Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

İncirliova’da tarihi yapılar restore edilmeyi bekliyor

KÜLTÜR 18.12.2017 - 10:56, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1742+ kez okundu.
 

İncirliova’da tarihi yapılar restore edilmeyi bekliyor

Aydın’ın İncirliova ilçesinde bir çok tarihi yapının restore için beklediği belirtildi.

AYDIN- İncirliova Ziraat Odası bir önceki dönem meclis başkanı Ahmet Sert, ilçede cumhuriyet öncesi ve sonrasında birden çok tarihi yapıların olduğunu belirterek, sorunsuz tarihi yapılar restore edilirken ‘İncirliova Belediyesi Kadın Gelişim Merkezi’ gibi ancak bir kısmının da miraslı olduğundan el vurulmadığı ve yıkık dökük bir vaziyette kaderine terk edildiğini söyledi. İlçe merkezinde bir kaç büyük yapılardan olan ve 1934 yılında Dr. Ahmet Özbeklere ait büyük yapının çoklu miras nedeniyle virane halde olduğunu ifade eden Sert, Kültür Müdürlüğü ile ilgili kurumların bu tür tarihi yapılara el atmasını ve bunların gelecek kuşaklara aktarılması için aslına uygun restore edilerek koruma altına alınmasını istedi. İncirliova Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi Kıraathane İşletmecisi Yaşar Şehzade Şanlıalp ise, ilçede atıl bir şekilde kaderine terk edilmiş olan miraslı tarihi yapıların belediye tarafından satın alınması ve bu tarihi yapıların orijine uygun restorasyonu tamamlanarak kültür ve sanat evlerine dönüştürülmesi için esnaf arasında konuyu başta Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne ve ilgili kurumlara aktarmak için imza kampanyası başlatacaklarını ifade etti.
Aydın’ın İncirliova ilçesinde bir çok tarihi yapının restore için beklediği belirtildi.

AYDIN- İncirliova Ziraat Odası bir önceki dönem meclis başkanı Ahmet Sert, ilçede cumhuriyet öncesi ve sonrasında birden çok tarihi yapıların olduğunu belirterek, sorunsuz tarihi yapılar restore edilirken ‘İncirliova Belediyesi Kadın Gelişim Merkezi’ gibi ancak bir kısmının da miraslı olduğundan el vurulmadığı ve yıkık dökük bir vaziyette kaderine terk edildiğini söyledi.

İlçe merkezinde bir kaç büyük yapılardan olan ve 1934 yılında Dr. Ahmet Özbeklere ait büyük yapının çoklu miras nedeniyle virane halde olduğunu ifade eden Sert, Kültür Müdürlüğü ile ilgili kurumların bu tür tarihi yapılara el atmasını ve bunların gelecek kuşaklara aktarılması için aslına uygun restore edilerek koruma altına alınmasını istedi.

İncirliova Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi Kıraathane İşletmecisi Yaşar Şehzade Şanlıalp ise, ilçede atıl bir şekilde kaderine terk edilmiş olan miraslı tarihi yapıların belediye tarafından satın alınması ve bu tarihi yapıların orijine uygun restorasyonu tamamlanarak kültür ve sanat evlerine dönüştürülmesi için esnaf arasında konuyu başta Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne ve ilgili kurumlara aktarmak için imza kampanyası başlatacaklarını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.