Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İnsan uygarlığı 2050’de çökebilir

BİLİM 10.06.2019 - 16:15, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 39523+ kez okundu.
 

İnsan uygarlığı 2050’de çökebilir

Avustralya’da yapılan bir analize göre iklim konusunda gerekli adımlar derhal atılmazsa insan uygarlığı 2050 itibariyle çökebilir.

AYDIN- Gıdahattı’nda yer alan habere göre, Avustralya’da yapılan bir iklim değişikliği analizinden kötü haberler var: İklim konusunda gerekli adımlar derhal atılmazsa, insan uygarlığının 2050 itibariyle çökmesi bekleniyor. Analiz, Avustralya, Melbourne merkezli Ulusal İklim Restorasyon Merkezi isimli bir düşünce kuruluşu tarafından yayınlandı. Analiz, iklim değişikliğinin “mevcut ve varoluşsal bir ulusal güvenlik riski” olduğunu ve dünya üzerindeki insan yaşamını kalıcı bir şekilde yok etme tehdidi barındırdığını söylüyor. Diğer deyişle dünya insan medeniyetinin ve bildiğimiz anlamdaki modern toplumun yok oluşuna doğru ilerliyor. Geri dönüşü olmayan noktaya doğru 2050 yılı itibariyle insan sistemlerinin “geri dönüşü olmayan bir noktaya” ulaşabileceği, büyük oranda yaşanamaz duruma gelen Dünya koşulları nedeniyle ulusların parçalanması ve uluslararası düzenin kaybedilmesinin söz konusu olabileceği ifade ediliyor. Makale buradan hareketle toplumun tamamını kapsayan, acil müdahale çağrısı yapıyor. Burada, küresel ısınmanın 1.5 santigrat derece ile sınırlandırılması gerektiği hedefi ortaya konuyor. Rapora göre, önceki raporların uyardığı 2 santigrat derecelik artışın yaşanması durumunda, milyarlarca insanın göç etmesi gerekebilir. Bu ölçekte bir göç dalgasının mevcut kaynaklarla gerçekleştirilmesi mümkün görünmediğinden, insan medeniyetinin sona ermesi anlamına gelebilir. Kaynak: Gıdahattı
Avustralya’da yapılan bir analize göre iklim konusunda gerekli adımlar derhal atılmazsa insan uygarlığı 2050 itibariyle çökebilir.

AYDIN- Gıdahattı’nda yer alan habere göre, Avustralya’da yapılan bir iklim değişikliği analizinden kötü haberler var: İklim konusunda gerekli adımlar derhal atılmazsa, insan uygarlığının 2050 itibariyle çökmesi bekleniyor.

Analiz, Avustralya, Melbourne merkezli Ulusal İklim Restorasyon Merkezi isimli bir düşünce kuruluşu tarafından yayınlandı.

Analiz, iklim değişikliğinin “mevcut ve varoluşsal bir ulusal güvenlik riski” olduğunu ve dünya üzerindeki insan yaşamını kalıcı bir şekilde yok etme tehdidi barındırdığını söylüyor. Diğer deyişle dünya insan medeniyetinin ve bildiğimiz anlamdaki modern toplumun yok oluşuna doğru ilerliyor.

Geri dönüşü olmayan noktaya doğru

2050 yılı itibariyle insan sistemlerinin “geri dönüşü olmayan bir noktaya” ulaşabileceği, büyük oranda yaşanamaz duruma gelen Dünya koşulları nedeniyle ulusların parçalanması ve uluslararası düzenin kaybedilmesinin söz konusu olabileceği ifade ediliyor.

Makale buradan hareketle toplumun tamamını kapsayan, acil müdahale çağrısı yapıyor. Burada, küresel ısınmanın 1.5 santigrat derece ile sınırlandırılması gerektiği hedefi ortaya konuyor.

Rapora göre, önceki raporların uyardığı 2 santigrat derecelik artışın yaşanması durumunda, milyarlarca insanın göç etmesi gerekebilir. Bu ölçekte bir göç dalgasının mevcut kaynaklarla gerçekleştirilmesi mümkün görünmediğinden, insan medeniyetinin sona ermesi anlamına gelebilir.

Kaynak: Gıdahattı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.