Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İnciri satan pazara indi, esnaf bayram yaptı

EKONOMİ 02.11.2017 - 11:35, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2295+ kez okundu.
 

İnciri satan pazara indi, esnaf bayram yaptı

Türkiye’de en fazla incir üretiminin yapıldığı Aydın’da hasadı tamamlayıp ürününü satan çiftçiler esnafı da sevindirdi.

AYDIN- Aydın’da incirini satan binlerce kişi bir anda Salı Pazarı’na inince şehirde ciddi bir yoğunluk yaşandı. Çarşı ve pazarda ‘iğne atsan yere düşmez’ görüntüler oluşurken yoğunluk esnafın da yüzünü güldürdü. Bu yıl yoğun bir hasat sezonu geçiren incir üreticisi, hasat ve incir seçme işlemleri nedeniyle yaklaşık 2 yadır zorunlu olmadıkça pazara inmiyordu. Sezonun tamamlayıp ürünlerini satan çiftçiler hem kışlık hem de gündelik ihtiyaçları için pazara akın etti. Aydın Salı Pazarı’nın merkezi durumundaki Yağcılar içi ve Ayakkabıcılar Çarşısı’nda yoğunluk nedeniyle adım atacak yer kalmadı. Pazarda ciddi bir hareketlilik yaşandığını belirten esnaflardan Yaşar Gültekin, “Ekonomide iyi ve kötü durum zincirleme gidiyor. Tarım memleketi olan Aydın’da çiftçi para kazanınca esnaf da sebepleniyor. İncir, zeytin, et, süt para etmeyince vatandaş zorunlu olmadıkça alışverişe çıkmıyor. Bu yıl incir fiyatları çok iyiydi. Kestane de iyi gidiyor. Ürünü toplayıp satan herkes pazara geliyor. Zaman zaman trafik sorunu yaşanıyor ama, yaşanan yoğunluktan herkes memnun” diye konuştu.
Türkiye’de en fazla incir üretiminin yapıldığı Aydın’da hasadı tamamlayıp ürününü satan çiftçiler esnafı da sevindirdi.

AYDIN- Aydın’da incirini satan binlerce kişi bir anda Salı Pazarı’na inince şehirde ciddi bir yoğunluk yaşandı. Çarşı ve pazarda ‘iğne atsan yere düşmez’ görüntüler oluşurken yoğunluk esnafın da yüzünü güldürdü.

Bu yıl yoğun bir hasat sezonu geçiren incir üreticisi, hasat ve incir seçme işlemleri nedeniyle yaklaşık 2 yadır zorunlu olmadıkça pazara inmiyordu. Sezonun tamamlayıp ürünlerini satan çiftçiler hem kışlık hem de gündelik ihtiyaçları için pazara akın etti. Aydın Salı Pazarı’nın merkezi durumundaki Yağcılar içi ve Ayakkabıcılar Çarşısı’nda yoğunluk nedeniyle adım atacak yer kalmadı.

Pazarda ciddi bir hareketlilik yaşandığını belirten esnaflardan Yaşar Gültekin, “Ekonomide iyi ve kötü durum zincirleme gidiyor. Tarım memleketi olan Aydın’da çiftçi para kazanınca esnaf da sebepleniyor. İncir, zeytin, et, süt para etmeyince vatandaş zorunlu olmadıkça alışverişe çıkmıyor. Bu yıl incir fiyatları çok iyiydi. Kestane de iyi gidiyor. Ürünü toplayıp satan herkes pazara geliyor. Zaman zaman trafik sorunu yaşanıyor ama, yaşanan yoğunluktan herkes memnun” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.