Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

İncirliovalılar İncir ve Kültür Festivaliyle coştu

GÜNCEL 08.09.2016 - 15:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3430+ kez okundu.
 

İncirliovalılar İncir ve Kültür Festivaliyle coştu

İncirliova Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 13. Geleneksel İncir ve Kültür Festivali’nde binlerce İncirliovalı gecenin geç saatlerine kadar gönüllerince eğlendi.

AYDIN- Çarşamba günü sabah saatlerinde, En İyi İncir Yarışması ve çeşitli etkinliklerle başlayan festivalde akşam da İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluğu ile Ege Müzik Grubu’nun yanı sıra İncirliova Yörükler Derneği Halk Oyunları Ekibi’nin gösteriyle renklendi. Yaklaşık üç bin kişinin katıldığı festivalde kısa bir konuşma yapan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, şunları söyledi: “Bugün 7 Eylül ilimizin ve ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü olması festivalimize ayrı bir önem katmaktadır. Çünkü, millet olarak verdiğimiz Kurtuluş Savaşı ile ilimiz ve ilçemiz düşman işgalinden bugün kurtulmuştu. Bu nedenle, festivalimizi bugün yapmayı uygun gördük. Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana kutsal vatan topraklarımızın savunmasında canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. İncirliova Belediyesi milli ve manevi değerlerimiz ışığında halkımıza hizmet etmeyi kendisine misyon edinmiştir. Bugüne kadar da bu inançla hareket etmiştir. İlçemiz dünyanın en iyi incirinin üretildiği, incirin anavatanı olan bir yerleşim birimidir. Gerek milli ve manevi değerlerimizi yaşatmak, aziz şehitlerimizi anmak ve incirimizi tanıtmak amacıyla düzenlediğimiz bu festivalimize katılımlarınızdan dolayı siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum.” Müzik Ve Dans Topluluğu Çoşturdu İncirliova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen festivalde sahne alan İzmir Devlet Türk Dünyası Müzik ve Dans Topluğu seslendirdiği parçalarla festivale katılan binlerce vatandaşı coşturdu. Türkiye’nin her bölgesinden seçkin eserlerinin seslendirildiği konserde solistler Güler Aksoy, Doğhan Aslangel, Gülseren Aygül ve Okan Durmaz; Türk Sanat ve Türk Halk Müziği eserlerini seslendirdi. Ormancı, Dalgalandım da duruldum, Çökertme gibi Ege Yöresi ağırlıklı şarkıları seslendiren sanatçılar, İncirliovalı sanatseverlerin beğenisini kazandı. Sanatçılar koro ve solo parçalardan oluşan konser sonunda ayakta alkışlandı. Belediye Başkanı Gürşat Kale ise sahneye davet edilirken, ‘Hoş Gelişler Ola, Mustafa Kemal Paşa’ şarkısını solistle birlikle söyledi. Başkan Kale, müzik topluluğunun müdürü Ayşe Ünal Güvenç’e çiçek takdim ederken gruba da içinde kuru incirin de yer aldığı ikram ve hediyeler verdi. Efeler Ayakta Alkışlandı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu sonrasında sahne alan İncirliova Yörükler Derneği Halk Oyunları Ekibinin gösterisini ayakta alkışladı. Halk oyunlarının gösterileri sonra İncirliova Ege Müzik Grubu’nun seslendirdiği parçalar akabinde havai fişek gösterileriyle son bulan Festivale İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Belediye Başkan Yardımcıları Yalçın Sarı, Baki Aslantaş, İncirliova Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Sultan Mehmet Yıldızdoğan, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı.
İncirliova Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 13. Geleneksel İncir ve Kültür Festivali’nde binlerce İncirliovalı gecenin geç saatlerine kadar gönüllerince eğlendi.

AYDIN- Çarşamba günü sabah saatlerinde, En İyi İncir Yarışması ve çeşitli etkinliklerle başlayan festivalde akşam da İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluğu ile Ege Müzik Grubu’nun yanı sıra İncirliova Yörükler Derneği Halk Oyunları Ekibi’nin gösteriyle renklendi.

Yaklaşık üç bin kişinin katıldığı festivalde kısa bir konuşma yapan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, şunları söyledi:

“Bugün 7 Eylül ilimizin ve ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü olması festivalimize ayrı bir önem katmaktadır. Çünkü, millet olarak verdiğimiz Kurtuluş Savaşı ile ilimiz ve ilçemiz düşman işgalinden bugün kurtulmuştu.

Bu nedenle, festivalimizi bugün yapmayı uygun gördük. Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana kutsal vatan topraklarımızın savunmasında canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. İncirliova Belediyesi milli ve manevi değerlerimiz ışığında halkımıza hizmet etmeyi kendisine misyon edinmiştir.

Bugüne kadar da bu inançla hareket etmiştir. İlçemiz dünyanın en iyi incirinin üretildiği, incirin anavatanı olan bir yerleşim birimidir. Gerek milli ve manevi değerlerimizi yaşatmak, aziz şehitlerimizi anmak ve incirimizi tanıtmak amacıyla düzenlediğimiz bu festivalimize katılımlarınızdan dolayı siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum.”

Müzik Ve Dans Topluluğu Çoşturdu

İncirliova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen festivalde sahne alan İzmir Devlet Türk Dünyası Müzik ve Dans Topluğu seslendirdiği parçalarla festivale katılan binlerce vatandaşı coşturdu. Türkiye’nin her bölgesinden seçkin eserlerinin seslendirildiği konserde solistler Güler Aksoy, Doğhan Aslangel, Gülseren Aygül ve Okan Durmaz; Türk Sanat ve Türk Halk Müziği eserlerini seslendirdi. Ormancı, Dalgalandım da duruldum, Çökertme gibi Ege Yöresi ağırlıklı şarkıları seslendiren sanatçılar, İncirliovalı sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Sanatçılar koro ve solo parçalardan oluşan konser sonunda ayakta alkışlandı. Belediye Başkanı Gürşat Kale ise sahneye davet edilirken, ‘Hoş Gelişler Ola, Mustafa Kemal Paşa’ şarkısını solistle birlikle söyledi. Başkan Kale, müzik topluluğunun müdürü Ayşe Ünal Güvenç’e çiçek takdim ederken gruba da içinde kuru incirin de yer aldığı ikram ve hediyeler verdi.

Efeler Ayakta Alkışlandı

İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu sonrasında sahne alan İncirliova Yörükler Derneği Halk Oyunları Ekibinin gösterisini ayakta alkışladı. Halk oyunlarının gösterileri sonra İncirliova Ege Müzik Grubu’nun seslendirdiği parçalar akabinde havai fişek gösterileriyle son bulan Festivale İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Belediye Başkan Yardımcıları Yalçın Sarı, Baki Aslantaş, İncirliova Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Sultan Mehmet Yıldızdoğan, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.