Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İncirliova Belediyesi güneş enerjisiyle elektrik üretecek

EKONOMİ 17.09.2015 - 15:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3003+ kez okundu.
 

İncirliova Belediyesi güneş enerjisiyle elektrik üretecek

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale tarafından geçtiğimiz aylarda hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) sunulan güneş enerjisi projesi kabul edildi.

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ile Denizli’de bir araya gelerek söz konusu projenin hayata geçirilmesi için protokol imzaladı. Söz konusu projeye ilişkin bir açıklamada bulunan Başkan Kale; “İlçemizdeki Pazar yerleri, parklar ve sosyal tesislerindeki aydınlatmaların güneş enerjisiyle aydınlatılması hususunda bir proje hazırlayarak GEKA’ya sunmuştuk. GEKA tarafından yapılan incelemeler sonucunda projemiz kabul edildi. Proje kapsamında yüzde 59 oranında 576 bin 271 lira hibe desteğinde bulunulmasına karar verildi. Bugün yaptığımız protokol kapsamında ilçemizdeki tüm pazaryerleri, sosyal tesisler ve parklarımızdaki aydınlatmaları güneş enerjisiyle gerçekleştireceğiz” dedi. İlk çalışma acarlar kapalı pazar yerinde Söz konusu projenin hayata geçirilmesi için büyük bir çaba sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Kale, projenin ilk ayağının Acarlar Kapalı Pazaryeri’nde gerçekleştirileceğini söyledi. Geçtiğimiz gün Acarlar Kapalı Pazaryeri’nin tamamlanması için ilgili firmayla da protokol imzaladıklarını hatırlatan Başkan Kale, kapalı Pazar yerinin tamamlanmasıyla birlikte Güneş Enerjili Aydınlatma Sistemi’ni ilk defa Acarlar’da hayata geçireceklerini söyledi.  
İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale tarafından geçtiğimiz aylarda hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) sunulan güneş enerjisi projesi kabul edildi.

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ile Denizli’de bir araya gelerek söz konusu projenin hayata geçirilmesi için protokol imzaladı.

Söz konusu projeye ilişkin bir açıklamada bulunan Başkan Kale; “İlçemizdeki Pazar yerleri, parklar ve sosyal tesislerindeki aydınlatmaların güneş enerjisiyle aydınlatılması hususunda bir proje hazırlayarak GEKA’ya sunmuştuk. GEKA tarafından yapılan incelemeler sonucunda projemiz kabul edildi. Proje kapsamında yüzde 59 oranında 576 bin 271 lira hibe desteğinde bulunulmasına karar verildi. Bugün yaptığımız protokol kapsamında ilçemizdeki tüm pazaryerleri, sosyal tesisler ve parklarımızdaki aydınlatmaları güneş enerjisiyle gerçekleştireceğiz” dedi.

İlk çalışma acarlar kapalı pazar yerinde

Söz konusu projenin hayata geçirilmesi için büyük bir çaba sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Kale, projenin ilk ayağının Acarlar Kapalı Pazaryeri’nde gerçekleştirileceğini söyledi. Geçtiğimiz gün Acarlar Kapalı Pazaryeri’nin tamamlanması için ilgili firmayla da protokol imzaladıklarını hatırlatan Başkan Kale, kapalı Pazar yerinin tamamlanmasıyla birlikte Güneş Enerjili Aydınlatma Sistemi’ni ilk defa Acarlar’da hayata geçireceklerini söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.