Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İntihar oranında Aydın 9’uncu

GENEL 19.06.2019 - 10:29, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3691+ kez okundu.
 

İntihar oranında Aydın 9’uncu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız HDP’nin verdiği İşsizlik İntiharlarını Araştırma Komisyonu kurulması önergesini CHP olarak desteklediklerini kaydedip Aydın'ın şu an intihar oranında Türkiye'deki 81 ilde 9'uncu sırada olduğunu açıkladı.

AYDIN- TBMM’inde Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına konuşan Hüseyin Yıldız, resmî olarak 4 milyon 544 bin kişi işsiz olduğunu hatırlatarak HDP’nin verdiği bu önergeyi desteklediklerini söyledi. ‘’ÜRETEN BİR TÜRKİYE'Yİ TÜKETEN BİR ÜLKE HÂLİNE GETİRDİNİZ’’ Türkiye genelinde 8-8,5 milyon işsiz insanın olduğunu ve bunun 2 milyon 500 bininin üniversite mezunu gençlerden oluştuğunu belirten Milletvekili Yıldız, ‘’Bu ülkede nasıl bu hâle geldik arkadaşlar? 2002'de geldiğinizde yoksulluğu bitirecektiniz, yoksulluğu daha da artırdınız, yüzde 25 artırdınız. Ne yaptınız? Kamuya ait olan bütün fabrikaları özelleştirdiniz, özelleştirdiğiniz fabrikaların yerine AVM'leri kurdunuz, 50 kat, 150 kat, 200 katlı daireleri yaptınız, üreten bir Türkiye'yi tüketen bir ülke hâline getirdiniz’’ şeklinde konuştu. AİLESİNDEN PARA İSTEMEYE UTANAN ÜNİVERSİTE MEZUNU GENÇ İNTİHAR ETTİ Oluşan bu işsizlik tablosunun sorumlusunun meclisteki siyasi partilerin olmadığını asıl sorumlunun on yedi yıldan beri bu ülkeyi yöneten İktidar partisi olduğunu söyleyen Hüseyin Yıldız,  Aydın'ın şu an intihar oranında Türkiye'deki 81 ilde 9'uncu sırada olduğunu kaydetti. İntihar nedenlerini AK Parti Hükümeti’nin izlediği yanlış politikalara bağlayan Milletvekili Yıldız, şöyle konuştu: ‘’Tarımı bitirdiniz ve şu an hepsi icralık. Daha bundan üç ay önce 2 çiftçimiz, amca yeğen intihar etti, banka borcundan dolayı arkadaşlar. 24 yaşında gencecik bir kızımız… Babasıyla görüştüm İncirliova'da. Gittiğimde ne dedi biliyor musunuz arkadaşlar? ‘Hüseyin, ben beş yıl boyunca tek ceket giydim, 2 çocuğum vardı okuttum, mezun oldular, atamasını bekliyordu, kızım bunalıma girdi.’ Neden biliyor musunuz? İncirliova'dan Aydın'a gidecek, utancından babasından para isteyemediği için o gün intihar ediyor. Daha yeni, arife günü arkadaşlar -bir kız babası olarak konuşuyorum- 21 yaşında matematik öğretmeni Kastamonu'da intihar etti arkadaşlar.’’ ‘’İNSANLAR KİRA PARASINI, ELEKTRİK PARASINI ÖDEYEMİYOR’’ Bu sorunu çözecek yerin meclis kişilerin ise kendileri olduğunu söyleyen Milletvekili Yıldız,  ‘’Siyasi düşüncemiz ne olursa olsun, burada kenara bırakmamız lazım. 8,5 milyon insan işsiz. Şu an boşanma oranları yükseldi. İnsanlar kira parasını, elektrik parasını ödeyemiyor. Bu duruma gelmiş ülke arkadaşlar. Bizim bu konuda hep beraber, bütün siyasi partiler birleşip bu sorunu Mecliste çözmemiz lazım’’ ifadelerini kullandı. Ekonomi ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ‘Ben 1 milyon insana iş imkânı yaratırım’ sözlerini hatırlatan Milletvekili Yıldız, geçen döneme göre 1 milyon 334 bin kişinin daha işsiz duruma düştüğünü, onun için, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu önergeyi desteklediklerini ve AKP'den de bu önergenin desteklenmesini isteyerek sözlerine son verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız HDP’nin verdiği İşsizlik İntiharlarını Araştırma Komisyonu kurulması önergesini CHP olarak desteklediklerini kaydedip Aydın'ın şu an intihar oranında Türkiye'deki 81 ilde 9'uncu sırada olduğunu açıkladı.

AYDIN- TBMM’inde Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına konuşan Hüseyin Yıldız, resmî olarak 4 milyon 544 bin kişi işsiz olduğunu hatırlatarak HDP’nin verdiği bu önergeyi desteklediklerini söyledi.

‘’ÜRETEN BİR TÜRKİYE'Yİ TÜKETEN BİR ÜLKE HÂLİNE GETİRDİNİZ’’

Türkiye genelinde 8-8,5 milyon işsiz insanın olduğunu ve bunun 2 milyon 500 bininin üniversite mezunu gençlerden oluştuğunu belirten Milletvekili Yıldız, ‘’Bu ülkede nasıl bu hâle geldik arkadaşlar? 2002'de geldiğinizde yoksulluğu bitirecektiniz, yoksulluğu daha da artırdınız, yüzde 25 artırdınız. Ne yaptınız? Kamuya ait olan bütün fabrikaları özelleştirdiniz, özelleştirdiğiniz fabrikaların yerine AVM'leri kurdunuz, 50 kat, 150 kat, 200 katlı daireleri yaptınız, üreten bir Türkiye'yi tüketen bir ülke hâline getirdiniz’’ şeklinde konuştu.

AİLESİNDEN PARA İSTEMEYE UTANAN ÜNİVERSİTE MEZUNU GENÇ İNTİHAR ETTİ

Oluşan bu işsizlik tablosunun sorumlusunun meclisteki siyasi partilerin olmadığını asıl sorumlunun on yedi yıldan beri bu ülkeyi yöneten İktidar partisi olduğunu söyleyen Hüseyin Yıldız,  Aydın'ın şu an intihar oranında Türkiye'deki 81 ilde 9'uncu sırada olduğunu kaydetti. İntihar nedenlerini AK Parti Hükümeti’nin izlediği yanlış politikalara bağlayan Milletvekili Yıldız, şöyle konuştu:

‘’Tarımı bitirdiniz ve şu an hepsi icralık. Daha bundan üç ay önce 2 çiftçimiz, amca yeğen intihar etti, banka borcundan dolayı arkadaşlar. 24 yaşında gencecik bir kızımız… Babasıyla görüştüm İncirliova'da. Gittiğimde ne dedi biliyor musunuz arkadaşlar? ‘Hüseyin, ben beş yıl boyunca tek ceket giydim, 2 çocuğum vardı okuttum, mezun oldular, atamasını bekliyordu, kızım bunalıma girdi.’ Neden biliyor musunuz? İncirliova'dan Aydın'a gidecek, utancından babasından para isteyemediği için o gün intihar ediyor. Daha yeni, arife günü arkadaşlar -bir kız babası olarak konuşuyorum- 21 yaşında matematik öğretmeni Kastamonu'da intihar etti arkadaşlar.’’

‘’İNSANLAR KİRA PARASINI, ELEKTRİK PARASINI ÖDEYEMİYOR’’

Bu sorunu çözecek yerin meclis kişilerin ise kendileri olduğunu söyleyen Milletvekili Yıldız,  ‘’Siyasi düşüncemiz ne olursa olsun, burada kenara bırakmamız lazım. 8,5 milyon insan işsiz. Şu an boşanma oranları yükseldi. İnsanlar kira parasını, elektrik parasını ödeyemiyor. Bu duruma gelmiş ülke arkadaşlar. Bizim bu konuda hep beraber, bütün siyasi partiler birleşip bu sorunu Mecliste çözmemiz lazım’’ ifadelerini kullandı.

Ekonomi ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ‘Ben 1 milyon insana iş imkânı yaratırım’ sözlerini hatırlatan Milletvekili Yıldız, geçen döneme göre 1 milyon 334 bin kişinin daha işsiz duruma düştüğünü, onun için, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu önergeyi desteklediklerini ve AKP'den de bu önergenin desteklenmesini isteyerek sözlerine son verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.