Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

İncirliova Belediyesi ÇEKÜL toplantısında

GÜNCEL 16.12.2016 - 16:25, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 1816+ kez okundu.
 

İncirliova Belediyesi ÇEKÜL toplantısında

İncirliova Belediyesi, ilçenin sahip olduğu kültürel değerlerin bütüncül olarak korunması amacıyla TKB'den destek talebinde bulundu.

AYDIN- Talep sonrası İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, ÇEKÜL tarafından İstanbul’da düzenlenen toplantıya katıldı. İncirliova Belediyesi, üyesi bulunduğu Tarihi Kentler Birliği (TKB)'nden, kentin sahip olduğu kültürel değerlerin bütüncül koruma yaklaşımıyla görünür kılınması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla destek talebinde bulunmuştu. TKB söz konusu talebin, Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL)'nın ÇEKÜL Çarşamba Kent Toplantısı kapsamında değerlendirilmesi amacı ile İncirliova Belediyesi'ni İstanbul'a davet etti. 14 Aralık Çarşamba günü saat 13.30'da Beyoğlu ÇEKÜL binasında Vakıf Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'in başkanlığında yapılan toplantıda, ÇEKÜL uzman ekibinden Mimar-Sanatçı Metin Keskin, Bahçeşehir Ünversitesi Öğretim Üyesi Mimar Sinan Polvan, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Görevlisi Aydan Hacaloğlu, Şehir Plancısı Esra Karataş, Şehir Plancısı Ahmet Onu Altun, Sanat Tarihçi Levent Geçkalan ve ÇEKÜL Çarşamba Kent Toplantısı Yöneticisi Hurşit Aslan ile İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Fen İşleri Müdürü Özlem Koyun, Şehir Plancısı Umut Vardar ve Tarihçi Mehmet Akkaya yer aldı. Kentin tarihi dokusu ve kültür varlıkları ile ilgili projelerin görüşüldüğü toplantıda, şimdiye kadar Belediye tarafından İncirliova'da koruma çalışmaları kapsamında bitirilmiş olan projeler ve yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü. Prof. Dr. Metin Sözen ve ÇEKÜL uzman ekibi yapılacak çalışmaların sıralaması ve yöntemi konusunda önerilerde bulundu. Öneriler doğrultusunda hazırlanan yol haritasının ilk uygulamaları sonucunda ÇEKÜL ile tekrar toplantı yapılması kararı alındı. Suna-Ali Sarıyörük Evi'nin restorasyonu, sonrasındaki fonksiyonu, çarşının kültür odaklı hareket kazandırılması amacıyla uzman bir ekip İncirliova'ya davet edildi.
İncirliova Belediyesi, ilçenin sahip olduğu kültürel değerlerin bütüncül olarak korunması amacıyla TKB'den destek talebinde bulundu.

AYDIN- Talep sonrası İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, ÇEKÜL tarafından İstanbul’da düzenlenen toplantıya katıldı.

İncirliova Belediyesi, üyesi bulunduğu Tarihi Kentler Birliği (TKB)'nden, kentin sahip olduğu kültürel değerlerin bütüncül koruma yaklaşımıyla görünür kılınması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla destek talebinde bulunmuştu. TKB söz konusu talebin, Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL)'nın ÇEKÜL Çarşamba Kent Toplantısı kapsamında değerlendirilmesi amacı ile İncirliova Belediyesi'ni İstanbul'a davet etti.

14 Aralık Çarşamba günü saat 13.30'da Beyoğlu ÇEKÜL binasında Vakıf Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'in başkanlığında yapılan toplantıda, ÇEKÜL uzman ekibinden Mimar-Sanatçı Metin Keskin, Bahçeşehir Ünversitesi Öğretim Üyesi Mimar Sinan Polvan, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Görevlisi Aydan Hacaloğlu, Şehir Plancısı Esra Karataş, Şehir Plancısı Ahmet Onu Altun, Sanat Tarihçi Levent Geçkalan ve ÇEKÜL Çarşamba Kent Toplantısı Yöneticisi Hurşit Aslan ile İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Fen İşleri Müdürü Özlem Koyun, Şehir Plancısı Umut Vardar ve Tarihçi Mehmet Akkaya yer aldı. Kentin tarihi dokusu ve kültür varlıkları ile ilgili projelerin görüşüldüğü toplantıda, şimdiye kadar Belediye tarafından İncirliova'da koruma çalışmaları kapsamında bitirilmiş olan projeler ve yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü. Prof. Dr. Metin Sözen ve ÇEKÜL uzman ekibi yapılacak çalışmaların sıralaması ve yöntemi konusunda önerilerde bulundu. Öneriler doğrultusunda hazırlanan yol haritasının ilk uygulamaları sonucunda ÇEKÜL ile tekrar toplantı yapılması kararı alındı. Suna-Ali Sarıyörük Evi'nin restorasyonu, sonrasındaki fonksiyonu, çarşının kültür odaklı hareket kazandırılması amacıyla uzman bir ekip İncirliova'ya davet edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.