Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

İncirliova Belediye Meclisi

EKONOMİ 07.12.2015 - 13:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 1583+ kez okundu.
 

İncirliova Belediye Meclisi

İncirliova Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Gürşat Kale başkanlığında gerçekleşti

6 gündem 5 de gündem dışı maddenin görüşülüp karara bağlanıldığı meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi ile karşılıklı protokol imzalanmak suretiyle İncirliova’ya Kültür Merkezi ve Kapalı Spor Salonunun kazandırılmasına oy çokluğuyla karar alındı. Toplantıda ayrıca İzzet Ayaydın Ali Sarıyörük İlköğretim Okulu’nun giriş kapısının bulunduğu Gürsel Caddesi’nin mesai saatleri içerisinde sadece servis araçlarının giriş çıkış yapmasına izin verilmesi suretiyle araç trafiğine kapatılmasına, Hükümet Caddesi ile Fevzi Paşa Caddelerinin üç aylık deneme süresiyle araç park yasağı uygulamasının getirilmesine karar verildi. AMACIMIZI İNCİRLİOVA’NIN KAZANMASI İncirliova’nın Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan bin 4 metrekarelik bir alanda bulunan eski sinema alanı, sinema niteliği korunarak otopark, hizmet alanı, gençlik oyun alanları, sinema, konferans ve düğün salonu fonksiyonlarını içeren İncirliova Kültür Merkezi projesine dönüştürülecek. Gündem maddesiyle ilgili bilgilendirmede bulunan Başkan Kale “Bu kapsamda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığıyla görüşülmüş inşaatın maliyeti Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanacak olup yapılacak bir protokol ile kat irtifakı kurulacaktır. Bozdoğan ve Çine ilçelerinde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bazı tesislerin devredilmesiyle ilgili hususların görüşülmesi esnasında gündeme gelmiş ve bu tür projeler konusunda işbirliği yapacak belediyelerle her türlü işbirliğine açığız ifadesi göz edilmiştir. Bu projeyle ihaleyle müteahhitler marifetiyle yaptırmaktan ziyade hem büyükşehirle ortak hizmetlerin ilçemize kazandırılması hem de ihtiyaçlarımızın giderilmesi yolunda bir adım atılması hususunda olumlu projeler düşüncesiyle konuyu değerlendirdik. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bu konuyu randevu isteyerek görüştük. Kendileri de bu konuda işbirliğine açık olduklarını ve tanımlamalar çerçevesinde işbirliği yapabileceğini ifade etti. Prensipler çerçevesinde amacı dışında kullanılmamak üzere tapuya şer koyarak buranın belirli bir süre içerisinde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması şartıyla konuya olumlu bakıyoruz. Proje kapsamında yapılacak binanın eksi 1 katı otopark, zemin katı Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kullanacağı hizmet katı, birinci katı İncirliova Belediyesi’ne, ikinci katta yapılacak olan gençlik amaçlı salonların bulunduğu kısmın yüzde 60’ı Büyükşehir Belediyesi’ne yüzde 40’ı İncirliova Belediyesi’ne üçüncü ve dördüncü katlarında bulunan sinema ile beşinci katta bulunan düğün salonu İncirliova Belediyesi’ne en üst kat da teras şeklinde düzenlenerek Büyükşehir Belediyesi’nin kullanılması konusunda prensip olarak anlaştık” dedi. 
İncirliova Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Gürşat Kale başkanlığında gerçekleşti

6 gündem 5 de gündem dışı maddenin görüşülüp karara bağlanıldığı meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi ile karşılıklı protokol imzalanmak suretiyle İncirliova’ya Kültür Merkezi ve Kapalı Spor Salonunun kazandırılmasına oy çokluğuyla karar alındı.

Toplantıda ayrıca İzzet Ayaydın Ali Sarıyörük İlköğretim Okulu’nun giriş kapısının bulunduğu Gürsel Caddesi’nin mesai saatleri içerisinde sadece servis araçlarının giriş çıkış yapmasına izin verilmesi suretiyle araç trafiğine kapatılmasına, Hükümet Caddesi ile Fevzi Paşa Caddelerinin üç aylık deneme süresiyle araç park yasağı uygulamasının getirilmesine karar verildi.

AMACIMIZI İNCİRLİOVA’NIN KAZANMASI

İncirliova’nın Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan bin 4 metrekarelik bir alanda bulunan eski sinema alanı, sinema niteliği korunarak otopark, hizmet alanı, gençlik oyun alanları, sinema, konferans ve düğün salonu fonksiyonlarını içeren İncirliova Kültür Merkezi projesine dönüştürülecek.

Gündem maddesiyle ilgili bilgilendirmede bulunan Başkan Kale “Bu kapsamda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığıyla görüşülmüş inşaatın maliyeti Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanacak olup yapılacak bir protokol ile kat irtifakı kurulacaktır. Bozdoğan ve Çine ilçelerinde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bazı tesislerin devredilmesiyle ilgili hususların görüşülmesi esnasında gündeme gelmiş ve bu tür projeler konusunda işbirliği yapacak belediyelerle her türlü işbirliğine açığız

ifadesi göz edilmiştir. Bu projeyle ihaleyle müteahhitler marifetiyle yaptırmaktan ziyade hem büyükşehirle ortak hizmetlerin ilçemize kazandırılması hem de ihtiyaçlarımızın giderilmesi yolunda bir adım atılması hususunda olumlu projeler düşüncesiyle konuyu değerlendirdik. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bu konuyu randevu isteyerek görüştük. Kendileri de bu konuda işbirliğine açık olduklarını ve tanımlamalar çerçevesinde işbirliği yapabileceğini ifade etti. Prensipler çerçevesinde amacı dışında kullanılmamak üzere tapuya şer koyarak buranın belirli bir süre içerisinde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması şartıyla konuya olumlu bakıyoruz. Proje kapsamında yapılacak binanın eksi 1 katı otopark, zemin katı Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kullanacağı hizmet katı, birinci katı İncirliova Belediyesi’ne, ikinci katta yapılacak olan gençlik amaçlı salonların bulunduğu kısmın yüzde 60’ı Büyükşehir Belediyesi’ne yüzde 40’ı İncirliova Belediyesi’ne üçüncü ve dördüncü katlarında bulunan sinema ile beşinci katta bulunan düğün salonu İncirliova Belediyesi’ne en üst kat da teras şeklinde düzenlenerek Büyükşehir Belediyesi’nin kullanılması konusunda prensip olarak anlaştık” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.