeniyle turizm sektöründe çalışanların çoğunun işsiz olduğunu savundu. Özçevik, ilçe genelinde işsizliğin hat safhada olduğunu, kıraathanelerde yoğunluk yaşandığını belirtti.

Didim’de turizm sezonunun Mayıs ayında başlayıp Eylül ayı sonlarında 5- 6 aylık gibi kısa bir sürede yoğunluk yaşandığını ifade eden Özçevik, çoğu ilçe esnafının Ekim ayı itibarı ile müşteri olmadığı için mekana kilit vurduğunu, esnaf odasına üye yerel esnafın yeni turizm sezonun açılmasını dört gözle beklediğini söyledi.

Didim esnafının turizm sezonun uzatılması için yetkililerden alternatif çözüm üretmeleri yönünde talepleri olduğunu belirten Özçevik, ilgili kurumlarla diyalog içerisinde olduklarını, ancak turizmin çeşitlendirilmesine ve turizm sezonun 8-9 aya uzatılmasına yönelik yeni projelerin bir türlü somut bir şekilde hayata geçirilmediğini savunarak, yetkili kurumların konuya daha da çok duyarlı olmalarını istedi.

Didim’de seçim öncesi kıraathanelerde yoğunluk yaşandığını ifade eden Özçevik, ilçede çay satışlarında da artış olduğunu sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.