Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İsmail dede asırlık zahire pazarının sembolü oldu

YAŞAM 29.12.2015 - 08:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3082+ kez okundu.
 

İsmail dede asırlık zahire pazarının sembolü oldu

Eşini kaybedince hayatını kuşlara adayan adamdan gençlere nasihat

Aydın’ın en tarihi çarşılarından biri olan ve Hasırcılar Çarşısı içinde yer alan zahire pazarının en eski çalışanı İsmail Taş, gelişen teknoloji ve yaşanan bolluğun insanları mutlu etmediğini söyledi.  Zahire pazarında 60 yıldır çalışan Taş, “Eskiden insanların karnı aç gönlü toktu, şimdi herkesin karnı doydu ama kimsenin kalbi ve gözü tok değil” diyerek eşi öldükten sonra hayatını kuşlara adadığını söyledi.  Antalya Akseki Ceceler Köyü’nden gençlik yıllarında iş bulmak amacıyla Aydın’a geldiğini belirten 81 yaşındaki İsmail Taş, yaklaşık 60 yıldır Aydın Zahire Pazarı’nda çalıştığını söyledi. Her şeyin değiştiği sadece İsmail Amca’nın değişmediği pazarda adeta Zahire Pazarı’nın simgesi haline gelen İsmail Taş, insanların doğal beslenmesi ve kuşların aç kalmaması için mücadele ettiğini söyledi. Bir zamanlar herkesin kendi aşını ekmeğini kendisinin pişirdiğini ancak günümüzde pek çok kişinin ne yediğinden bile haberi olmadığını belirten 81 yaşındaki İsmail Taş, sağlıklı yaşamanın temel şartının sağlıklı beslenmek ve çalışmak olduğunu söyledi.  Şu anda tüketilen gıda maddelerinin bir çoğunun doğallıktan uzak ve bir sürü katkı maddesi içerdiğini belirten Taş, “Günlerce bozulmayan bir gıda maddesi sağlıklı olabilir mi? Ben halen doğal ve hiç katkı maddesi içermeyen un ve zahireler satarak insanların daha sağlıklı yaşaması için uğraşıyorum” dedi. “ÇALIŞARAK MUTLU OLUYOR” 81 yaşında olmasına rağmen 60 yıl önce başladığı işine her gün gelip çalışan İsmail Taş, “8 çocuğumu bu pazarda el emeği alın teri ile çalışarak kazandığım para ile büyüttüm. Şu anda 8 çocuğumdan 4’ü hayatını kaybetti, 4’ü hayatta. 10 yıl kadar önce eşimi de kaybettikten sonra hayatımı işime ve kuşlara adadım. Her gün sabah işime gelip çalışıyorum. Un ve yem dükkanında çalıştığım için kafese koymadığım özgür kuşlarım var. Her gün onların nafakasını da veriyorum. Eskiden ekmek kazanmak ve çocukları yetiştirmek için zorunluluktan çalışıyordum. Şimdi de yalnızlığımı unutmak ve sağlıklı kalabilmek için çalışıyorum. Bu yalnızlıkta çalışmasam kesinlikle mutlu olamam” diye konuştu.
Eşini kaybedince hayatını kuşlara adayan adamdan gençlere nasihat

Aydın’ın en tarihi çarşılarından biri olan ve Hasırcılar Çarşısı içinde yer alan zahire pazarının en eski çalışanı İsmail Taş, gelişen teknoloji ve yaşanan bolluğun insanları mutlu etmediğini söyledi. 

Zahire pazarında 60 yıldır çalışan Taş, “Eskiden insanların karnı aç gönlü toktu, şimdi herkesin karnı doydu ama kimsenin kalbi ve gözü tok değil” diyerek eşi öldükten sonra hayatını kuşlara adadığını söyledi. 

Antalya Akseki Ceceler Köyü’nden gençlik yıllarında iş bulmak amacıyla Aydın’a geldiğini belirten 81 yaşındaki İsmail Taş, yaklaşık 60 yıldır Aydın Zahire Pazarı’nda çalıştığını söyledi. Her şeyin değiştiği sadece İsmail Amca’nın değişmediği pazarda adeta Zahire Pazarı’nın simgesi haline gelen İsmail Taş, insanların doğal beslenmesi ve kuşların aç kalmaması için mücadele ettiğini söyledi. Bir zamanlar herkesin kendi aşını ekmeğini kendisinin pişirdiğini ancak günümüzde pek çok kişinin ne yediğinden bile haberi olmadığını belirten 81 yaşındaki İsmail Taş, sağlıklı yaşamanın temel şartının sağlıklı beslenmek ve çalışmak olduğunu söyledi.  Şu anda tüketilen gıda maddelerinin bir çoğunun doğallıktan uzak ve bir sürü katkı maddesi içerdiğini belirten Taş, “Günlerce bozulmayan bir gıda maddesi sağlıklı olabilir mi? Ben halen doğal ve hiç katkı maddesi içermeyen un ve zahireler satarak insanların daha sağlıklı yaşaması için uğraşıyorum” dedi.

“ÇALIŞARAK MUTLU OLUYOR”

81 yaşında olmasına rağmen 60 yıl önce başladığı işine her gün gelip çalışan İsmail Taş, “8 çocuğumu bu pazarda el emeği alın teri ile çalışarak kazandığım para ile büyüttüm. Şu anda 8 çocuğumdan 4’ü hayatını kaybetti, 4’ü hayatta. 10 yıl kadar önce eşimi de kaybettikten sonra hayatımı işime ve kuşlara adadım. Her gün sabah işime gelip çalışıyorum. Un ve yem dükkanında çalıştığım için kafese koymadığım özgür kuşlarım var. Her gün onların nafakasını da veriyorum. Eskiden ekmek kazanmak ve çocukları yetiştirmek için zorunluluktan çalışıyordum. Şimdi de yalnızlığımı unutmak ve sağlıklı kalabilmek için çalışıyorum. Bu yalnızlıkta çalışmasam kesinlikle mutlu olamam” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.